Radlin i koty Pani I. bez zmian ... WATEK DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 26, 2010 9:20 Re: Radlin/Rybnik: potrzebne osoby do łapania 2kotów na kastracj

bluerat pisze:Gratulacje dla zerduszko za odwagę, że złapała i nie puściła kocura jak się szamotał i ją obsikał.
Kocury dzisiaj zostaną wykastrowane a jutro najprawdopodobniej wypuszczone. Myślę że nie trzeba ich przetrzymywać dłużej.

Dzięki serdeczne, że udało się to jakoś dograć :ok: , co nie jest w ogóle łatwe kiedy się pracuje w tych samych godzinach. Nie wiedziałam, że koty są aż tak silne 8O Chciałabym, żeby już było jutro i ten bury twardziel poszedł sobie :wink:

zerduszko

Od: Nie sie 23, 2009 15:35

Post » Czw sie 26, 2010 11:37 Re: Radlin/Rybnik: potrzebne osoby do łapania 2kotów na kastracj

a to masz go w domu?

malawaszka

Od: Pon maja 24, 2004 23:58

Post » Czw sie 26, 2010 13:41 Re: Radlin/Rybnik: potrzebne osoby do łapania 2kotów na kastracj

malawaszka pisze:a to masz go w domu?

Wstępnie był taki plan, ale ostatecznie bluerat się nad kotami zlitowała :wink: Ten kocur nie jest dziki, tylko waleczny 8) Zaimponował mi :lol:

zerduszko

Post » Czw sie 26, 2010 17:03 Re: Radlin/Rybnik: potrzebne osoby do łapania 2kotów na kastracj

tak jak malawaszka napisala Kaszmir ma juz dom - zamieszkał w Tyńcu
wczoraj dom znalazla Sha, zamieszkala w Gorzkowie pod Krakowem

i Shadow najprawdopodobniej 29.08 pojedzie do nowego domu

w znalezieniu domow pomogl mi zaprzyjazniony hotel i sklep zoologiczny w krakowie

zerduszko wplacilas 25 zl na szczepienie jednego z kotow
ale od wplaty nie zdazylam zaszczepic ktoregos
jesli Shadow juz pojdzie do nowego domu
to czy ta kasa moze isc na zaszczepienie jakiegos kociaka?
Obrazek

missieek

Od: Czw cze 09, 2005 19:06

Post » Czw sie 26, 2010 18:18 Re: Radlin/Rybnik: potrzebne osoby do łapania 2kotów na kastracj

missieek pisze:tak jak malawaszka napisala Kaszmir ma juz dom - zamieszkał w Tyńcu
wczoraj dom znalazla Sha, zamieszkala w Gorzkowie pod Krakowem

i Shadow najprawdopodobniej 29.08 pojedzie do nowego domu

w znalezieniu domow pomogl mi zaprzyjazniony hotel i sklep zoologiczny w krakowie

zerduszko wplacilas 25 zl na szczepienie jednego z kotow
ale od wplaty nie zdazylam zaszczepic ktoregos
jesli Shadow juz pojdzie do nowego domu
to czy ta kasa moze isc na zaszczepienie jakiegos kociaka?

Jakie cudne wieści :dance:

Sorki, że tylko na jednego :oops: Może być na kociaki czy na co tam potrzeba :ok:

zerduszko

Post » Sob sie 28, 2010 9:35 Re: Radlin/Rybnik: potrzebne osoby do łapania 2kotów na kastracj

Odwiozłam wczoraj 3 wykastrowane kocury do Radlina.
Książę szedł za mną do samochodu 8O

Pozostałe dwa z bloków 2 ulice dalej uciekały w szalonym tempie.
Słyszałam miauczenie kociaka i widziałam ok 2 tyg maleństwo i 2 kotki obok.
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Sob sie 28, 2010 17:32 Re: Radlin/Rybnik: potrzebne osoby do łapania 2kotów na kastracj

ro0zmawiałam z Fundacja PdZ .... p.oliwia powiedziała że w tym tygodniu sa umówieni z weterynarzem na sterylizacje....

Betta

Od: Nie lut 21, 2010 21:53

Post » Sob sie 28, 2010 20:53 Re: Radlin/Rybnik: potrzebne osoby do łapania 2kotów na kastracj

Jak zaśmiecam watek to piszcie...Byłam dziś w stadninie,kociska ą cudowne,koteczki podchodzą jak tylko nasypie suchego,a kocury trzymają się z daleka ale tak świetnie wyglądają,myślę że dostały dobrą szanse na resztę życia :ok:
Gosiara

Post » Nie sie 29, 2010 22:50 Re: Radlin/Rybnik: potrzebne osoby do łapania 2kotów na kastracj

Gosiara, zdecydowanie ..informacje o tym co dzieje się z Radlinkami na tym wątku są sensowne a nawet pożadane...

Betta

Od: Nie lut 21, 2010 21:53

Post » Nie sie 29, 2010 22:52 Re: Radlin/Rybnik: potrzebne osoby do łapania 2kotów na kastracj

dobra robota dziewczyny szacun dla WAS:)
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Czw wrz 09, 2010 23:21 Re: Radlin/Rybnik: potrzebne osoby do łapania 2kotów na kastracj

Podczas ostatniej sesji rady miasta Radlin grupa wolontariuszy wystąpiła z prośbą o przedyskutowanie sprawy radlińskich kotów wolnożyjących.
Radlin - miasto z sercem – pokazało, że ma je również dla zwierząt i przychylnie potraktowało tą prośbę.
Zbliża się październik - miesiąc dobroci dla zwierząt - jest to dobry czas aby przypomnieć o naszych braciach mniejszych - i dzieciom w szkołach i radnym w mieście.
Grupa młodych ludzi, którym los zwierząt nie jest obojętny, chciałaby zaktywizować mieszkańców Radlina do włączenia się w działania na rzecz zwierząt.
Wolontariat taki miałby polegać min. na dokarmianiu zwierząt, łapaniu i dowożeniu ich na zabiegi
sterylizacji/kastracji, opiece po zabiegach.
Poprzez taką akcję wolontariusze chcą pokazać, że wspólnie można zdziałać wiele dobrego.

Dla zainteresowanych naszą inicjatywą podajemy dane kontaktowe i
zachęcamy do przyłączenia się do wspólnego działania :
tel 666 550 266
mail radlinki@wp.pl
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Post » Czw wrz 09, 2010 23:59 Re: Radlin/Rybnik: potrzebne osoby do łapania 2kotów na kastracj

jesli mogę jakoś pomóc z Warszawy- proszę o info :)

na pewno mogę potrzymać kciuki- co niniejszym czynię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt wrz 10, 2010 0:11 Re: Radlin/Rybnik: potrzebne osoby do łapania 2kotów na kastracj

Jasne, że możesz :)

Przydałby się tekst na krótką ulotkę ni to dla dzieci ni to dla ich rodziców, którą można by rozdawać w szkołach - głównie zachęcającą do przyłączenia się do tego wolontariatu/akcji.

Coś w stylu : szukamy dobrych ludzi / pomóż nam pomagać
taki wolontariat może polegać na przykład na....
październik miesiącem dobroci dla zwierząt itp
i dane kontaktowe

Ha ha ha zaczynam się zastanawiać czy jakoś nas nazwać "Grupa Radlinki", "The Radlinians" ;) itp
Ciekawe jak sprawy pójdą jak wyjadę na wakacje...
Obrazek

bluerat

Post » Pt wrz 10, 2010 0:29 Re: Radlin/Rybnik: potrzebne osoby do łapania 2kotów na kastracj

bluerat pisze:Jasne, że możesz :)

Przydałby się tekst na krótką ulotkę ni to dla dzieci ni to dla ich rodziców, którą można by rozdawać w szkołach - głównie zachęcającą do przyłączenia się do tego wolontariatu/akcji.

Coś w stylu : szukamy dobrych ludzi / pomóż nam pomagać
taki wolontariat może polegać na przykład na....
październik miesiącem dobroci dla zwierząt itp
i dane kontaktowe

może być coś takiego? oczywiście do dowolnej modyfikacji:

POMÓŻ NAM POMAGAĆ ZWIERZĘTOM - 4 PAŹDZIERNIK DNIEM OCHRONY ZWIERZĄT

Szukamy ludzi, którym los zwierząt, naszych "mniejszych braci" nie jest obojętny. Ludzi, którzy zechcą pomóc nam w adopcjach, kastracjach, opiece nad potrzebującymi psiakami i kociakami, a jednocześnie poznać osoby myślące podobnie i zdobyć nowych przyjaciół. Zbliża się zima- zwierzaki liczą na nas!

Jeśli chcesz nas poznać i pomóc naszym zwierzakom- skontaktuj się z nami:

tel 666 550 266
mail radlinki@wp.pl

tylko proszę przed zatwierdzeniem o gruntowne sprawdzenie w kontekście niegramatycznościów ;) już jak mój ex i kandydat na jego następcę myślą, że jestem cudzoziemką (podobno mam fajny akcent ;)), to dobrze nie wróży ;)

służę też tekstami na temat kastracji własnego autorstwa, jakby były potrzebne :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob wrz 11, 2010 20:20 Re: Radlin/Rybnik: potrzebne osoby do łapania 2kotów na kastracj

XAgaX pisze:jesli mogę jakoś pomóc z Warszawy- proszę o info :)

na pewno mogę potrzymać kciuki- co niniejszym czynię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Bardzo proszę wszystkie osoby mające trochę czasu o rozsyłanie info przez nasz klasę. Ja zaczęłam od kobiet z Radlina w wieku 15-35, imię Anna. Będę starała się sukcesywnie wysyłać według alfabetu.

zerduszko

[poprzednia][następna]