Wrażliwy układ pokarmowy a odrobaczania??

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob wrz 04, 2010 22:27 Wrażliwy układ pokarmowy a odrobaczania??

Witam :D

Mam takie pytanie: czym odrobaczyć kota z wrażliwym układem pokarmowym????

Nasz kocurek Filemon ma iście arystokratyczny żołądek. Każda zmian karmy, nie ważne jak powoli i ostrożnie przeprowadzona kończy się biegunką i wizytą, a nawet kilkoma u weta (puki co royal i acana są cacy inne które przetestowaliśmy be). Po smakołykach sensacje, a po jedzeniu z puszki to muszę wietrzyć mieszkanie. Poza tym kotek zdrowy, a apetyt to ma niesamowity...

No ale zwierza co jakiś czas trzeba odrobaczyć. Po poprzednim podejściu zaliczyliśmy jeszcze parę wizyt u weta żeby przystopować biegunkę. Aktualnie, kilka dni po kolejnym, na razie jest w miarę, ale kupy są większe i luźniejsze, także jeszcze nie wiem jak to się rozwinie...

Żaden z weterynarzy których się pytałam jak rozwiązać ten problem nie był w stanie mi pomóc. Generalnie mówią, że odrobaczać trzeba, a sensacje mogą się zdarzyć i tyle. I z tego braku informacji moje pytanie. Może ktoś z was też się spotkał z czymś takim i ma jakiś dobry łagodny sposób na robala. Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi :D
Obrazek

szd51

Od: Nie lip 26, 2009 14:43

Post » Nie wrz 05, 2010 13:58 Re: Wrażliwy układ pokarmowy a odrobaczania??

A podawaliście tabsy/ pastę czy próbowaliście też preparaty Spot on?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21