TYMCZASY U JOPOP IV - sielanka na 40 łap ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 08, 2010 9:16 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Kotom, które są u jopop, kończy się czas. Najpóźniej w najbliższy poniedziałek muszą zmienić lokum (a na razie jedyne miejsce, gdzie możemy je odwieźć, to klatka w lecznicy).

Przypominam, do zabrania są:
* 4 krówko-pingwinki z Chodkowa, same baby, około 4-miesięczne, rozbrykane, wesołe, bardzo miłe. Kończą leczenie calici, 2 mają niestety plamki grzybowe. Szczepione (wirusówki + grzyb), odrobaczone.
* 6 maluchów z klatki, 5 rudych chłopaków i ich siostra pingwinka, około 3-miesięcznych, bardzo żywiołowych :twisted: W tym Telepek będzie do dalszego leczenia, reszta właśnie kończy antybiotyk. Szczepione (wirusówki + grzyb), odrobaczone.
* Pogoda, kotka około roku, bardzo miła i przylepna. Nie lubi innych dorosłych kotów, maluchom matkuje. Ma plamkę grzyba na łapie, poza tym zdrowa. Wysterylizowana, zaszczepiona (wirusówki + grzyb), odrobaczona.

Przyjmujemy zapisy!!!
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro wrz 08, 2010 17:25 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - PILNIE potrzebne DT dla 11 kotów!!!

Dopowiem, że te straszne grzyby to małe plamki, już w zaniku. Najwyraźniej jest to jakiś mało energiczny szczep grzyba, bo nie zaraził się ani żaden z rezydentów ani nawet wszystkie kociaki z miotu. Ja też nie ;)

Po południu padłam (migrena), obudziłam się przywalona Pogodą, ssącą ją Wichurką, przyglądającą się temu Upałką, Ulewką liżącą Pogodę i Ukropką siedzącą mi na piersiach i wpatrującą się w moje oczy...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt wrz 10, 2010 21:23 Re: TYMCZASY U JOPOP IV

Agneska pisze:behemotko, podglądałam JoKotowe konto i widziałam wpłatę od Ciebie.
Bardzo dziękujemy! :1luvu:

Nie ma sprawy :). Chociaż tak mogę pomóc, skoro tymczasowanie na razie się dla mnie skończyło...

A skoro o tymczasach mowa - szykuje się coś dla tej jedenastki? Ja wiem, że lato, ale przynajmniej rudzielce to przecież stosunkowo chodliwy towar 8)

jopop pisze:Dopowiem, że te straszne grzyby to małe plamki, już w zaniku. Najwyraźniej jest to jakiś mało energiczny szczep grzyba, bo nie zaraził się ani żaden z rezydentów ani nawet wszystkie kociaki z miotu. Ja też nie ;)

Po południu padłam (migrena), obudziłam się przywalona Pogodą, ssącą ją Wichurką, przyglądającą się temu Upałką, Ulewką liżącą Pogodę i Ukropką siedzącą mi na piersiach i wpatrującą się w moje oczy...

Nieodmiennie przypomina się taki bardziej energiczny szczep :twisted:. U Pasożyta walczyłam z coraz to nowymi plamkami bodaj ponad pół roku (smarowanie, biocan i jakieś potwornie drogie tabletki :roll:, lamisil chyba to się zwało), załapała się też Kulka i Vanilka (tymczaski), a nawet Paskudztwo. Tylko Chlory nie :mrgreen:

Jak ja bym chciała, żeby mnie wszystkie padalce przywaliły :crying:. A tu jeszcze dwa i pół miesiąca.
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Pt wrz 10, 2010 21:45 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - PILNIE potrzebne DT dla 11 kotów!!!

jopop pisze:Po południu padłam (migrena), obudziłam się przywalona Pogodą, ssącą ją Wichurką, przyglądającą się temu Upałką, Ulewką liżącą Pogodę i Ukropką siedzącą mi na piersiach i wpatrującą się w moje oczy...

A jak nikt ich nie zabierze to wszystkie pojadą do tej lecznicy? :(
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob wrz 11, 2010 7:38 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - PILNIE potrzebne DT dla 11 kotów!!!

och witam :lol:

Aktualnie są wstępnie zaklepane DT dla miotu rudych i 2 dziewczynek chodkowskich.

Szuka DT Pogoda, Ulewka i Ukropka. Jeśli go nie znajdą - w poniedziałek pojadą do klatki w Boliłapce.
Obrazek

jopop

Post » Nie wrz 12, 2010 11:07 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - nadal PILNIE potrzebne DT dla 3 kotów!

Po zabraniu z klatki obu kociaków z białymi skarpetkami dominantem został...

... TELEPEK!

Biorąc pod uwagę jego stan 2 tygodnie temu - wielki SZACUN DLA LECZĄCYCH GO WETÓW!

Upałka jutro przenosi się do AniEN, ma niestety nadal kalici do leczenia.

Rude - też podłapały calici, więc niestety kontynuują antybiotyk.

Ogólnie towarzystwo mi też sra :roll: Trudno mi ustalić konkretnych sprawców (w przedpokoju i kuchni biega aktualnie 7 kotek...).

Ale wszystkie są rozbrykane, najgorzej się czuje chyba ten najmniejszy, który do tej pory najbardziej szalał (już w nowym DT, mamy gorącą linię).

POGODA, UKROPKA I ULEWKA PROSZĄ O LITOŚĆ!
Obrazek

jopop

Post » Nie wrz 12, 2010 11:18 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - nadal PILNIE potrzebne DT dla 3 kotów!

jopop pisze:Po zabraniu z klatki obu kociaków z białymi skarpetkami dominantem został...

... TELEPEK!

Biorąc pod uwagę jego stan 2 tygodnie temu - wielki SZACUN DLA LECZĄCYCH GO WETÓW!

:piwa:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie wrz 12, 2010 15:59 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - nadal PILNIE potrzebne DT dla 3 kotów!

No, dzis nie byłam w stanie pojechać po kicię.. W sumie nadal jestem w pozycji leżącej. Przed imprezą byłam taka harda, a po niej... szkoda gadać :twisted:
A co kociaki biorą na kalci? Coś dopyszcznie?

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Nie wrz 12, 2010 23:11 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - nadal PILNIE potrzebne DT dla 3 kotów!

dopyszcznie, dostaniesz cały zestaw.

czekam w takim razie jutro po południu ;)
Obrazek

jopop

Post » Pon wrz 13, 2010 0:08 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - nadal PILNIE potrzebne DT dla 3 kotów!

Rudziaszki pojechały. Mogę sprzątać jeden pokój :)
Obrazek

jopop

Post » Pon wrz 13, 2010 7:35 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - nadal PILNIE potrzebne DT dla 3 kotów!

Złożyłam klatkę i wrzuciłam ją do wanny z funkcją "namaczanie". Do kompletu pływa tak kuweta i miski.

Chodkowskie biegają jak wściekłe. Zupełnie nie rozumiem czemu Wichurka ma mokre łapy i tyłek :twisted:

Dziś ich ostatni dzień u mnie...
Obrazek

jopop

Post » Pon wrz 13, 2010 9:54 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - nadal PILNIE potrzebne DT dla 3 kotów!

jopop pisze:Złożyłam klatkę i wrzuciłam ją do wanny z funkcją "namaczanie". Do kompletu pływa tak kuweta i miski.

Chodkowskie biegają jak wściekłe. Zupełnie nie rozumiem czemu Wichurka ma mokre łapy i tyłek :twisted:

Dziś ich ostatni dzień u mnie...

:lol:
Mam nadzieję, że i dla pozostałej trójki DT się znajdą :ok:
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

Post » Pon wrz 13, 2010 14:43 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - nadal PILNIE potrzebne DT dla 3 kotów!

Nie mam siły nawet na porządne podrzucanie wątku i aktywizację poszukiwań - dorwało mnie coś i telepie. Z wielką niechęcią myślę o konieczności pójścia do urzędu dziś i jutro...
Obrazek

jopop

Post » Pon wrz 13, 2010 16:53 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - nadal PILNIE potrzebne DT dla 3 kotów!

Kurczę, trzymaj się...
Niechęć do biurokratycznych batalii w pełni podzielam :wink:

I podrzucam, może ktoś ma kociaki, którym przydałaby się pogodowa mamka? Przy okazji dorosłe koty będą miały uroczą towarzyszkę zabaw :twisted:
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

Post » Pon wrz 13, 2010 19:32 Re: TYMCZASY U JOPOP IV - nadal PILNIE potrzebne DT dla 3 kotów!

Koty pojechały.

Osoba, która zgodziła się wziąć Wichurkę (jest tu z nami, ale nie wiem czy chce się ujawniać) dała się w ostatniej chwili przekonać na 3 kociaki. Dziękuję! :1luvu:

Pogoda pojechała do klatki w lecznicy :cry:

Ja sprzątam i chowam wszelkie ślady tego urlopu od nie-tymczasowania.

I nie da się ukryć, że mi smutno.
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]