za późno ['] prosze o zamkniecie watku

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 09, 2010 20:21 za późno ['] prosze o zamkniecie watku

Wczoraj napisalam na watku Palucha o malym kotku. kotek wczoraj byl w agonii, dzis lepiej po kroplowkach, ale ma pp. Wlascielelka 2 miesiace temu zadluzyla sie na raotwanie kota z bialaczka, teraz zaplacila 200 zl za bezsensowne badania, wczoraj skierowalam ja do zaprzyjaznionej kliniki, tam stwierdzono pp. Poszły kolejne pieniadze od wlascielki, ale nie starcza na lecznie... Potrzebny jest tez pilnie ozdrowieniec lub caniserin -i to na jutro rano!!! Inaczej kotek zostanie uspiony - blagam, moze ktos moze pomoc... kotek jest leczony na Gagarina na moje nazwisko..... sprawe utrudnia fakt, ze jest on tez potwornie zarobaczony, ale .... caly czas ma szanse, moze niewielka, ale ma. Jutro jednak moze ja stracic - liczy sie kazda godzina, blagam o pomoc!!!
Ostatnio edytowano Pt wrz 10, 2010 8:39 przez Never, łącznie edytowano 1 raz

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw wrz 09, 2010 20:53 Re: PILNIE caniserin/ozdrowieniec+pomoc fin.-lub jutro eutanazja

Never pisze:Wczoraj napisalam na watku Palucha o malym kotku. kotek wczoraj byl w agonii, dzis lepiej po kroplowkach, ale ma pp. Wlascielelka 2 miesiace temu zadluzyla sie na raotwanie kota z bialaczka, teraz zaplacila 200 zl za bezsensowne badania, wczoraj skierowalam ja do zaprzyjaznionej kliniki, tam stwierdzono pp. Poszły kolejne pieniadze od wlascielki, ale nie starcza na lecznie... Potrzebny jest tez pilnie ozdrowieniec lub caniserin -i to na jutro rano!!! Inaczej kotek zostanie uspiony - blagam, moze ktos moze pomoc... kotek jest leczony na Gagarina na moje nazwisko..... sprawe utrudnia fakt, ze jest on tez potwornie zarobaczony, ale .... caly czas ma szanse, moze niewielka, ale ma. Jutro jednak moze ja stracic - liczy sie kazda godzina, blagam o pomoc!!!

Never

Post » Czw wrz 09, 2010 20:58 Re: PILNIE caniserin/ozdrowieniec+pomoc fin.-lub jutro eutanazja

Może ktoś blisko pomoże.
Trzymam kciuki.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw wrz 09, 2010 21:02 Re: PILNIE caniserin/ozdrowieniec+pomoc fin.-lub jutro eutanazja

Jakos chyba nikogo ten kotek nie obchodzi... :cry: nie wiem co jeszcze moge zrobic, dzis sie dowiedzialam, ze to pp.... i ze potrzebny jest ozdrowieniec, zwykly szczepiony kot ma za malo przeciwcial....

Never

Post » Czw wrz 09, 2010 21:09 Re: PILNIE caniserin/ozdrowieniec+pomoc fin.-lub jutro eutanazja

Może ktoś ma ozdrowieńca, pomóżcie malcowi.

Lidka

Post » Czw wrz 09, 2010 21:17 Re: PILNIE caniserin/ozdrowieniec+pomoc fin.-lub jutro eutanazja

Wiem, że już późno ale może ktoś jeszcze czuwa z takim ozdrowieńcem u boku

Lidka

Post » Czw wrz 09, 2010 21:19 Re: PILNIE caniserin/ozdrowieniec+pomoc fin.-lub jutro eutanazja

Never pisze:Jakos chyba nikogo ten kotek nie obchodzi... :cry: nie wiem co jeszcze moge zrobic, dzis sie dowiedzialam, ze to pp.... i ze potrzebny jest ozdrowieniec, zwykly szczepiony kot ma za malo przeciwcial....

Ale `zwykły szczepiony kot` to zawsze więcej niż nic.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw wrz 09, 2010 21:21 Re: PILNIE caniserin/ozdrowieniec+pomoc fin.-lub jutro eutanazja

Never, tutaj masz watek ozdrowiencow, moze napisz bezposrednio do opiekunow tych z Warszawy?
viewtopic.php?t=65342

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw wrz 09, 2010 21:22 Re: PILNIE caniserin/ozdrowieniec+pomoc fin.-lub jutro eutanazja

Never pisze:potrzebny jest ozdrowieniec, zwykly szczepiony kot ma za malo przeciwcial....

Podobno tylko do pół roku po chorobie krew ozdrowieńca jest bardziej skuteczna w walce z chorobą, po tym czasie ma takie same właściwości, jak krew regularnie szczepionego kota.
Może poszukajcie takiego?
Ja mogłabym z którymś z moich podjechać, ale dopiero jutro wieczorem.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw wrz 09, 2010 21:25 Re: PILNIE caniserin/ozdrowieniec+pomoc fin.-lub jutro eutanazja

Aleba pisze:
Never pisze:potrzebny jest ozdrowieniec, zwykly szczepiony kot ma za malo przeciwcial....

Podobno tylko do pół roku po chorobie krew ozdrowieńca jest bardziej skuteczna w walce z chorobą, po tym czasie ma takie same właściwości, jak krew regularnie szczepionego kota.
Może poszukajcie takiego?
Ja mogłabym z którymś z moich podjechać, ale dopiero jutro wieczorem.

A masz 'swiezych' ozdrowiencow? jesli tak, to mozemy sie umowic jutro wieczorem w lecznicy

Never

Post » Czw wrz 09, 2010 21:27 Re: PILNIE caniserin/ozdrowieniec+pomoc fin.-lub jutro eutanazja

Nie, mam tylko regularnie szczepione dorosłe koty.
Alfons Allais

Aleba

Post » Czw wrz 09, 2010 21:30 Re: PILNIE caniserin/ozdrowieniec+pomoc fin.-lub jutro eutanazja

:( wetka mowila, ze on ma parametry krwi w miare dobre, natoiast zeby zwyciezyc pp potrzebuje krwi ozdrowienca, ktory niedawno przeszedl pp. Na watku ozdrowiencow sa koty, ktore dawno temu chorowaly :(

Never

Post » Czw wrz 09, 2010 21:34 Re: PILNIE caniserin/ozdrowieniec+pomoc fin.-lub jutro eutanazja

No i może być trudno ze znalezieniem jakiegoś "świeższego" :(
Mój Onet niedawno oddawał krew dla malucha chorego na pp, kociak przeżył.
Ale nie wiem jakie miał wyniki, więc nie chcę porównywać.
Gdybyś nic innego nie znalazła, moja propozycja jest aktualna, pisz na pw.
Alfons Allais

Aleba

Post » Czw wrz 09, 2010 21:37 Re: PILNIE caniserin/ozdrowieniec+pomoc fin.-lub jutro eutanazja

ok, jutro to skonsultuje z wetka. najgorsze, ze nie mam caniserinu...
przy okazji ponowie apel o pomoc finansowa - ja w obecnej sytuacji nie moge pomoc :(

Never

Post » Czw wrz 09, 2010 21:38 Re: PILNIE caniserin/ozdrowieniec+pomoc fin.-lub jutro eutanazja

Trzymam kciuki, żeby się udalo malcowi

Lidka

[następna]