W dobre ręce kotka... przyjmę :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 05, 2010 16:24 W dobre ręce kotka... przyjmę :)

Jeżeli macie transport w okolice Nowego Targu, to ja chętnie wezmę małego kotka, bo widzę że tu wysyp a ja szukam bezskutecznie. Miesiąc temu odszedł nasz najmądrzejszy i najpiękniejszy czarny kot i dom zrobił się pusty pomimo rozszczekanego ratlerka... :( A dla mnie dom bez kota to coś okropnego.
Szukam małego kotka do domu z ogrodem, psem i rybkami :) Mąż nie przepada za kolrami rudymi i szylkretami, za to syn (8lat) chciałby żeby miał biało na pyszczku i pod nim, więc kolory takie "whiskasowe"lub czarno-białe. Pytaliśmy po znajomych i szukałam w necie ale ogłoszenia z okolic nieaktualne, albo koty wyrośnięte, a my chcielibyśmy malucha.
W razie czego podaję mail: ak2010@onet.pl
Aga

nt2008

Od: Sob wrz 04, 2010 20:27

Post » Nie wrz 05, 2010 17:15 Re: W dobre ręce kotka... przyjmę :)

Czy domek byłby wychodzący, czy też kot z ogródka korzystałby "na szeleczkach " ( moje tak właśnie są wyprowadzane )

DOMEK SZUKA MALEGO KOTKA ( NAJLEPIEJ PINGWINEK LUB WHISKAS )

Edytuję.
Zerknij tu:

viewtopic.php?f=13&t=116282&hilit=RTOZ
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie wrz 05, 2010 17:37 Re: W dobre ręce kotka... przyjmę :)

Zuzia96 ma 3 maluchy do dodania, tylko nie wiem co sądzi o wychodzącym domku.
Kotki są w Rzeszowie viewtopic.php?f=13&t=116297

zuzia96 pisze:Oto kocia rodzinka, która w najbliższym czasie będzie szukać najlepszych na świecie domków!!!
Mateńka Balbinka - oaza spokoju, niezwykle troskliwa mamusia
Obrazek

Córeczka Megi - ostatnio przekonała się, że lubi się przytulać do człowieka (tylko trzeba ją sobie najpierw złapać)
Obrazek

Córeczka Pegi - jeszcze nie jest całkiem przekonana, czy człowiek jest dobry czy zły
Obrazek

Synuś Gabryś - najodważniejszy z całego rodzeństwa, ciekawski, wszędzie jest pierwszy
Obrazek
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie wrz 05, 2010 17:59 Re: W dobre ręce kotka... przyjmę :)

Dzięki za szybki odzew :) Sprecyzuję może - szukam kota (płeć męska). Wprawdzie i tak zostanie wykastrowany w odpowiednim czasie, ale jakoś tak przyzwyczailiśmy się do "facetów"....
Kot ma być wychodzący bez szelek - dom jest w spokojnej dzielnicy, jedna droga, pola dookoła i las.
Aga

nt2008

Post » Nie wrz 05, 2010 18:17 Re: W dobre ręce kotka... przyjmę :)

Wysłałam maila :)
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Pon wrz 06, 2010 11:56 Re: W dobre ręce kotka... przyjmę :)

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Pon wrz 06, 2010 18:34 Re: W dobre ręce kotka... przyjmę :)

Wszystkim domownikom spodobały się takie białe kicie viewtopic.php?f=13&t=116718&start=0
Myślę, że takiego białego kocurka chętnie bym wzięła ale nie wiem czy to nie problem z transportem bo dość daleko. Mam napisać do osoby która dała wiadomość? czy jak to załatwić? Chyba, że ktoś ma podobnego małego białaska z bliższych okolic?

Aga

nt2008

Post » Pon wrz 06, 2010 18:47 Re: W dobre ręce kotka... przyjmę :)

Wpisz się na wątku, z którego chcesz kotka, albo napisz na PW do osoby, która go ma.
Pod każdym postem po lewej jest taki przycisk. Kiedy napiszesz PW wciśnij "wyślij" i wtedy twój list znajdzie się w zbiorze "do wysłania", a jak tamta osoba odbierze, przejdzie do "wysłane". Jeśli używa się PW, adresat otrzymuje powiadomienie na swoją pocztę internetową
Czasem koty wędrują przez calą Polskę :D
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon wrz 06, 2010 19:19 Re: W dobre ręce kotka... przyjmę :)

Mam czarnego kociaka do adopcji. Mamba ma ok. pół roku, jest zaszczepiony i regularnie odrobaczany.

http://img820.imageshack.us/img820/176/dsc08313.png
http://img251.imageshack.us/img251/5320/dsc083131.png

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon wrz 06, 2010 19:23 Re: W dobre ręce kotka... przyjmę :)

nt2008 pisze:Wszystkim domownikom spodobały się takie białe kicie viewtopic.php?f=13&t=116718&start=0
Myślę, że takiego białego kocurka chętnie bym wzięła ale nie wiem czy to nie problem z transportem bo dość daleko. Mam napisać do osoby która dała wiadomość? czy jak to załatwić? Chyba, że ktoś ma podobnego małego białaska z bliższych okolic?

Aga

Zaznaczyłam na tamtym wątku :)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon wrz 06, 2010 20:55 Re: W dobre ręce kotka... przyjmę :)

Kocurek Kalli :)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro wrz 08, 2010 9:00 Re: W dobre ręce kotka... przyjmę :)

cytat z drugiego wątku
nt2008 pisze:Ale mi przykro.... :( A już myślałam... :( Nasz kot nie może być głuchy - dom jest wolnostojący z dużym terenem wokół, szkoda byłoby go zamykać w 4 ścianach. Wprawdzie okolica dość spokojna, ale i psy czasem biegają luzem i auto jedzie... Trzymam kciuki za dobre domki.
Aga

.... ja bym i słyszącego kota nie polecała w takiej sytuacji. w "dość spokojnej" okolicy kot wychodzący nie przeżyje tyle, ile mógłby w domu, ryzyko przejechania przez samochód, zagryzienia przez psa, złapania strutej myszy....

to NIE SĄ warunki dla kota wychowanego w domu, jedynie półdzikiego....

kot mając do dyspozycji DOM z całą pewnością NIE BĘDZIE nieszczęśliwy... a jeśli koniecznie chcesz żeby biegał w ogrodzie to wystarczy zbudować wolierę albo wyprowadzać na smyczce.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro wrz 08, 2010 9:35 Re: W dobre ręce kotka... przyjmę :)

.... ja bym i słyszącego kota nie polecała w takiej sytuacji. w "dość spokojnej" okolicy kot wychodzący nie przeżyje tyle, ile mógłby w domu, ryzyko przejechania przez samochód, zagryzienia przez psa, złapania strutej myszy....

to NIE SĄ warunki dla kota wychowanego w domu, jedynie półdzikiego....

kot mając do dyspozycji DOM z całą pewnością NIE BĘDZIE nieszczęśliwy... a jeśli koniecznie chcesz żeby biegał w ogrodzie to wystarczy zbudować wolierę albo wyprowadzać na smyczce.[/quote]

Cóż... skoro to NIE SĄ warunki, to proszę mi nie szukać kota. Myślałam, że najważniejsze jest, żeby kot miał kochający dom i żeby ktoś sie o niego troszczył, a nie żeby egzystował w schronisku i był tam super bezpieczny. Nasz kot uwielbiał przebywać w naszym domu ale uwielbiał też szaleć w ogrodzie z psem i wychodzic na łowy kiedy chciał. I wierzę że był szczęśliwy.

nt2008

Post » Śro wrz 08, 2010 9:41 Re: W dobre ręce kotka... przyjmę :)

nt2008 pisze:Myślałam, że najważniejsze jest, żeby kot miał kochający dom i żeby ktoś sie o niego troszczył, a nie żeby egzystował w schronisku i był tam super bezpieczny. Nasz kot uwielbiał przebywać w naszym domu ale uwielbiał też szaleć w ogrodzie z psem i wychodzic na łowy kiedy chciał. I wierzę że był szczęśliwy.

najważniejsze jest żeby kot miał ODPOWIEDZIALNY kochający dom... i żeby żyl w nim szczęśliwie, BEZPIECZNIE I DŁUGO.

sugeruję zmianę tytułu na dom wychodzący szuka kota. I szukanie nie kociaka wychowanego w domu, a kota od pół roku w górę, o którym wiadomo że nie ma tendencji do tułaczek i trzyma się blisko domu.

W innym wypadku jest niestety ZBYT prawdopodobne że za miesiąc czy dwa będzie post "kot wyszedł i zaginął" albo "kot wrócił po 2 dniach do domu i leci mu z pyska krew" itd.

nt2008 pisze:Kot ma być wychodzący bez szelek - dom jest w spokojnej dzielnicy, jedna droga, pola dookoła i las.

okazuje się że psy luzem i samochody, więc nalezy jednak zweryfikować pojęcie spokojnej okolicy...

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro wrz 08, 2010 9:46 Re: W dobre ręce kotka... przyjmę :)

Witam, czy mogę spytać w jakim był wieku i z jakiego powodu odszedł poprzedni kotek?

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

[następna]