Tanie Dranie. Part Five. Biduś[`]. Można zamknąć ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 09, 2010 17:45 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Wspólnymi siłami, po milimetrze i dało radę :mrgreen:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Czw wrz 09, 2010 20:57 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

dopiero zobaczyłam linka do Mydła którego zapodała Wielbłondzia :evil: :cry: 8O
Wielbłondziu, jesteś okrootnom kobietom - takich rzeczy się kosmetoholikom nie pokazuje :cry:
uwielbiam takie rzeczy, ehhhh - zwłaszcza czekoladę, mmm...
na szczęście polska Farmona też jest niesamowita pod tym względem a ma o wiele tańsze rzeczy

ile jest kasy na jutro?
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Czw wrz 09, 2010 21:27 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Obrazek

A co to za podpuszczanie nam Dużego i kuszenie jakąś krowiastą małolatą ? :twisted:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw wrz 09, 2010 21:31 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Na razie tylko Twoja wpłata Daguś...

Wiem, ja Farmonę też bardzo lubię, chociaż rzeczy z tej ostatniej 'smacznej' serii (bananowe, pistacjowe, truflowe itp.) mają dla mnie zdecydowanie zbyt słodkie zapachy. Ubóstwiam za to serię "Tutti Frutti", szczególnie linię z cynamonem :1luvu:

Ale mydełka Arran są naprawdę wyjątkowe. Pachną jak żywe zioła, a moja badziewna nadwrażliwa skóra zmienia się po ich używaniu jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki 8)
Szkoda tylko, że w Mydlarni w rzeczywistości połowy gatunków nie ma, a w jedynym innym polskiem sklepie, gdzie je znalazłam, kosztują po 22 złote za sztukę. Niby mają po 200g zamiast 100g, ale to i tak za drogo jak na moje możliwości, chyba zażyczę sobie od ojca pod choinkę.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw wrz 09, 2010 21:33 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

bubor pisze:Obrazek

A co to za podpuszczanie nam Dużego i kuszenie jakąś krowiastą małolatą ? :twisted:

Twoją własną rodzoną Siostrzyczką Kropuniu, nikim innym 8)
O szczegóły i okoliczności musisz już dopytać Tatusia :mrgreen:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Czw wrz 09, 2010 21:52 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Wielbłądzio pisze:Na razie tylko Twoja wpłata Daguś...

Do jutra jeszcze szmat czasu , może ktoś coś dorzuci :roll: .............

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw wrz 09, 2010 21:55 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

jak coś to daj znać, co do kasy jak nic nie wpłynie więcej

xandra

Post » Czw wrz 09, 2010 21:58 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

ja też się ze swojej strony odrobinę dorzucę, ale mało, bo w tym miesiącu jest u mnie na koncie naprawdę nieciekawie :roll:

Dzisiaj na dobranoc ważny komunikat:

około 15 września dwoje z moich dzieci, Olewacz i Gumkojad, kończy po 6 latek. Uprzejmie prosimy o przygotowanie się duchowe oraz smaczne prezenty dla solenizantów :mrgreen:

Wielbłądzio

Post » Pt wrz 10, 2010 7:42 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Wielbłądzio pisze:

około 15 września dwoje z moich dzieci, Olewacz i Gumkojad, kończy po 6 latek. Uprzejmie prosimy o przygotowanie się duchowe oraz smaczne prezenty dla solenizantów :mrgreen:

:ryk:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Pt wrz 10, 2010 7:45 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Marcelibu pisze:
Wielbłądzio pisze:

:twisted: ?

Nie ciesz się nie ciesz, do 15. jeszcze pięć dni, Licho może nie dożyć tych urodzin :twisted: :twisted: :twisted:

Wiem, cieszysz się z faktu, iż otwarcie przyznaję, że Lil jest moim dzieckiem. Ale to jeszcze o niczym nie świadczy. Jestem bardzo wyrodną matką. Oddałam go do adopcji i to Ty ofiarowałaś mu swoje serce (Chciałam napisać 'i ciepły kąt', ale kąta jak wiemy JESZCZE mu nie ofiarowalaś. I nie jest wcale powiedziane, że zdążysz :twisted: Jak wyżej :twisted: ).

Wielbłądzio

Post » Pt wrz 10, 2010 10:08 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Wielbłądzio pisze:
Marcelibu pisze:
Wielbłądzio pisze:

:twisted: ?

Nie ciesz się nie ciesz, do 15. jeszcze pięć dni, Licho może nie dożyć tych urodzin :twisted: :twisted: :twisted:

Wiem, cieszysz się z faktu, iż otwarcie przyznaję, że Lil jest moim dzieckiem. Ale to jeszcze o niczym nie świadczy. Jestem bardzo wyrodną matką. Oddałam go do adopcji i to Ty ofiarowałaś mu swoje serce (Chciałam napisać 'i ciepły kąt', ale kąta jak wiemy JESZCZE mu nie ofiarowalaś. I nie jest wcale powiedziane, że zdążysz :twisted: Jak wyżej :twisted: ).

Kasia, ja naprawdę nic nie mogę wyczytać z tego co napisałaś. Jakieś "krzaczki" widzę, bukwy i robaczki arabskie... 8)
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Pt wrz 10, 2010 10:41 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

:twisted:

Wielbłądzio

Post » Pt wrz 10, 2010 23:01 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Słuchajcie, padam :roll:

Wpadłam do domu po robocie (w końcu nie odważyłam się prosić o wyjście chociaż z pół godziny wcześniej, szefowa była dzisiaj jeszcze bardziej wściekła niż wczoraj :roll: ), wyczyściłam kuwety, dałam Lilichowi jego krople, wpakowałam Totkę do transportera, po czym złapałam tenże i zbiegłam na dół do taksówki. Jechaliśmy do tego Marysina godzinę i 15 minut, zdążyłam dosłownie na punkt osiemnastą. Wizyta - ponad 45 minut. Dotarłyśmy do domu około 19.30. Trącam nosem o klawiaturę :roll:
Więcej dotyczących Totuni wieści z dnia dzisiejszego - tutaj :arrow: viewtopic.php?f=1&t=116025&start=180

Chciałabym napisać jeszcze tylko o Panu Taksówkarzu. Bo warto. Pan, kiedy zobaczył, kogo niosę w transporterku, od razu wykrzyknął z entuzjazmem: Mam taką samą! No i zaczęła się rozmowa... O tej jego burasce, która została jako dziecko cudem uratowana po śmierci swojej kociej mamy pod kołami :( , o jego poprzedniej, ukochanej przez całą rodzinę koteczce, którą w wieku 12 lat zabrała mocznica :(, o kocicy jego córki - rodowodowej, całej czarnej, arcysprytnej miaukunce... No i o Draniach oczywiście :D Pan opowiadał o wszystkich tych swoich kotach bardzo mądrze i ciekawie, a przy tym z przeogromną empatią. Normalnie aż mi się na sercu zrobiło cieplej. Zapytał mnie, czy jestem jakąś wolontariuszką i tak zaczęła się dyskusja o pomaganiu bezdomnym kotom i nie tylko kotom. Pan zaproponował mi, że poczeka pod lecznicą i zabierze nas z powrotem na Ursynów - bezpłatnie, bo i tak sam tu mieszka. I czekał. Ponad 45 minut. Z własnej nieprzymuszonej woli. Kiedy po wyjściu z lecznicy przeprosiłam go, że tak długo to trwało - odpowiedział, że nie szkodzi, że przecież nic się nie stało. Normalnie mnie zamurowało.
W drodze powrotnej rozmawialiśmy też o innych żywych stworach, m.in. np. o tym, jak nieprawdopodobnie mądra potrafi być zwykła 'byle' ropucha :wink:
Przywiózł nas pod sam dom. Nie chciał żadnej zapłaty, ale udało mi się wcisnąć mu chociaż dychę 'na coś pysznego dla kota' :wink: .
Wspaniały, mądry i dobry człowiek. Przypadkowe poznanie takiego kogoś naprawdę przywraca wiarę w ludzi :1luvu:

A poza tym jeszcze jedna dobra wieść. Mam mam mam mam. Wreszcie własnego. Po raz pierwszy w życiu na płycie, ponieważ dotąd miewałam najwyżej na 'muzealnych', przegrywanych z cudzych płyt kasetach magnetofonowych... "Sierżanta Pieprza" własnego oto mam. Pocztą dziś do mnie przyszedł :D
Niezorientowanym pragnę wyjaśnić, że jest to jedyny album Beatlesów, który lubię (a nawet ubóstwiam) w całości. Bo ja Beatlesów generalnie w 3/4 w ogóle średnio lubię, tylko jednego koffam (zagadka dla czytelników z krótszym stażem: którego :mrgreen: ?). Ale "Sierżant" jest cały zakręcony. Kolorowa gęsta psychodelia, dzięki której jestem w stanie przetrawić nawet ciotowaty głos Paula :wink: - a kiedy dodać do tego jeszcze mimowolnie przesuwające się pod zamkniętymi powiekami, iskrzące nasyconymi kolorami teledyski...
Poszukam dla Was kilku. Tylko nie wiem, czy uda mi się znaleźć z oryginalnymi klipami.
Dobranoc :D

Moja ulubiona. Klipu ni ma, nie wiem, czy w ogóle istniał :oops: :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=jBDF04fQKtQ
"A Day in the Life" :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=di7fKh3Vbj8
"Lucy in the Sky..." :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=A7F2X3rSSCU
"Strawberry Fields Forever" (wiem, wydana ostatecznie tylko na singlu - ale powstała też podczas sesji do "Sierżanta") :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=8A4r2RU1u3g
"Sgt. Pepper`s Lonely Hearts Club Band" :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=JOO8-Jp- ... re=related

Na dobranoc jeszcze jedna zagadka, z dedykacją dla bubora :wink: :
zgadnijcie, kto od dobrej godziny albo i dłużej kręci mi się naokoło nóg i ociera o nie mięciusim footerkiem :1luvu: ?

Wielbłądzio

Post » Sob wrz 11, 2010 6:19 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

ciesze się, że tak się wszystko pięknie udało :)
czyli z tym Panem koty można wozić :)

xandra

Post » Sob wrz 11, 2010 7:42 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

A ja, gdy czytam Wasze posty - znowu nabieram wiary w ludzi. :1luvu:

Marcelibu

[poprzednia][następna]