*FUNDACJA MEDOR*-brak miejsc, DT pilnie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 07, 2010 21:44 *FUNDACJA MEDOR*-brak miejsc, DT pilnie!

Witam wszystkich serdecznie na wątku zbiorczym Fundacji Medor ,w której od jakiegoś czasu się udzielam.
Fundacja mieści się w Zgierzu , k.Łodzi , posiada własny azyl ,więc dlatego jest określana często jako schronisko ,którym formalnie nie jest.
W związku z tym dostajemy bardzo znikome dotacje od Urzędu Miasta Zgierz.
Bo urzędnicy i prezydent problemu bezdomności nie widzą , według nich sterylizacja bezdomnych kotów jest rzeczą zbędną , myślą chyba ,że kotki się same wysterylizują...
Ciągle Straż miejska i inne instytucje dokładają nam psów i kotów , na które potem prawie wcale nie dają :roll: :(
A fundacja na prawdę stara się zrobić jak najwięcej dla psów i kotów , to kilka naszych ulepszeń :)
Wybudowaliśmy 64 boksy wraz z infrastrukturą,wyremontowaliśmy i rozbudowaliśmy budynek.
Jest w nim wyposażony szpital z 12 podgrzewanymi klatkami, 2 gabinety lekarskie,biuro i sala konferencyjna. Zainwestowaliśmy już ponad milion złotych w budowę schroniska i mamy i mamy ambicje stworzyć miejsce inne niż wszystkie.
Na chwilę obecną sytuacja kotów jest dramatyczna ,gdyż posiadamy tylko mały blaszaczek ,w którym są koty ,ale tylko kociaki - inne siedzą w klatkach ,bo już się nie mieszczą :roll: !!!
Mamy tylko pomieszczenie ,w którym koty mogą przebywać tylko i wyłącznie w klatkach , niestety na kociarnie z prawdziwego zdarzenia nas nie stać , bo przecież nie sztuka odwalić byle jaką kociarnie ,którą i tak za chwilkę trzeba będzie remontować.My wolimy poczekać , i gdy zbiorą się fundusze to zrobić ekskluzywny koci raj :ok:
Mamy pod opieką 34 koty , w tym dwa są w DT czyli razem 36 koty do wyżywienia ,leczenia ,opieki - liczba przerażająca :(
Znaczną większość kotów stanowią kociaki ,które na cito błagają o DT, o DS forumowym to możemy tylko marzyć - zastój w kocich adopcjach przeraża nas wszystkich ! :evil: :evil: :evil:
Koszty adopcyjne kota to cena do max 50 zł.
Wydajemy koty zaszczepione ,odrobaczone i wysterylizowane , jeśli są już w takim wieku ,iż zabieg można było wykonać :wink:
W przypadku brania każdego kota trzeba podpisać umowę adopcyjną ,w której jest bardzo ważny punkt ,którego dużo osób nie przestrzega i bierze np.kota ,potem oddaje go komuś innemu i kot ląduje na ulicy lub gdzieś indziej ,albo znów u nas.
PRZESTRZEGAMY PRZED TYM !
Jeśli osoba ,która adoptowała zwierzę z dowolnego powodu musi się pozbyć pupila ,zwraca go niezwłocznie znów do fundacji ,nie szuka domu na własną rękę.
Natomiast przyszły właściciel kociaka musi się zgłosić do nas na sterylizację ,gdy zwierzę osiągnie odpowiedni wiek do tego.
Chyba napisałam już wszystko , 1-sze posty będą stale edytowane , uzupełniane.
Na chwilę obecną mam tylko zdjęcia ze strony schroniska ,gdyż będąc w Medorze skupiłam się na psich sprawach ,a u kotów byłam przelotem.
Jutro - czyli 8.09.2010 będę w fundacji ,postaram się obfocić nasze kociaste :)
Zapraszam także na stronę internetową : http://www.medor.org lub http://medor.schronisko.net/
Ostatnio edytowano Śro sty 19, 2011 11:33 przez Borówka16, łącznie edytowano 5 razy
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Wto wrz 07, 2010 21:44 Re: *FUNDACJA MEDOR* Wysyp kociaków , brak miejsc ,pomocy -DT

Kotki do adopcji :

PESTKA
Obrazek
Więcej zdjęć: http://img59.imageshack.us/g/dsc09232l.jpg/
Pestka- to śliczna , pół roczna kocia dama :1luvu:
Bardzo tulaśna , cudowna :)
Uwielbia ludzi i inne zwierzaki :D
Jest już dość długo w schronisku, kiedy znajdzie się dla niej jakiś ludź? :roll:

PYZUNIA
Obrazek
Więcej zdjęć: http://img717.imageshack.us/g/pyzunia.jpg/
Pyzunia to ogromna, puchata kicia.
Ma w sobie jakąś domieszkę maine coona.
Przerażona schroniskiem, ale przyjacielska.
Ostatnio edytowano Czw lut 17, 2011 11:30 przez Borówka16, łącznie edytowano 29 razy
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Wto wrz 07, 2010 21:45 Re: *FUNDACJA MEDOR* Wysyp kociaków , brak miejsc ,pomocy -DT

Kocury do adopcji :
Ostatnio edytowano Czw lut 17, 2011 11:30 przez Borówka16, łącznie edytowano 22 razy
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Wto wrz 07, 2010 21:45 Re: *FUNDACJA MEDOR* Wysyp kociaków , brak miejsc ,pomocy -DT

Kotki i kocurki w DT :
KITUŚ
Obrazek
Kitusiowi zmarła Pani, a jemu zawalił się cały świat.
Kocurek jest bardzo przyjacielski, towarzyski, miziasty.
Ma 13 lat, ale kocha tak samo jak młody kociak.
Adopcja na prawdę pilna, inaczej kot trafi do schroniska! :cry:
Kontakt :
Katarzyna Wiśniewska 696040447
Ostatnio edytowano Czw sty 13, 2011 13:03 przez Borówka16, łącznie edytowano 16 razy
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Wto wrz 07, 2010 21:46 Re: *FUNDACJA MEDOR* Wysyp kociaków , brak miejsc ,pomocy -DT

W nowych domkach :1luvu: :
RUDIK - adopcja z DT
Obrazek

CZARA - adopcja ze schroniska
Obrazek

TRIKOLORKA - pojechała do Niemiec
Obrazek

DEXON - pojechał do Niemiec
Obrazek

KAMELIA - pojechała do Niemiec
Obrazek

TURKUS - pojechał do Niemiec
Obrazek

SIASIA - adopcja z DT
Obrazek

CELINA - adopcja ze schroniska
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt paź 01, 2010 19:56 przez Borówka16, łącznie edytowano 7 razy
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Wto wrz 07, 2010 21:46 Re: *FUNDACJA MEDOR* Wysyp kociaków , brak miejsc ,pomocy -DT

Odeszły od nas (*) :cry: :
Tu ma nie być wpisów !
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Czw wrz 09, 2010 7:22 Re: *FUNDACJA MEDOR* Wysyp kociaków , brak miejsc ,pomocy -DT

Podnoszę...
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Sob wrz 11, 2010 19:12 Re: *FUNDACJA MEDOR* Wysyp kociaków , brak miejsc ,pomocy -DT

Poogłaszałam trochę trikolorkę, później powrzucam też resztę kotów.

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Wto wrz 14, 2010 17:46 Re: *FUNDACJA MEDOR* Wysyp kociaków , brak miejsc ,pomocy -DT

nika28 pisze:Poogłaszałam trochę trikolorkę, później powrzucam też resztę kotów.

Cześć Nika :)
Ok :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Śro wrz 15, 2010 15:28 Re: *FUNDACJA MEDOR* Wysyp kociaków , brak miejsc ,pomocy -DT

Ojej, dopiero teraz dojrzałam tu Gaspara, wygląda identycznie jak Zibi dzień po przyjeździe do mnie, tak samo chore oczka... :cry:

Że nie mogę brać teraz kotów na DT...

Podesłałam kilka kociaków domkom które zgłaszają się po Molly, może któryś zakocha się w Zgierskim kociaku... :ok:

nika28

Post » Czw wrz 16, 2010 17:36 Re: *FUNDACJA MEDOR* Wysyp kociaków , brak miejsc ,pomocy -DT

nika28 pisze:Ojej, dopiero teraz dojrzałam tu Gaspara, wygląda identycznie jak Zibi dzień po przyjeździe do mnie, tak samo chore oczka... :cry:

Że nie mogę brać teraz kotów na DT...

Podesłałam kilka kociaków domkom które zgłaszają się po Molly, może któryś zakocha się w Zgierskim kociaku... :ok:

Super , czekam na odpowiedzi domków :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Sob wrz 18, 2010 18:44 Re: *FUNDACJA MEDOR* Wysyp kociaków , brak miejsc ,pomocy -DT

I jak z trikolorką ?
Ta Pani jest na nią zdecydowana ?
Kciuki :ok:

nika28

Post » Pon wrz 20, 2010 20:15 Re: *FUNDACJA MEDOR* Wysyp kociaków , brak miejsc ,pomocy -DT

Tak , napisała ,że zdecydowana ,ale potem już nic nie pisała :? :roll:
To Trikolorka pojechała do domku do Niemiec :)
Pojechały także Kamelia, Turkus, Dexon :1luvu:
Bardzo się cieszę , szczególnie z Kamelii :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Pon wrz 20, 2010 20:30 Re: *FUNDACJA MEDOR* Wysyp kociaków , brak miejsc ,pomocy -DT

Nika , ogłaszałaś gdzieś Gasparka ? :) Zdjęcia Ci wysłałam :wink:
I jak , domkom ,którym podesłałaś kociaki jakiś przypadł do gustu ?
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Post » Pon wrz 20, 2010 21:13 Re: *FUNDACJA MEDOR* Wysyp kociaków , brak miejsc ,pomocy -DT

Borówka16 pisze:Nika , ogłaszałaś gdzieś Gasparka ? :) Zdjęcia Ci wysłałam :wink:
I jak , domkom ,którym podesłałaś kociaki jakiś przypadł do gustu ?

Nie ogłaszałam, bo on jest chory, raczej nikt go nie będzie chciał w takim stanie :(
Pokazałam go kilku DT, ale na razie wszystkie zapchane...
Domki które się do mnie odzywały kierowałam do Ciebie, więc chyba żaden się nie odezwał ? :(

nika28

[następna]