Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 05, 2010 7:14 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Rozmawiałam dziś z Panią od boksera - zdecydowanie książeczki nie ma. Myślała, że książeczkę zwierzę dostaje (tak jak psy z hodowli) po urodzeniu, a w przypadku Kleo, nie miał kto jej wyrobić. Nie wiedziała też, że można to zrobić w każdym czasie. Powiedziała, że Kleo odebrała troszkę wcześniej, po sterylizacji, jak jeszcze nie była całkiem wygojona. Więc myślę, że dziewczyna szczepiona nie była. Pani pamięć ma aż za dobrą :P Jest bardzo miłą kobietą i mam nadzieję, że poradzi sobie z temperamentnym psiakiem. Myślę, że po prostu musiała wybrać, bo z dwojgiem zwierzaków sobie nie radziła. Psy (boksery) miała przez całe życie, kota tylko jednego i to zewnętrznego - więc wybór był oczywisty ...

Ja oczywiscie przy tak duzym natloku kotow nie pamietam czy wystawialam Pani ksiazeczke,ale mozemy wystawic z tymi informacjami co mamy w karcie kota-czyli zabieg,odrobaczenie i odpchlenie-z tym,ze w tej chwili to i tak trzeba bedzie powtorzyc.Musi Pani tylko pamietac,ze jak sie odrobacza jednego to trzeba juz cala bande jednoczesnie-chyba,ze nie ma kontaktu,ale z tego co widze to ma.
Najwczesniej szczepimy 2 tyg po zabiegu a najlepiej odczekac miesiac-Pani do nas wielokrotnie przychodzila takze mogla sie zapytac ew. Dzwonila tez kilka razy a poza tym mieszka zaraz obok Koterii.

Jesli chodzi o to czy Pani miala oczywisty wybor to nie do konca sie zgadzam-Pani oczywiscie nie powiedziala Pani calej prawdy dlaczego oddaje kotke.Mnie osobiscie ta sytuacja zbulwersowala,poniewaz sama namawialam ta Pania na ta koteczke po eutanazji poprzedniej ktora przygarnela z podworka. Napisze tylko w skrocie ta koteczka byla przed tym psiakiem takze w/g mnie wybor powinien byc prosty-chyba zostaje ten zwierzak jezeli sie nie moga dogadac,ktory byl wczesniej a nie ten ktory przyszedl 2 tyg temu? Ja bym przynajmniej tak zrobila-kotka mieszkala u Pani ok 6 mies-jak mozna bylo cos takiego zrobic temu kociakowi-ktory drugi raz zaufal czlowiekowi? A moze juz kolejny i sie zawiodla-ja tego nie rozumiem. Oddawalam wiele kotow do adopcji i nie pamietam takiej sytuacji-no moze w tej chwili dawno juz sie tym nie zajmowalam i przez kilka lat sie pozmienialao;( Na pewno opisze cala historie koteczki jak bede pisac o niej ogloszenie za jakis tydzien tak jak rozmawialysmy w Koterii.

Jesli chodzi o Pania to rzeczywiscie tez mi sie wydawala mila poczatkowo...ale troszeczke zmienilam zdanie;(

I to nie jest kwestia tego,ze Pani sobie nie radzila z dwojka zwierzakow-bo co ten kociak takiego potrzebuje-michy i wywalenia raz dziennie z kuwety.Mysle,ze Pani bardziej nie radzi sobie niestety z psem-bo wiadomo jakie sa boksery.

Mam nadzieje,ze Klro znajdzie teraz dobry domek.

cziko3

Od: Wto lut 10, 2009 18:50

Post » Nie wrz 05, 2010 10:09 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

cziko3 pisze: Ja oczywiscie przy tak duzym natloku kotow nie pamietam czy wystawialam Pani ksiazeczke,ale mozemy wystawic z tymi informacjami co mamy w karcie kota-czyli zabieg,odrobaczenie i odpchlenie-z tym,ze w tej chwili to i tak trzeba bedzie powtorzyc.

Cziko, powiedz mi proszę, czy można zrobić tak, że prześlesz kartę do naszego weta, a on założy nową i załączymy wydruk z faksu ?

Z "prostością" wyboru Pani od bokserka, chodziło mi raczej o to, że z psami potrafi się porozumieć, z kotami nie - więc padło na Kicię. Ale oczywiście też mi się to nie podoba, bo takich rzeczy się nie robi - człowiek powinien najpierw pomyśleć, a później zrobić ....

Jednak tyle ostatnio czytam wątków o kocich i psich powrotach z adopcji, że aż mnie strach bierze na na szukanie tego nowego domku.

Kleosia, nocowała w łazience. Rano uraczyła nas pięknymi kuwetkowymi prezentami - więc uznaliśmy, że z kicią wszystko w porządku, jeśli chodzi o samopoczucie. Od razu zaczęła się domagać wyjścia "na pokoje", więc już całkiem się uspokoiliśmy.
Popędziła też do drzwi wyjściowych, a później wyglądała przez okno tarasowe :P Myślę, że czuje się całkiem nieźle.

PS
cziko3 pisze:bo co ten kociak takiego potrzebuje-michy i wywalenia raz dziennie z kuwety

Kleosia ewidentnie potrzebowała drapaka - biedulka poobdzierała całe ściany z tapety 8O Ale Pani, nie wiedziała, że są drapaki ...
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Nie wrz 05, 2010 14:03 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

A daleko ma Pani do nas? Moze wystawie nowa i ktoregos dnia Pani podjedzie po nia? Lub ew moze wyslemy poczta. Nie wiem czy jest sens - nasze karty maja format A4. A tak to wszystko beda oryginalne pieczatki a nie przefaksowane. Jak Pani uwaza.

cziko3

Od: Wto lut 10, 2009 18:50

Post » Nie wrz 05, 2010 16:33 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

cziko3 pisze: Lub ew moze wyslemy poczta.

Jeśli mogłabym poprosić - byłoby przesuper :!: Mieszkam dokładnie po przeciwnej stronie miasta, a właściwie już pod miastem w gminie Jabłonna. Pracuję na Młocinach. Tak, że to całą wyprawa, zwłaszcza po pracy w korkach. Adres, najlepiej pracowy (bo u nas na wsi listonosz chadza raz na dwa tygodnie :roll: ), prześlę na PW.

Kleo ciągle się stresuje. Rano wyglądało, że jest super - teraz znów wygląda na zestresowaną. Wydaje mi się, że chyba przerażają ją dźwięki - odgłosy telewizora, urządzeń domowych, które w zasadzie dla ludzi stanowią tylko tło dźwiękowe. No i odgłosy dochodzące spoza domu... Kicia od razu na ugiętych łapkach, z ogonkiem między nóżkami. Najchętniej umieszcza się na schodach i obserwuje wszystko z góry.

Pralka, włączona drugiego dnia była dla kici przerażająca... a moim zdaniem nie jest głośna. No, ale być może przygłucha jestem jak moje dwa czasami głuchnące psy :lol: Pewnie też z tego powodu, podróż samochodem była taka straszna.

A może po prostu, jeszcze jest za wcześnie na ogonek w górze :?:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Nie wrz 05, 2010 19:41 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Dziś całe towarzystwo było wymęczone weekendowym odpoczywaniem i nie zdarzyło się nic ciekawego. Wieczorem zamknęłam Kleosię w łazience, żeby przez jakiś czas nie biegać otwierać i zamykać drzwi :wink: Troszkę się pobawiłyśmy i zrobiły sesję zdjęciową. Nie wiadomo jak to będzie z czasem na zdjęcia w tygodniu ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Nie wrz 05, 2010 19:52 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Jest przepiękna :1luvu:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie wrz 05, 2010 21:10 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Kleo jest przepiękna :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Nie wrz 05, 2010 21:13 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Tak, jest bardzo śliczna i drobniuteńka ... Ma wspaniale błyszczące futerko :P Tylko na swoje imię słabo reaguje :|
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Nie wrz 05, 2010 21:16 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Trzeba je do niej mówić bardzo miłym pieszczotliwym głosem podczas jedzenia buczenia i snu-tak z 200 razy dziennie- i powinna zapamiętac... :) :)
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie wrz 05, 2010 21:35 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Właśnie czytałam o drugiej koteczce z Koterii - Pusi. Pojechała pociągiem do nowego domku, je jak smok i zachowuje się swobodnie. Kleosia słabo je i widać, że czuje się bardzo niepewnie, pomimo tego, że nasze koty zachowują się wobec nie bardzo dobrze. Osama próbowała ją powąchać, ale jak tylko Kleo fuknęła - odeszła bez słowa. Ozzy tak samo - ani raz na nią nie fuknął. Na zdjęciu wydaje się, że patrzy na nią groźnie - ale on po prostu ma takie przedziwne oczy. Co zrobić, żeby poczuła się pewniej :?: Jutro chyba też jej kupię, taką karmę dla rekonwalescentów. Jest dla psów i kotów - wszystkim do tej pory bardzo smakowała. Balto się nią pożywiał, a koty podjadały :roll:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Nie wrz 05, 2010 22:05 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

przecież wiemy jakie straszne przeżycie miała wecześniej Kleo w porównaniu z Pusią..
Przecież ten pies na pewno ją przerażał..może musi ( myślę że na pewno...) minąć trochę czasu aż Kleo uwierzy że u Ciebie nie będzie żadnego potwornego psa który jej zagraża...

kilka dni i będzie coraz lepiej-zobaczysz :)
Ja mam Julię już ponad tydzień i dopiero b.powoli zaczyna się u mnie czuć nie najgorzej..
do pełnego zaufania jeszcze trochę czasu potrzeba...ale jak już zaufa to bedzie to szczęscie okazywać na każdym kroku..

smarti

Post » Nie wrz 05, 2010 22:48 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Z aklimatyzacją kotów jest bardzo różnie... na to nie ma mądrego... często potrzeba baaardzooo dużo czasu. Nie przejmuj się... powolutku... daj jej czas... grunt, że Twoje koty nie są wobec niej agresywne. BĘDZIE DOBRZE :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Nie wrz 05, 2010 22:56 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

smarti pisze:przecież wiemy jakie straszne przeżycie miała wecześniej Kleo w porównaniu z Pusią..

Ja tak za bardzo to nie wiem ... Pani od bokserka powiedziała mi, że Kleo świetnie się dogadywała z psem, który odszedł, i że nowy jest zbyt żywiołowy, żeby porozumieć się z kocią.

smarti pisze:Przecież ten pies na pewno ją przerażał..może musi ( myślę że na pewno...) minąć trochę czasu aż Kleo uwierzy że u Ciebie nie będzie żadnego potwornego psa który jej zagraża...

Czy psiak, czasami jej trochę nie poszarpał :?: Widać, że czuje psy i się ich obawia .... Zapytam Pani - jutro się mamy zdzwaniać ....

smarti pisze:kilka dni i będzie coraz lepiej-zobaczysz :)

Mam taką wielką nadzieję :P Odgrzebałam w pamięci, że znam psychologa od kotów - może coś mi doradzi. Kleosia jest wspaniała - chciałabym, żeby cieszyła się każdą chwilą :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Nie wrz 05, 2010 23:00 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Bianka 4 pisze:Z aklimatyzacją kotów jest bardzo różnie... na to nie ma mądrego

Bianka - bardzo dziękuję :!: Mam ogromną nadzieję, że Kleosia poczuje się swobodnie ... Trzymajcie kciuki ...pls :!:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Nie wrz 05, 2010 23:03 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Nieustające :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

[poprzednia][następna]