*Lubelskie Tymczasy*cz.5-Krowa, cielątko i małe różnej maści

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 07, 2010 8:50 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Bąbla miała duużo ogłoszeń, najpierw z chłopakami, później sama, ale trzeba je koniecznie pozmieniać, bo zmieniła się niesamowicie,a brak aparatu nie pozwalał mi na aktualizację. Mały Bambino załapie się razem z Bąbelką. Dziś spróbuję potworzyć jakieś zdjęcia, ale ciemnica, jak...zresztą sama widzisz :wink:

A Bąbleka...no na zdjęciach rzeczywiście wygląda jak facet :twisted:

Nie wytrzymałam wczoraj i zadzwoniłam do Dużego Bruni - wszystko jest super, kota prowadzi nocny tryb życia, Pan powiedział, że już powoli przychodzi się miziać. Coś jej się odwidziało pod względem jedzenia - nie chce puszek, wcina suche i surowe mięso pod postacią serc wołowych i wołowych wątrób, ale Pan wie, że co za dużo to nie zdrowo, daje też inne mięso, ale co zrobić, kiedy pannica wybrzydza...Ponoć szaleje jak głupia, czyli wszystko ok :mrgreen:

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Wto wrz 07, 2010 15:20 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Bąbelka to taką Jożinkowatą minę ma :lol:
Moje koty właśnie na kocimiętce jadą, nawet Klemka wzięło - no i wióry lecą i sierść fruwa :)

Kociaki wiejskie rosną i demolują zostało sztuk dwie (biało-bure), trzeci jest na tymczasie i mam nadzieje, że zostanie na stałe (kciuki potrzebne) oby było dobrze :ok:

chyba mi się koty naszprycowały - firanka poszła, Klemens fruwa (wykonał skok na 2m!!!!) :roll:
Azunia 07.07.07[*]
Józefina i DT - wątek - viewtopic.php?t=61536

Poka

Od: Sob lut 10, 2007 16:47

Post » Wto wrz 07, 2010 17:40 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

bloo pisze:Ponoć szaleje jak głupia, czyli wszystko ok :mrgreen:

:mrgreen:
Myślę, że z braku laku, zainteresuje się człowiekiem i zacznie go traktowac jako coś przyjemnego.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto wrz 07, 2010 19:20 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Czy w Lublinie ktoś ma klatkę - oprócz firmowej Tiger, bo ona pewnie zajęta.
???

Anda

Post » Wto wrz 07, 2010 20:06 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Pixie ma, tylko nie wiem czy nie jest gdzieś na ludziach.

Jakby co to ja też mam (własną), tylko kwestia podrzucenia do Lublina.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto wrz 07, 2010 20:30 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Jutro trafia od mnie osierocone dwa maluchy, na górę ich nie dam, bo zimno, a w domu boję się ich puścić luzem, bo długo mnie nie ma, a chłopaki niestety nie pilnują zamykania drzwi ani do pokojów ani na schody.
A ze schodów na dwór to już niedaleko. Niby szykuję pudło, ale będzie im tam ciemno i smutno, bo wysokie musi być, żeby sie nie wygramoliły.

Anda

Post » Wto wrz 07, 2010 20:50 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Mam klatkę łapkę.
Mam też dużą klatkę, w której mogłabyś zainstalować maluchy.
To jest taka klatka jak dla królika tylko dla takiego dużego królika 8)

Coś takiego:
Obrazek
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto wrz 07, 2010 21:21 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Ciekawam jak duży ten królik. :D
Jeżeli zmieści się tam kuweta, podusia i miseczki to chętnie wypożyczę na jakiś czas. Podjechałabym po wcześniejszym telefonie - jutro, pojutro. Dzięki za pomoc.
nie cierpię klatek
Czy może im być lepiej w dużym i wysokim pudle?
Takim po wielkim telewizorze - pewnie metr na jakieś 60cm.?

Anda

Post » Śro wrz 08, 2010 7:50 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Ja myślę, że lepiej będzie im w klatce.
Po pierwsze - z klatki nie wylezą.
Po drugie - z klatki będą miały lepszy "ogląd" otoczenia niż z pudła.
W klatce mieści się taka specjalna kuwetka.
Można podwiesić miseczki, żeby maluchy ich nie wywracały.
Można im zawiesić jakieś zabawki.
EmSi w niej mieszkała przez jakiś czas i była całkiem zadowolona :wink:
Jak się zdecydujesz - daj znać.
Dzisiaj wieczorem mnie nie będzie ale jutro jestem w domu.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Śro wrz 08, 2010 8:57 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Się zdecydowałam.
Dzisiaj Cie nie ma wcale czy tylko wieczorem?
Mniej więcej koło 17 jechałabym po maluchy.
Jutro ewentualnie zadzwonię.
Dzięki :1luvu:

Nie będą tam na stałe, tylko jak mnie nie ma.
No cóż - mam nadzieję, że kotki zdrowe. Mają ok 5 tygodni.

Anda

Post » Śro wrz 08, 2010 11:31 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Anda pisze:Się zdecydowałam.
Dzisiaj Cie nie ma wcale czy tylko wieczorem?

W tej chwili jeszcze nie wiem czy będę jechała do weta o 17:00 czy dopiero o 19:00.
Zakładam, że raczej na pewno będę w domu około 21:00.
Jutro będę w domu od 17:00.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Czw wrz 09, 2010 8:38 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Pixie dzisiaj się odezwę, bo nie wiem, jak potoczy się dzień.

Wczoraj toczył się nerwowo - dwa kotki (płeć nieznana jeszcze) w wieku ok 4 tygodni, chude bardzo i wyziębione.
Do godz pierwszej w nocy w zasadzie non stop pod kocem na termoforu bez ruchu.
Większy najpierw wymiotował, potem miał biegunkę, mała wymiotowała potem po convie - widać za dużo jej dałam.
O pierwszej duży postanowił, że ma dosyć niewoli, darł japkę niemiłosiernie, chciał wyskoczyć, aż wyjęłam je (mam jedną zapasową kuwetkę)
A potem darł japkę, bo to, bo sio. Bo się zgubił, bo chciał na firankę, bo nie ma mamy.
Uspakajał się na kilka godzin albo na mojej głowie, albo na rękach.
Nie było fajnie bo śmierdział dosyć intensywnie.
Nocka jednym słowem jak przy niemowlakach.
Mały nie do końca je sam (gdybym wiedziała, ze są tak małe, pewnie bym nie wzięła z racji długiej niebytności w domu), ale dzisiaj dałam mu conva ze strzykawki, obaj podjedli gerberka Indyk
Rano Duży zrobił kupę niemal w normie.
Rzygów nie było.

No i tak, siedzę sobie w robocie i zamiast się skupić, się martwię i jest mi smutno do kości.
Proszę o jakieś poczwórne kciuki.

I proszę o ciepłe myśli dla mojej koleżanki - wczoraj umarł jej jedyny synek 14 letni Kuba/

Anda

Post » Czw wrz 09, 2010 9:17 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

O mój Boże....Straszny dramat...

Za Malutków :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Czw wrz 09, 2010 17:28 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Anda, zaglądam tu od rana i brakuje mi słów by wyrazić własne myśli. Nawet boję się wyobrażać sobie co przeżywa Twoja koleżanka.
Rzadko to robię, ale dzisiaj modlę się za Nią, może Niebiosa przyniosą Jej trochę ukojenia w tym ogromnym bólu.

Kubusiu, tam gdzieś z góry opiekuj się Mamą ... bardzo tego potrzebuje :cry: :cry: .
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw wrz 09, 2010 19:06 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Dzięki.

Anda

[poprzednia][następna]