Tanie Dranie. Part Five. Biduś[`]. Można zamknąć ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 07, 2010 17:31 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Dawno mnie tu nie było. Ale za to... moja ograniczona inteligencja w końcu pozwoliła skumać, że Licho i Maciej Kot to z tej piosenki :D . TAk? Wstyd że tak późno, ale jaka przyjemność detektywistyczna!!!
Paluszek

Post » Wto wrz 07, 2010 17:35 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

bubor pisze:Kontynuuję kontrnatarcie
chcąc do cna wytępić plotki
- za oręże mi posłużą
posiadane Tulca fotki 8) ....

Oto Tulec w swej osobie
ma na pyszczku nastrój błogi
bowiem tuli się do półki
oraz chromowanej nogi :mrgreen:
Obrazek
Na kolejnej naszej fotce
Tulca naszła błogość senna
- to nie łóżko u mamusi
lecz podłoga jest kuchenna :mrgreen:
Obrazek
Tu koronny mamy dowód
co plotkarskie zmarszczy skronie
oto Tulec rozdrażniony
kiedy w Dużej trafił dłonie :mrgreen:
Obrazek
Patrzcie na ten wzrok zbolały
na ten jęk w Tulcowej Duszy
od trzymania w dłoniach Dużej
wywinęły mu się uszy :mrgreen:
Obrazek
Jak więc widać mały Tulec
w dłoniach ma wielkiego stracha
zamiast tulić się i mruczeć
kuli uszy , wciąż się waha
chętnie umknął by do kąta
tam gdzie czuje się bezpiecznie
- myślę że ten krótki pokaz
Was przekonał ostatecznie 8)

Doczytalam. Buborku :1luvu: Taki artysta jak Ty to jak nic Piwnica pod Baranami :twisted:
Paluszek

Post » Wto wrz 07, 2010 17:41 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Doczytałam ostatecznie. Nie wiedziałam, że tu się kroi nie tylko imprezka z moim udziałem, ale GWAŁT z SODOMIĄ :roll: . DObra, warszawskie koty sa THE BEST i mam dwie butelki wina na imprezkę :D
Paluszek

Post » Wto wrz 07, 2010 18:17 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Marcelibu pisze:
Wielbłądzio pisze: A do Krakowa tak jak napisałam - dopiero po pensji :( Z przyczyn niezależnych ode mnie :twisted: No chyba, że do tego czasu Paweł sam zabierze krowinkę po dobroci :mrgreen:

Coś Ty?! Teraz to Bubor się nie odezwie, zabunkrował się. Zwykle raz na tydzień lub dwa był w Warszawie. Teraz cicho siedzi :mrgreen: . Pewnie się boi, że Mu Tulca wkleisz.

A czemu niby miałby się nie odezwać ? 8) , niemniej co fakt to fakt - w tym tygodniu miałem być w Warszawie , miałem być nieopodal Bratysławy i co ?..... i nic , z powodu różnych komplikacji nie byłem i nie będę w tym tygodniu ani tu ani tam :roll: .
Jedyny plus całej sprawy to fakt że ostro wziąłem się do dzieła wykonując zamówienie załogi Kociej Chatki 8) :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto wrz 07, 2010 18:23 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Paluszek pisze:Doczytałam ostatecznie. Nie wiedziałam, że tu się kroi nie tylko imprezka z moim udziałem, ale GWAŁT z SODOMIĄ :roll: . DObra, warszawskie koty sa THE BEST i mam dwie butelki wina na imprezkę :D

:piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto wrz 07, 2010 20:29 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Nie posiedzę tu dzisiaj z Wami, bo mój komputer przechodzi sam siebie :twisted:
Niby mam połączenie z netem, ale niestety nie wyświetla mi większości stron. Albo same nagłówki. Albo w pewnym momencie się zawiesza. Na swoją pocztę w ogóle nie mogę się dostać. Od trzech godzin na zmianę wyklinam i usiłuję dogadać się z kimś na infolinii neostrady.
Jeśli moje koty nie znały do dziś jakichkolwiek brzydkich słów, to dziś chyba je już poznały :twisted: :twisted: :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro wrz 08, 2010 7:39 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Wielbłądzio pisze: Jeśli moje koty nie znały do dziś jakichkolwiek brzydkich słów, to dziś chyba je już poznały :twisted: :twisted: :twisted:

Tylko potem nie skarż się, że chodzą po domu i klną :wink:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro wrz 08, 2010 7:55 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Ano tak. Komputer mi się wściekł :twisted:

Naprawdę nie wiem, co się z nim dzieje, nigdy dotąd nie działo się nic podobnego :roll: Około 23.00 net ODROBINĘ przyspieszył, tzn. że w ogóle wyświetlały się w całości strony, mniejsza już o to, w jakim tempie :twisted: Ciekawe, co będzie dziś :roll:

Zooplus nie przysłał nam połowy zamówienia :twisted: Muszę napisać do nich z awanturą, a jakoś nie mam nastroju i siły.

No i jeszcze Ania.
Moja koleżanka z podstawówki, młoda mamusia dwójki dzieci, od prawie dwóch lat na urlopie wychowawczym.
Dzwoniła w zeszłym tygodniu, chciała umówić się na kawę. Opowiedziałam, że mam teraz w domu 12 kotów, że jedna jest do leczenia, że na wszystko brakuje mi czasu. I że postaram się dać znać w przyszłym (czyli: obecnym) tygodniu. Dzisiaj z samego rana sms od Ani. Z pretensjami. Że obiecałam i się nie odzywam. Że ją olewam.
Cholera jasna. Ja nie mam zaradnego męża zarabiającego na pieluszki i słoiczki / karmę i żwirek oraz na moje podpaski i krem do rąk. Ja muszę zarobić sama :twisted: Poza tym muszę też czasami sprzątać, przynieść jakieś zakupy (samochodu brak), czasami biorę sobie jeszcze za parę groszy do domu tlumaczenia, zdarza mi się też pisać różne teksty okołokocie... No i nie mam już cholera jasna czasu na przesiadywanie na Naszych klasach, Facebookach itp., pikanie w durne gry i zastanawianie się, z kim dawno nie byłam na zakupach :roll: ... Inna też sprawa, że z koleżankami-młodymi mamusiami staram się raczej nie umawiać, ponieważ w 9 przypadkach na 10 macierzyństwo zubaża ich mózgi i tzw. potrzeby duchowe. Ani z taką pogadać o ksiązkach, ani o filmach, ani muzyki żadnej toto nie słucha poza radiem i dziecinnymi kołysankami... Fajne jest tylko to, że z takich okazjonalnych przymusowych spotkań zawsze wracam dowartościowana :mrgreen: Oddycham z ulgą :mrgreen:
Niemniej jednak zdecydowanie wolę w tzw. wolnym czasie (dawno zapomniałam, że coś takiego w ogóle istnieje) całować po łebku mojego durnego Piotrusia, leżeć z Busiaczkiem w łóżku i czytać książki, wyczesywać narowistego Żabę :wink: , a poza tym ewentualnie jeszcze spotykać się z tymi ze znajomych, którzy mają jakieś zainteresowania poza pilnowaniem terminów obowiązkowych szczepień swoich latorośli, zaleczaniem jesiennych katarków i gotowaniem lekkostrawnych obiadków :roll:
Nie będzie mnie nikt gwałcił :twisted: :twisted: :twisted:

Dobra, muszę chociaż chwilę popracować :oops:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Śro wrz 08, 2010 7:57 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

AgaPap pisze:
Wielbłądzio pisze: Jeśli moje koty nie znały do dziś jakichkolwiek brzydkich słów, to dziś chyba je już poznały :twisted: :twisted: :twisted:

Tylko potem nie skarż się, że chodzą po domu i klną :wink:

Na to akurat to one mogą się skarżyć :oops: Bo klnę jak sama Janis Joplin albo i jeszcze gorzej :oops:

Wielbłądzio

Post » Śro wrz 08, 2010 7:58 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Paluszek pisze:Dawno mnie tu nie było. Ale za to... moja ograniczona inteligencja w końcu pozwoliła skumać, że Licho i Maciej Kot to z tej piosenki :D . TAk? Wstyd że tak późno, ale jaka przyjemność detektywistyczna!!!

Maciej Kot oczywiście tak. Ale z Lichem wyszło całkiem przypadkowo, dopiero *anika* zwróciła mi uwage, że w piosence Banaszak też takowe występuje 8)

Wielbłądzio

Post » Śro wrz 08, 2010 8:19 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Wielbłądzio pisze:Inna też sprawa, że z koleżankami-młodymi mamusiami staram się raczej nie umawiać, ponieważ w 9 przypadkach na 10 macierzyństwo zubaża ich mózgi i tzw. potrzeby duchowe. Ani z taką pogadać o ksiązkach, ani o filmach, ani muzyki żadnej toto nie słucha poza radiem i dziecinnymi kołysankami... Fajne jest tylko to, że z takich okazjonalnych przymusowych spotkań zawsze wracam dowartościowana :mrgreen: Oddycham z ulgą :mrgreen:
Niemniej jednak zdecydowanie wolę w tzw. wolnym czasie (dawno zapomniałam, że coś takiego w ogóle istnieje) całować po łebku mojego durnego Piotrusia, leżeć z Busiaczkiem w łóżku i czytać książki, wyczesywać narowistego Żabę :wink: , a poza tym ewentualnie jeszcze spotykać się z tymi ze znajomych, którzy mają jakieś zainteresowania poza pilnowaniem terminów obowiązkowych szczepień swoich latorośli, zaleczaniem jesiennych katarków i gotowaniem lekkostrawnych obiadków :roll:

Moja Droga, zapomniałaś jeszcze o porodach i kłopotach z zaprowadzaniem do przedszkola/szkoły :evil: Podczas wczorajszej drogi do pracy znajoma uraczyła mnie opowieścią na temat Jej obu porodów :evil: Nie ma to jak popsuć komuś z rana dzień... :evil:
Jak ja nienawidzę tych około-dzieciowych opowieści i rozmów... Czy tak ciężko zrozumieć, że kogoś to nie interesuje, bo nie chce mieć dzieci??? I nie zmieni zdania "z wiekiem"! Skoro przez 29 lat nie posiadłam instynktu macierzyńskiego (mam za to dobrze rozwinięty instynkt "kocierzyński" ;) ), to na zmiana wieku na 30 nie sprawi, że "cudownie" poczuję! Pomijając już fakt finansowych komplikacji takiego "pociągu do dzieci" :twisted:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro wrz 08, 2010 8:27 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Z tym, że macierzyństwo powoduje cofkę umysłową u kobiet to przekonałam się na własnym przykładzie. Póki moja córka nie skończyła 2 lat to ja żadnej ksiązki nie przeczytałam i czułam się jak na intelektualnej pustyni :evil: Ale dziwię się Twojej koleżance, że przy dwojgu małych dzieciach ona ma czas jeszcze i ochotę na takie rzeczy jak NK czy FB, bo ja jak pamiętam to w każdej wolnej chwili drzemki uskuteczniałam :wink: I to przy jednym dziecku było, ale fakt maoja córka to jak tornado od urodzenia jest :roll:

Dlatego jak teściowie namawiali mnie na rodzeństwo dla Weroniki i namawiali i nie chcieli mi dać spokoju to im powiedziałam, że wole 3 nowe koty niż 1 nowe dziecko :mrgreen:

Teść to nawet stwierdził, że za wnuka daje dziesięc tysięcy :ryk: A Werka pomyślała, pomyślała, skalkulowała to (oczywiście dla siebie plusy i minusy) i stwierdziła ,że ona w takim razie też kota nowego woli - moja krew :piwa: TŻ-ta się nie pytaliśmy, ale on to by ani dziecka nowego ani kota nie chciał :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro wrz 08, 2010 8:52 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Na dyskusje o potomstwie chwilowo nie mam czasu :wink:

Poproszę za to bardzo podrzucanie wątku :arrow: viewtopic.php?f=8&t=116896
Szukamy z Totunią transportu na pojutrze do Niziołka.

Wielbłądzio

Post » Śro wrz 08, 2010 11:04 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

Alyaa pisze:1. Czy tak ciężko zrozumieć, że kogoś to nie interesuje, bo nie chce mieć dzieci??? I nie zmieni zdania "z wiekiem"! 2. Skoro przez 29 lat nie posiadłam instynktu macierzyńskiego (mam za to dobrze rozwinięty instynkt "kocierzyński" ;) ), to na zmiana wieku na 30 nie sprawi, że "cudownie" poczuję! 3. Pomijając już fakt finansowych komplikacji takiego "pociągu do dzieci" :twisted:

1. Chyba ciężko. Moja pracowa koleżanka-mamuśka prawie skacze mi do oczu :roll: , gdy na pytania, kiedy wyjdę za mąż i urodzę dziecko, odpowiadam, że: to pierwsze to nie wiem czy w ogóle kiedykolwiek, a to drugie to na 100% nigdy. "Ale dlaczego, jak ty tak możesz?" "Zwyczajnie. Nie mam za grosz instynktu macierzyńskiego, a krzyczącego noworodka natychmiast mam ochotę udusić". Koleżanka-mamuśka spogląda z pogardą i jednocześnie mordem w oczach :twisted:
2. Też mam 29 :wink:
3. Wydaję na siebie dosyć sporo. I to nawet niekoniecznie na ciuchy. Ubóstwiam pachnące kosmetyki (dobre perfumy i wody, mydła w płynie, mydełka w kostce marsylskie i nie tylko, balsamy, szampony, błyszczyki do ust itp.), piękną bieliznę dzienną i nocną, wiszące kolczyki, dobre herbaty, słodycze, wino i sery, jestem uzależniona od kupowania i czytania książek, ostatnio wydałam też grubsze kilkaset złotych na płyty z 'moją' muzyką, na które dotąd nie było mnie stać... Czasami spontanicznie robię znajomym prezenty bez okazji, zdarza mi się też popełniać hurtowe szaleństwa odzieżowo-butowe :oops: , o wydatkach na usłane różami życie Drani nawet nie wspominając :wink: Dopóki mam pracę, jestem również w stanie utrzymywać na własny rachunek 1-2 tymczasy, ewentualnie dokładać się też symbolicznie do utrzymania innych kocich bied.
Nie wyobrażam sobie, abym zamiast tego wszystkiego musiała topić kasę na pieluszki, ciuszki, zabaweczki, wózeczki i inne takie tam.
Wiem, jestem egoistką :oops: Ale tak mi jest dobrze. Tym bardziej, że sama na to wszystko pracuję.

Wielbłądzio

Post » Śro wrz 08, 2010 11:39 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. BUBOR, przygarnij Tulca :) !!!

AgaPap pisze:1. Z tym, że macierzyństwo powoduje cofkę umysłową u kobiet to przekonałam się na własnym przykładzie. Póki moja córka nie skończyła 2 lat to ja żadnej ksiązki nie przeczytałam i czułam się jak na intelektualnej pustyni :evil: 2. Ale dziwię się Twojej koleżance, że przy dwojgu małych dzieciach ona ma czas jeszcze i ochotę na takie rzeczy jak NK czy FB, bo ja jak pamiętam to w każdej wolnej chwili drzemki uskuteczniałam :wink: I to przy jednym dziecku było, ale fakt maoja córka to jak tornado od urodzenia jest :roll:

Dlatego jak teściowie namawiali mnie na rodzeństwo dla Weroniki i namawiali i nie chcieli mi dać spokoju to im powiedziałam, że wole 3 nowe koty niż 1 nowe dziecko :mrgreen:

Teść to nawet stwierdził, że za wnuka daje dziesięc tysięcy :ryk: 3. A Werka pomyślała, pomyślała, skalkulowała to (oczywiście dla siebie plusy i minusy) i stwierdziła ,że ona w takim razie też kota nowego woli - moja krew :piwa: TŻ-ta się nie pytaliśmy, ale on to by ani dziecka nowego ani kota nie chciał :ok:

1. O, przepraszam, moja pracowa mamuśka i Ania czasami COŚ tam czytają. Same się tym z dumą chwalą :roll: Grocholę, wszystkie tomy "Zmierzchu" i "Domu nad rozlewiskiem", romanse Danielle Steel...
Ale jeśli chodzi o 'intelektualną pustynię', to chyba dokładnie na to samo wychodzi :mrgreen:
2. Ano jakoś ma. Ile razy wejdę na jedno albo drugie, to mam ją w aktywnych. I jeszcze w gierki ichniejsze codziennie grywa - wiem, bo przysyła mi zaproszenia :twisted:
Starszy chłopaczek ma 7,5 roku, młodszy coś około półtora. Nie wiem, może ma dobrego męża, który nie tylko, że zarabia na życie całej rodziny, to jeszcze sprząta, przynosi zakupy, gotuje i opiekuje się gnojkami :roll:
Fascynuje mnie też to, że ta moja pracowa non-stop chodzi z pięknie pomalowanymi (co kilka dni na inny kolor) paznokciami, przez jakiś czas miala też szponowate tipsy... Czyli chyba jak nic ma w domu faceta-niańkę, sprzątaczkę, kucharkę, tragarza i czego tylko tam jeszcze innego przy bachorach potrzeba :roll:
3. No proszę, a jednak ludzkie dzieci też czasami miewają mózgi :wink: ... Gratuluję mądrej córci :mrgreen:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]