Dom wychodzący szuka młodej koteczki - lubiącej dzieci!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 07, 2010 15:17 Dom wychodzący szuka młodej koteczki - lubiącej dzieci!

Mam zgłoszenie chętnego domku, poszukującego koteczki do adopcji. Koteczka powinna być:
- młoda - ale dorosła (tzn. przedział raczej 1-5 lat)
- wysterylizowana i zdrowa,
- spokojna, lubiąca ludzi, tolerująca małe dzieci, przytulaśna,
- przyzwyczajona do towarzystwa innych zwierzaków (kotów i psów),
- bardzo chętnie trikolorka (ale niekoniecznie).

Dom jest wychodzący (okolice Zalesia Górnego k/Warszawy), ale z bardzo dużym, ogrodzonym terenem, podobno w bardzo spokojnym miejscu, przy lesie, bez sąsiedztwa ruchliwych ulic. W domu są 2 psy i 2 kocury - ale raczej indywidualiści, niż miziaki. 4-letnia córeczka tych Państwa marzy o koteczce, która da się przytulić, pogłaskać, położy się obok człowieka. Dziecko podobno nauczone szacunku do zwierząt i odpowiedniego ich traktowania.

Nie znam osobiście domu ani ludzi - Pani bardzo miła i rzeczowa z kontaktu telefonicznego. Prześlę jej Wasze ewentualne zgłoszenia, a gdy bliżej zainteresuje się którąś z "kandydatek" prześlę na PW osobie zgłaszającej kontakt do tej zainteresowanej Pani, abyście skontaktowali się bezpośrednio i posprawdzali sobie wszystko.

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto wrz 07, 2010 15:29 Re: Dom wychodzący szuka młodej koteczki - lubiącej dzieci!

u Izy jest koteczka zabrana z działek ,dorosła ,sterylizowana ,miziasta ,nie wiem jak z dziećmi i nie wiem jak z psami ,żyje z kotami w wielkiej zgodzie.
Tri,cudna dziewczynka ,jej fotki gdzieś tu są.
jak zdążę poszukam.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto wrz 07, 2010 15:32 Re: Dom wychodzący szuka młodej koteczki - lubiącej dzieci!

dorcia44 pisze:u Izy jest koteczka zabrana z działek ,dorosła ,sterylizowana ,miziasta ,nie wiem jak z dziećmi i nie wiem jak z psami ,żyje z kotami w wielkiej zgodzie.
Tri,cudna dziewczynka ,jej fotki gdzieś tu są.
jak zdążę poszukam.

Dorcia - a możesz spróbować dowiedzieć się od Izy o przybliżony wiek kotki i czy kicia miała jakiś kontakt z dziećmi?

joluka

Post » Wto wrz 07, 2010 15:38 Re: Dom wychodzący szuka młodej koteczki - lubiącej dzieci!

tam nie ma dzieci ,są sami dorośli ,ale koteczka bardzo łagodna ,delikatna ,sama ją z działek zabierałam .
wiek jakieś póltora roku ,młodziutka.
tu są jej fotki.

viewtopic.php?f=1&t=111542&start=240
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto wrz 07, 2010 16:08 Re: Dom wychodzący szuka młodej koteczki - lubiącej dzieci!

To ja zaproponuję dwie Panienki, trochę boją się psów, ale myślę że po pewnym czasie się przyzwyczają.

Angielka - kotkę pewni Państwo wyrzucili przed blok bo wyjechali do Anglii. Kotka została wysterylizowana, jest zdrowa. Niestety idzie zima i jak kotka nie znajdzie choćby DT, to raczej ma marne szanse na przeżycie :( Nie ma żadnego schronienia :( Kicia ma ok. 2 lat, idealna do domku wychodzącego. Oswojona, łagodna, miziasta.

Obrazek

Lizi - ktoś podrzucił ja do przychodni. Jest wysterylizowana, zdrowa, ma ok. 2-3 lat. Przebywa w DT. Miziasta, ale ma swoje humorki.

Obrazek

Kontakt : leksia16@gazeta.pl, lub pw do Borówka16

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Wto wrz 07, 2010 21:04 Re: Dom wychodzący szuka młodej koteczki - lubiącej dzieci!

dziękuję bardzo za zgłoszenia! czy jeszcze ktoś????

joluka

Post » Śro wrz 08, 2010 7:57 Re: Dom wychodzący szuka młodej koteczki - lubiącej dzieci!

moze Karolinka .spełnia wszystkie warunki .viewtopic.php?f=13&t=109703 Tylko szczerze mówiąc niewiem co z tymi psami .

Jest też jeszcze szylka do adopcji,
Fotki szylki :
ObrazekObrazek
Młoda, lubi pieszczoty.Zgarnieta na sterylkę z ulicy ..ale nie ma nic z dzikusa .
Jak coś , kontakt z Lidką .
Ps.Lusia juz pojechała :wink:
Ostatnio edytowano Śro wrz 08, 2010 12:41 przez becia_73, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro wrz 08, 2010 7:58 Re: Dom wychodzący szuka młodej koteczki - lubiącej dzieci!

becia_73 pisze:moze Karolinka .spełnia wszystkie warunki .viewtopic.php?f=13&t=109703
Jak coś , kontakt z Lidką .
Ps.Lusia juz pojechała :wink:

dziękuję!

wiem, bo dostałam już maila od Pani Lusi - strasznie się cieszę!!! :mrgreen:

joluka

Post » Śro wrz 08, 2010 8:02 Re: Dom wychodzący szuka młodej koteczki - lubiącej dzieci!

O i jeszcze moze być KORA. SUPPER MIZIAK. Bura szylka.
ObrazekObrazek
Jesli dom wychodzący to nie powinno być chyba problemów,aby znalazła dla siebie kącik;)
Obrazek[b]

becia_73

Post » Śro wrz 08, 2010 8:12 Re: Dom wychodzący szuka młodej koteczki - lubiącej dzieci!

a no co do Karolinki, to lubi dzieci na 100% wróciła z domu z małymi dziećmi, Uwielbiała je .
Obrazek[b]

becia_73

Post » Śro wrz 08, 2010 8:45 Re: Dom wychodzący szuka młodej koteczki - lubiącej dzieci!

Karolinka mieszkała z dwójką małych chłopców - takich 5-6 latków. Od pierwszej chwili ich akceptowała, chociaż to za mało powiedziane. Mruczała, ugniatała, przytulała się, chciała być głaskana - w ogóle się nie bała. Dlatego z dziećmi na pewno się dogada ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

katimal

Od: Śro lis 19, 2008 9:47

Post » Śro wrz 08, 2010 9:25 Re: Dom wychodzący szuka młodej koteczki - lubiącej dzieci!

Tu jest miziasta koteczka, po sterylce, zdjęcia troche kiepskie, ale już poprosiłam o lepsze :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

viewtopic.php?f=1&t=116103
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro wrz 08, 2010 9:32 Re: Dom wychodzący szuka młodej koteczki - lubiącej dzieci!

Idealna kandydatka:

viewtopic.php?f=1&t=116103
magdajedral

Post » Śro wrz 08, 2010 11:08 Re: Dom wychodzący szuka młodej koteczki - lubiącej dzieci!

To,prawda,Chmurka,czyli ta koteczka z cmentarza jest u mnie na DT,jest bardzo spokojna,miziasta i słodka- w ogóle niekłopotliwa-nie boi się odkurzacza i innych kotów-skoro żyła na cmentarzu wyrzucona pewnie przez jakiegoś ludzia to nie boi się niczego,jak sądzę. Uwielbia też mizianie nawet przez 4-letnich chłopców :!: -co zostało sprawdzone na naszym siostrzeńcu :mrgreen:
weci twierdzą że ma ok roku,jest dość drobnej budowy-trikolorka w odcieniu błękitnym-przeurocza i prześlczna.
Zdrowiutka-gotowa do adopcji :kotek: :kotek:

zdjęcia na wątku są jak kicia była przed sterylką aborcyjną-teraz jest szczuplutką,zgrabniutką kocią pięknością
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro wrz 08, 2010 13:02 Re: Dom wychodzący szuka młodej koteczki - lubiącej dzieci!

A i dodam, że na pewno lubi dzieci. Ta pani, która ją dokarmiała na cmentarzu chodziła tam razem z córeczką i wiem, że dziewczynki się zżyły mocno.....
magdajedral

[następna]