Gdańsk Chełm, b.chory kot pod śmietnikiem, ul. Więckowskiego

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 09, 2010 8:02 Gdańsk Chełm, b.chory kot pod śmietnikiem, ul. Więckowskiego

Witam. Wczoraj wieczorem otrzymałam sygnał od pani Eli z Chełma. W okolicach Więckowskiego przy śmietniku od jakiegoś czasu przebywa bardzo chory kot. Kot dorosły, z zaropiałymi oczyma, językiem na wierzchu. Ludzie go przeganiają, pani chciałby jakoś pomóc, np. finansowo.
Ja do końca tygodnia nie mam jak tym się zająć. Jestem na maksa zaangażowana w akcję ratowania kotów z daszku nad wiaduktem i ich przewozu do Sokółki do DT via Warszawa. (wątek: Między niebem a śmiercią).

Gorąca prośba. Może ktoś mógłby tam zajrzeć, skontaktować się z panią Elą.

Nie pozwólmy kotu umierać bez pomocy w środku miasta
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Czw wrz 09, 2010 8:28 Re: Gdańsk Chełm, b.chory kot pod śmietnikiem, ul. Więckowskiego

myślę że to ten kot viewtopic.php?f=1&t=116926
kto pomoże?
AnielkaG

Post » Czw wrz 09, 2010 8:41 Re: Gdańsk Chełm, b.chory kot pod śmietnikiem, ul. Więckowskiego

Dzięki AnielkaG za szybką reakcję. To faktycznie chyba ten sam kot. Z panią rozmawiałam wczoraj wieczorem, a potem przesłałam jej nr telefonu pani Ireny, która, jak mi to powiedziała inna pani przez telefon :D , zajmuje się bezdomnymi kotami na Chełmie. Metoda "jedna pani drugiej pani" jest skuteczna, szczególnie jak są komórki i laptopy.

Pewnie stan kota się pogarsza, pani Ela wszędzie szuka pomocy, ja wczoraj wieczorem nie miałam dostępu do kompa, bo inaczej wątek wstawiłabym już wczoraj. Ale może niech na razie zostaną oba wątki :ok:

Tak czy owak kota trzeba pokazać lekarzowi, nawet jak go nie ma gdzie przechować. Ja tak wyleczyłam kota z zapalenia płuc zimą. Lepiej zrobić coś, niż nic.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Czw wrz 09, 2010 8:47 Re: Gdańsk Chełm, b.chory kot pod śmietnikiem, ul. Więckowskiego

Metoda "jedna pani drugiej pani"

no tak, ci "od kotów" zawsze się znajdą, trzeba pomóc dziewczynie organizacyjnie
AnielkaG