Doświadczenia o leczeniu polem magnetycznym nie mam ale wyszukałam poniższe informacje:
Pole magnetyczne wpływa na organizm człowieka. Powoduje wzbudzanie atomów i cząsteczek, a także duże zmiany na poziomie atomowym. Zwiększa aktywność cząsteczek i przyspiesza metabolizm komórek. Poza tym rozszerza naczynia krwionośne, zmniejsza krzepliwość krwi oraz zdolność płytek krwi do zlepiania się i zwiększa wychwytywanie tlenu.
Działanie pola magnetycznego może być korzystne i niekorzystne zależnie od jego rodzaju. I tak pole magnetyczne o biegunie ujemnym (północnym), przyspiesza metabolizm tkanek, zwiększa dopływ tlenu i zasadowość tkanek oraz umożliwia relaksację. Natomiast dodatnie pole magnetyczne (biegun południowy) powoduje zakwaszenie tkanek i zmniejsza wychwytywanie tlenu. Jest czynnikiem stresującym i nie działa uspokajająco tak jak biegun północny.
Na rozrost kości i gojenie się ran
Magnetoterapię stosuje się w medycynie do fizykoterapii. Zmienne pole magnetyczne przyspiesza bowiem gojenie się tkanki kostnej i jest szczególnie przydatne w tzw. złamaniach rzekomych, a także wtedy, gdy kość nie zrasta się w normalnym terminie.
No jak widać trafiłaś na mądrego weta skoro mówi że warto podjąć próbę leczenia łapki Viktorka czyli daje mu szansę i bardzo się cieszę że pierwsza wizyta była bezpłatna dla Maluszka Wierzę, że wszystko dobrze się ułoży , musi A czy fanty na małego już dotarły? Oby jak najszybciej
widoczna poprawa-Pixiu ale mi poprawiłaś humor jak tylko łapka będzie podleczona pomogę Ci z ogłoszeniami do adopcji Viktorka- jest przecież piękny od razu ktoś się skusi fajnie że malec ma apetycik i rośnie i dzielnie przeżywa odwiedziny u weta
druga paczka,którą wysłałam tez powinna dojść niebawem ( tam też sporo fancików wrzuciłam) oby tylko udało się podleczyć łapkę to wszystko będzie dobrze dziękuję za miłe wieści
Viktorek chwyta za serce,te oczka ma piękne,cały jest uroczy codziennie wieczorkiem zerkam co tu nowego napisałaś o NIM przez weekend mnie nie będzie więc troszkę zaniedbam zaglądanie na wątek,ale w niedzielę wieczorkiem już będę ugłaskaj tego słodziaka ode mnie
ja wiernie kibicuję Viktorkowi -młody kociak musi być zdrowy cieszą mnie te postępy z łapką małego czyli wieczorkiem wieści o kolejnych małych sukcesach ślicznego Viktorka