no to wracam z moim watkiem. historia jakich wiele. nie mielismy zabawki, sprawilismy sobie kotka. pojawila sie ciaza, to kotek nie jest juz potrzebny.
jest mi tym bardziej przykro, ze to rodzina.ale do rzeczy: szukam ponownie domu dla fiodora, ale tym razem oczekuje tylko powaznych propozycji. jesli takowe sie nie pojawia, fiodor zostanie u nas na zawsze. troche sie juz przyzwyczail do towarzystwa, chociaz burczy na widok innych kotow, a widzi je niestety bez przerwy.
ale od razu napisze duzymi literami, bo juz w miedzyczasie zdazylam to stwierdzic, ze to kot problematyczny.to znaczy: nie przepada za kotami, choc byc moze udaloby sie go przekonac do towarzystwa, ale trzeba duzo czasu i cierpliwosci. u nas powoli (o rany jak powoli!) sie przyzwyczaja. jest bardzo mily i kontaktowny, ale to nie jest nakolankowy miziak. jednak lubi towarzystwo czlowieka, co przejawia sie m.in. w tym, ze jest mistrzem w sie-petaniu pod nogami - mozna sie o niego zabic.

nie wiem jak z dziecmi, bo nie mial okazji z nimi sie spotkac. pani, ktora go dokarmiala, ma corke w wieku gimnazjalnym i wlasciwie to ta corka sie nim zajmowala, ale tam mieszkal w komorce na dworze - tyle wiem na temat jego relacji z dziecmi.
przeszedl zapalenie nerek i w tym czasie, kiedy go tak bardzo bolalo, byl agresywny, co normalnie mu sie nie zdarza. ale to bylo w listopadzie, od tamtej pory jest spokoj. je normalne jedzenie, choc nie mozna wykluczyc, ze kiedys znowu pojawi sie problem i bedzie musial przejsc na specjalistyczna karme.
potrafi bardzo mocno zasnac, az go trzeba budzic. czasem bywa to zabawne, ale ma tez takie skutki, ze jak mu sie cos sni, potrafi porwac posciel. dwa razy mu sie tez zdarzylo, ze sie zlal do lozka - mysle, ze zrobil to przez sen, bo jest grzeczny i wie, do czego sluzy kuweta.
jest slodki, sliczny i strasznie go lubie.
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.