DulencjowoII.[*][*][*][*][*][*]Czesia i ktoś jeszcze :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 10, 2010 15:08 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*] Jaś FIP:((((

PearlRain pisze:Magda a jakbyś jej dała jakaś puszkę rybną w oleju? sam olej nawet powinno slizgnąć co trzeba :wink:

Dawałam, dodaję jej tez oliwy do żarcia mokrego. No nie idzie.

Gaba ma uraz kuwetkowy, po tym jak drapiąc i grzebiąc nie spadła.
Teraz w kanapie, ma kuwetkę normalnej wielkości - ustawioną w takim miejscu, że może sobie wygodnie stanąć. W kanapie ma swoją starą poduszkę, na którą od razu potuptała.

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Pt wrz 10, 2010 15:19 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*] Jaś FIP:((((

mojemu starczy coś zakazanego, niedietetycznego, nic innego mi do łba nie przyszło, żeby pannica sie odetkała w końcu :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pt wrz 10, 2010 15:20 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*] Jaś FIP:((((

A jakby kuwetkę wykocimiętkować? Nie wiem czy to coś pomoże - tak rzucam luźno pomysłami. :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt wrz 10, 2010 15:40 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*] Jaś FIP:((((

Gaba od rana też nie zrobiła siku :(

Dlatego zamiast jej sama podać laktulozę i parafinę, poleciałam z nią do weta.
Ona się boi kuwetki.

Tę w kanapie wypsikałam jej feliwayem.

Dulencja

Post » Pt wrz 10, 2010 15:48 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*] Jaś FIP:((((

Dulencja pisze:Gaba od rana też nie zrobiła siku :(

Dlatego zamiast jej sama podać laktulozę i parafinę, poleciałam z nią do weta.
Ona się boi kuwetki.

Tę w kanapie wypsikałam jej feliwayem.

Ale dałaś jej inną kuwetkę czy tą samą? Może daj inną i z innym żwirkiem. :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt wrz 10, 2010 15:49 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*] Jaś FIP:((((

Daj jej może totalnie nową kuwetkę (miska, pudełko, cokolwiek) z zupełnie nowym wypełnieniem, np podartymi gazetami czy ligniną albo prawdziwym piaskiem z podwórka
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt wrz 10, 2010 15:49 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*] Jaś FIP:((((

taizu pisze:Daj jej może totalnie nową kuwetkę (miska, pudełko, cokolwiek) z zupełnie nowym wypełnieniem, np podartymi gazetami czy ligniną albo prawdziwym piaskiem z podwórka

:mrgreen:

EDIT: A właśnie - może zapach pisaku albo nawet kwiatkowej ziemi jakoś moczopędnie na nią podziała :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt wrz 10, 2010 16:16 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*] Jaś FIP:((((

Gibutkowa pisze:
taizu pisze:Daj jej może totalnie nową kuwetkę (miska, pudełko, cokolwiek) z zupełnie nowym wypełnieniem, np podartymi gazetami czy ligniną albo prawdziwym piaskiem z podwórka

:mrgreen:

EDIT: A właśnie - może zapach pisaku albo nawet kwiatkowej ziemi jakoś moczopędnie na nią podziała :ok:

Gaba ma inną kuwetkę - ma dużą, z której korzystała w kanapie. W łazience miała małą.

Dziewczyny, ale myślicie, że kot, który nie wie co to prawdziwy piasek, bo od małego zna wyłącznie żwirki kocie, nagle się odblokuje? A skąd ona ma wiedzieć, że prawdziwy piasek to właśnie "prawdziwy piasek", a nie właśnie ten żwir co w kuwecie?

Dulencja

Post » Pt wrz 10, 2010 16:21 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*] Jaś FIP:((((

Na pewno trzeba dać jej coś takiego, co w żaden sposób nie będzie przypominało tamtej kuwety z tamtym piaskiem. Co do prawdziwej ziemi, to po prostu nadzieja, że zadziała instynkt, zapachy ziemi itp. Moja Koteczka jak miała atak SUK to posikiwała po całym domu, pod ścianą, bo kuwetka kojarzyła jej się z bólem :(

taizu

Post » Pt wrz 10, 2010 16:32 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*] Jaś FIP:((((

taizu pisze:Na pewno trzeba dać jej coś takiego, co w żaden sposób nie będzie przypominało [b]tamtej kuwety z tamtym piaskiem[/b]. Co do prawdziwej ziemi, to po prostu nadzieja, że zadziała instynkt, zapachy ziemi itp. Moja Koteczka jak miała atak SUK to posikiwała po całym domu, pod ścianą, bo kuwetka kojarzyła jej się z bólem :(

Ale właśnie to ma.

Co do żwirku, dobra, zaraz skoczę po np. Benka. Bo ma drewniany, ale innego producenta.

Dulencja

Post » Pt wrz 10, 2010 16:38 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*] Jaś FIP:((((

nie, nie, spróbuj coś całkiem niedrewnianego, chyba że trociny

taizu

Post » Pt wrz 10, 2010 17:22 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*] Jaś FIP:((((

Gaba ma już w kuwetce betonitowego Benka. Rozmrażam też dla niej rybkę - niech podje Dziewczyna smakołyków :wink:

Jasiowi też rybka smakowała, no to się napełni.

Dulencja

Post » Pt wrz 10, 2010 17:36 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*] Jaś FIP:((((

Jasieczek wstał, ugryzł Juniora i poszedł zjeść.

Wsunął kilka chrupek Orijena, dużo więcej niż kilka royalkowego kittena, popił convą.
Rybka się paruje.

U Gaby pusto :roll: :evil:
Wieczorem dostanie jeszcze na poślizg.

Qrczę, jak cenne są urobki kuwetowe docienia się jak się na nie z utęsknieniem czeka...

Dulencja

Post » Pt wrz 10, 2010 17:58 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*] Jaś FIP:((((

Dulencja pisze:Dziewczyny, ale myślicie, że kot, który nie wie co to prawdziwy piasek, bo od małego zna wyłącznie żwirki kocie, nagle się odblokuje? A skąd ona ma wiedzieć, że prawdziwy piasek to właśnie "prawdziwy piasek", a nie właśnie ten żwir co w kuwecie?

Zmieszaj może piach ze żwirkiem. Mały Rysio nie wiedział, że drewniane brykieciki to żwirek i robił na koc obok. Dopiero jak zmieszałem z piachem, to załapał. Teraz wali kloce w brykieciki i nie ma problemu 8)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pt wrz 10, 2010 18:13 Re: Dulencjowo II.Gucio[*]Rubiś[*]Paciek[*]Staś[*] Jaś FIP:((((

Może jak podje rybki, to ją przyciśnie..
Gabuś, no, jak kuweta na ziemi to niegroźna...

taizu

[poprzednia][następna]