Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 05, 2010 19:08 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Herbatki Sihajko z tym miodkiem malinowym sobie zrób! Mniam! :D
Żeby Cię faktycznie coś nie złapało.. :roll:
Ależ cudnie śpią kotusie!
I ALARM! Morfunio ma za małą poduszeczkę!! :kotek: :kotek: Buziaki!
O grzybkach przed chwila było w wiadomościach..Znowu ktoś się zatruł..Ostrzegają, ale ludzie i tak są mądrzejsi..
U nas codziennie 12-13 s. Zimno.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie wrz 05, 2010 19:14 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ja też bardzo lubię skansen w Olsztynku. I jeszcze jedno mam takie miejsce, które bardzo lubię - miejsce leśne - Arboretum w Kudypach. Pięknie tam jest :)
A Morfeuszek zazwyczaj mieści sie na podusi, tym razem tak jakoś się dziwnie położył.... :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Nie wrz 05, 2010 21:32 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Morfik faktycznie spada z podusi :-)
Ja bym się chętnie na grzyby wybrała ale faktycznie po tych wszystkich zatruciach to trochę strach. Tym bardziej że jakoś się specjalnie na grzybach nie znamy.
U nas był ładny dzień ale wieczór jak zwykle bardzo zimny. Zdrówka Sihajko :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pon wrz 06, 2010 6:37 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Właśnie Ewcia, Sihajka koniecznie nową podusię musi, dostosowaną do kotka! :mrgreen: :lol:
ObrazekSłoneczka! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon wrz 06, 2010 21:18 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Alem się dzisiaj zmachała. Dostałam trochę jabłek i jak nigdy nie robię przetworów, tak teraz zrobiłam jabłuszka na jabłeczniki, które będę piekła zimą... Kręgosłup mnie boli...
Byłam dzisiaj tez na poszukiwaniu umywalki do łazienki. Co myślicie o tej?
http://www.wema.pl/sklep?page=shop.prod ... gory_id=16
i o tej:
http://www.roca.pl/produkt-hall-umywalk ... cm/205/1/9
Ech... idę do łóżeczka :)
Dobranoc :)

Sihaja

Post » Wto wrz 07, 2010 5:50 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ta pierwsza jest na blat, ta druga nie. Mnie się w ogóle podobają np takie kamienne misy, stojące na stolikach, czy jakieś bajeranckie, kolorowe szkło.
A co, chcesz sobie blacik w łazience wykonać ?

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Wto wrz 07, 2010 7:29 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Obie są na blat stawiane. NO, chcę szafeczkę i nową umywaleczkę :)

Sihaja

Post » Wto wrz 07, 2010 7:34 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Bardzo fajne umywaleczki! :ok: Ale po cichutku wczoraj wpadlaś..
A dzisaj ranny ptaszek z Ciebie Sihajko! :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Wto wrz 07, 2010 9:02 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Doberek.
Miodzik malinowy? Nie wiedziałam nawet, że takie cudo istnieje :)

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Wto wrz 07, 2010 16:40 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Obie są na blat stawiane. NO, chcę szafeczkę i nową umywaleczkę :)

Ta rura syfonu mnie zmyliła...
Byłam wczoraj u Sei i widziałam jej żłobek: 9 kociąt w różnym wieku NA RAZ. Były dwa 2-tygodniowe przy przybranej mamusi, 3 cudne 4-tygodniowe kulki i 4 chudzielce po 3 m-ce. Jak to wszystko się ganiało, bawiło, skakało, jadło- coś niesamowitego.

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Wto wrz 07, 2010 18:10 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witam :)
Ale przedszkole :) Fajnie popatrzeć, ale roboty przy nich pewnie dużo :)
o soboty muszę się zdecydowac na umywalkę. Doszła trzecia kandydatka, ale jedna odpadła. Tak więc mam dwie takie do wyboru:
http://www.wema.pl/sklep?page=shop.prod ... gory_id=16
http://deante.pl/ceramika_umywalki_staw ... awia.xhtml
No i co ja mam zrobić??
Ech... jak nie mogłam znaleźć to nie mogłam, a teraz kłopot z wyborem...
:roll:

Kotki mi nie chcą pomóc.....

Sihaja

Post » Wto wrz 07, 2010 18:38 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

rozkosze wyborów :-) mi się ta wema bardziej podoba, chodzi o kształt misy wewnątrz, ale - musi pasować do pozostałej ceramiki - wc, wanna itp.
Jeśli sprzęty stoją obok siebie uważaj na odcień bieli - niby wszystko białe, ale firmy różnią się - np. Koło od reszty i jeden sprzęt może wydawać się szary / żółty.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto wrz 07, 2010 18:48 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Racja, dagmarko, tylko jak to sprawdzić? Wema też mi się podoba, martwię się tylko, że może być płytka. A z wemy nic nie mam, w sklepie oświetlenie jest jakie jest, a tam tylko jednej firmy wyroby, więc nie ma jak porównać....

Sihaja

Post » Wto wrz 07, 2010 18:50 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

ryzyk fizyk :-) ważne , żeby była funkcjonalna przy myciu, nie chlapało się zbytnio obok i na podłogę i się podobała. Jeśli cokolwiek w odcieniu Ci się nie spodoba - dajesz obok akcent - np kubek, pojemnik, wieszak - z kolorem - i to odwraca kompletnie uwagę.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto wrz 07, 2010 18:52 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

NO ta Wema najbardziej mi się podoba, na zdjęciu może tego nie widać, ale ona dość lekko wygląda. I jest najtańsza ze wszystkich kandydatek :mrgreen:
Tylko ciutek płytka i to mnie stopuje - w najgłębszym miejscu ma 9 cm... Ale w sumie przeciez w niej się nie będę kąpać...

Sihaja

[poprzednia][następna]