Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 07, 2010 10:18 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

terenia1 pisze:
Nowa82 pisze:Ale mooooże uda mi się poprosić Teresę jak będzie jechała któregoś popołudnia do schronu bo ona chyba przejeżdża koło mnie jadąc od siebie żeby przejęła pakunki 8) no ale wiem, że wszyscy zabiegani to może tate namówię albo kogoś :twisted:

Karolina nie ma sprawy jak będę jechała do schroniska to odezwę się telefonicznie, i zabiorę rzeczy do schroniska :D

Supeeer! Ja część rzeczy mam w aucie nawet, część może mi tata zniesie do auta chociaż to nawet gdzieś po drodze możemy się umówić :1luvu:
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Wto wrz 07, 2010 10:51 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Alienor pisze:Nie nadaję się do tachania worów ze żwirkiem niestety- zresztą jadę autobusem do schroniska :wink:
A w czwartek rano mogę być w schronisku, choć strasznie expressowo bo przed pracą.

Alienor byłoby super bo w czwartek lipa :? i nie mamy dyżurnego.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto wrz 07, 2010 10:55 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Sony ( i gdzieś mam, że się dublują, więcej czasu zajmie mi sprawdzanie, czy się dublują niż robienie :twisted: )

alegratka
cafeanimal
ogłoszenia2.pl
sprzedasz
ojej
pineska
animalia
petworld
gumtree
autogiełda
adopcja kota
rozgłos
anonse
najpewniej
mammisia
petsy
e-zwierzak
adverts
slaskieogloszenia
4all

CDN...bede edytowac
Ostatnio edytowano Śro wrz 08, 2010 9:30 przez Rybka_39, łącznie edytowano 8 razy
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Wto wrz 07, 2010 10:58 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - zapraszamy

Nowa82 pisze:
Filomen pisze:karma - sucha i mokra - nieustająco potrzebna
rękawiczki jednorazowe, strzykawki, worki na śmieci, gazety i papier (chętnie większy format, super jest z flipchart'ów) jako podkłady,
jednorazowe miseczki, łyżeczki- ja kupuję w Makro takie plastykowe miseczki jak na zupkę, tam chyba ok 50 szt
przydałaby się miotła porządna, mop, domestos, virkon,
żwirek,

Kurcze... nie wiem jak to zrobić... nie za bardzo mogę dźwigać ciężkie rzeczy :roll: no ale może w końcu tż wróci i mi pomoże... mam trzy reklamówki gazet ale nie wiem co to jest flipchart :?: , do tego mam ten żwirek 10-litrowy, karmę suchą dla małych kociaków od Gosi no i dokupię dzisiaj płatki kosmetyczne bo Rybka pisała, że się przydają no i może cosik w domu się jeszcze znajdzie dla kociastych :ok:

flipchart - przepraszam za korporacyjny bełkot - jak robi się prezentacje czy wykłady, rysuje się na takiej sztaludze, na której są kartki papieru o wymiarach chyba A1. Nie wiem jaka jest polska nazwa, ja kartki przynoszę z pracy.

Filomen

Post » Wto wrz 07, 2010 11:12 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Rybka_39 pisze:Sony ( i gdzieś mam, że się dublują, więcej czasu zajmie mi sprawdzanie, czy się dublują niż robienie :twisted: )

alegratka
ogłoszenia2.pl
sprzedasz
ojej
pineska
animalia
petworld
gumtree
autogiełda
adopcja kota
rozgłos
anonse
najpewniej
mammisia
petsy

CDN...bede edytowac

ja mu robilam pakiet ogloszen ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto wrz 07, 2010 11:12 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

aha - Piotrek był rano w schronie i nie ma szylkretki, która skakała po siatce, tej dzikawej, uciekła....
za to są nowe maleńtasy :(

co do wacików i smarowania szyi Avilinem - to cholerstwo sie strasznie klei jedyna opcja - nalać sobie na palec i posmarować kota, jak nalejemy na watkę to przyklei się a nie rozsmaruje na skórze
oczywiście palec w rękawiczce :ok:

Filomen

Post » Wto wrz 07, 2010 14:06 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

MartynaP pisze:
Rybka_39 pisze:Sony ( i gdzieś mam, że się dublują, więcej czasu zajmie mi sprawdzanie, czy się dublują niż robienie :twisted: )

alegratka
ogłoszenia2.pl
sprzedasz
ojej
pineska
animalia
petworld
gumtree
autogiełda
adopcja kota
rozgłos
anonse
najpewniej
mammisia
petsy

CDN...bede edytowac

ja mu robilam pakiet ogloszen ;)

To daj linka, zrobię na tych co nie robiłaś :wink:

Brusia:
alegratka
gumtree
cafeanimal
pineska
neeon
rozgłos
4.pl
eoferty
kupiepsa
kokosy
morusek
petworld
ćwirek
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Post » Wto wrz 07, 2010 19:32 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Rybka super, że robisz ogłoszenia :1luvu: z tym to zawsze problem :(
I uprzejmie chciałam donieść iż Paweł czując na plecach oddech Pani Prezes :mrgreen: doniół iż pierwszy regał do schroniska już będzie gotowy na tą sobotę :mrgreen:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto wrz 07, 2010 19:38 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

terenia1 pisze:Rybka super, że robisz ogłoszenia :1luvu: z tym to zawsze problem :(
I uprzejmie chciałam donieść iż Paweł czując na plecach oddech Pani Prezes :mrgreen: doniół iż pierwszy regał do schroniska już będzie gotowy na tą sobotę :mrgreen:

Paweł serdecznie dziękuję :1luvu: nie jestem takim potworem, to tylko takie wrażenie :ryk:

Rybko dzięki :1luvu: już dzwonią po Burasię może przy okazji wyadoptuję te buraski u Mary

Filomen

Post » Wto wrz 07, 2010 19:46 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

jakiej wielkości maja być worki na śmieci? W kwestii miseczek tych jednorazówek? to na jedzenie? Ale to liche jest. Chyba że dla chorych żeby potem wyp....... Są fajne podstawki pod doniczki - plastikowe- może coś takiego??
Rękawiczki macie już zabezpieczone- tylko S i L niestety M / średnich / niet. Jakieś ręczniki jednorazowe??Jakie również strzykawki ??.Opiszcie dokładniej co i do czego to łatwiej będzie skompletować. Qwetki kupiłam -6
Franio Maślak rośnie , włos mu odrasta. Kocio the best :1luvu: ŚLICZNY ! Paszczak lepszy mniej kicha, no ale oczywiście grzyb im obojgu mordki zjada :evil: . Co zresztą było do przewidzenia. Więc od nowa walczymy z badziewiem.Całe szczęście że mam zaprzyjaźnioną wetkę , która mi odstępuje scepionki i leki po cenie hurtowej . Pelaśka to będzie kocia cholera :twisted: Pierze łapinkami wszystko co się jej nie spodoba , syczy jak żmija :mrgreen: Apetyciki mają jak odkurzacze :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto wrz 07, 2010 19:58 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

majencja pisze:Są fajne podstawki pod doniczki - plastikowe- może coś takiego??
:mrgreen:

No ja od ponad 15 lat używam tylko podstwek pod doniczki jako miski na żarcie dla kotów 8)

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto wrz 07, 2010 20:23 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

jakiej wielkości maja być worki na śmieci? - obojetne, to co sie da spalić ląduje w ognisku, reszta do worka i do kontenera. Mogą byc takie jak do domu.
W kwestii miseczek tych jednorazówek? to na jedzenie? Ale to liche jest. ]Chyb- może coś takiegoa że dla chorych żeby potem wyp....... - dokładnie tak, potem je wyp... :D
Są fajne podstawki pod doniczki - plastikowe?? - ćwiczylam ale wszytsko co ma katy proste jest lepsze bo łatwiej ustawić w klacie, a do picia najlepsze pojemniki dla papug wieszane na klatce
Rękawiczki macie już zabezpieczone- tylko S i L niestety M / średnich / niet. Mogą być i S i L jesli mozna
jakieś ręczniki jednorazowe?? - chetnie reczniki też
Jakie również strzykawki ??. no male tak, zeby podać lekarstwo - 2 ml?
Opiszcie dokładniej co i do czego to łatwiej będzie skompletować. Qwetki kupiłam -6 dzięki :1luvu:

Franio Maślak rośnie , włos mu odrasta. Kocio the best :1luvu: ŚLICZNY ! Paszczak lepszy mniej kicha, no ale oczywiście grzyb im obojgu mordki zjada :evil: . Co zresztą było do przewidzenia. Więc od nowa walczymy z badziewiem.Całe szczęście że mam zaprzyjaźnioną wetkę , która mi odstępuje scepionki i leki po cenie hurtowej . Pelaśka to będzie kocia cholera :twisted: Pierze łapinkami wszystko co się jej nie spodoba , syczy jak żmija :mrgreen: Apetyciki mają jak odkurzacze - fajnie, ze sie trzymają, mam nadzieje, ze nocy juz nie zarywasz?

Filomen

Post » Wto wrz 07, 2010 20:40 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Jedną noc od 24.00-do 6.00 dały mi pospać. Ale tylko jedną :evil: Poza tym w pracy właziły do wersalki i tam spały w śpiworze . Musiałam je w nocy wysadzać do qwety jak małe dzieci na nocnik :mrgreen: Jak stała qwta na podłodze to ja omijały i szczały pod ścianą. Trza było ją dać do pudełka i każde wsadzać po kolei coby oddały to co powinny. Każdorazowo najpierw siooo, zakopanie, wykopanie dziurki i qpa :mrgreen: No i nazad do wersalki. Musiałam spać pod samym kocem :evil:
Teraz mam kilka dni urlopu to zajmę się ich wychowaniem na porządne koty :mrgreen: W przyszłym tygodniu jadę do Gdańska i zostaną pod opieką Niani :mrgreen: Muszą być prawie bezobsługowe :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro wrz 08, 2010 7:35 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

Ewa jeśli możesz jak będziesz rozmawiała z kierownikiem to dowiedź się co z prądem w tej remontowanej kociarni, bo ktoś mówił, że nie działa tam, a jak nie działa prąd to nie będą dziłały kaloryfery bo są na prąd - a robi się zimno jak przeniesiemy kociaki dobrze by było gdyby im ciepełko grzało :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro wrz 08, 2010 8:27 Re: Schronisko Sosnowiec - nowy wątek - szukamy wolontariuszy

majencja pisze:jakiej wielkości maja być worki na śmieci? W kwestii miseczek tych jednorazówek? to na jedzenie? Ale to liche jest. Chyba że dla chorych żeby potem wyp....... Są fajne podstawki pod doniczki - plastikowe- może coś takiego??
Rękawiczki macie już zabezpieczone- tylko S i L niestety M / średnich / niet. Jakieś ręczniki jednorazowe??Jakie również strzykawki ??.Opiszcie dokładniej co i do czego to łatwiej będzie skompletować. Qwetki kupiłam -6
Franio Maślak rośnie , włos mu odrasta. Kocio the best :1luvu: ŚLICZNY ! Paszczak lepszy mniej kicha, no ale oczywiście grzyb im obojgu mordki zjada :evil: . Co zresztą było do przewidzenia. Więc od nowa walczymy z badziewiem.Całe szczęście że mam zaprzyjaźnioną wetkę , która mi odstępuje scepionki i leki po cenie hurtowej . Pelaśka to będzie kocia cholera :twisted: Pierze łapinkami wszystko co się jej nie spodoba , syczy jak żmija :mrgreen: Apetyciki mają jak odkurzacze :mrgreen:

Miseczki to by się przydały według mnie małe, bo dużych jest pod dostatkiem, a jak maluch ma małą klatkę, to jak mu się wsadzi kuwetę, miskę z suchym, miskę z mokrym i miskę z wodą- to ma zagraconą całą przestrzeń :roll:

Ja przyniosę gazety jak mi się uzbierają.
Ja sobie tak myślę, że może obróżki się przydadzą?
Warto by znakować przynajmniej dorosłe koty?
Takie maleńkie obróżki chyba jeszcze po psach zostały, trzeba by zobaczyć.
Bo taśmy, marker itp jest.

Ogłoszenia mogę robić tylko podsyłajcie którym.

Ewa jakby jakiś domek się wykroił, to pisz :)

Co do Brusi- jest niesamowita, ja jej dawałam 20% szans na przeżycie, jak już siedziała taka samotna obesrana na betonie, to myślałam, że to koniec, dzielna malutka kocica :ok:

Takie zabaweczki małe, albo jakby im coś u góry przywiązać to by miały uciechę- maluchy oczywiście, ostatnio ten z rozwaloną szyjką bawił się pozostałościami tego czegoć co z sufitu zwisa :mrgreen:
Może coś można samemu zrobić?
Bo na razie atrakcją dla nich jest worek z materiałami, który drapią przez kraty :twisted:

Rybka_39

[poprzednia][następna]