Shiba ma miłość u MagdalenKi! [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 03, 2010 10:31 Re: Shiba w schronisku. W kliperze je, ale zmiany neurologiczne

sobota to juz jutro...

hop!!!

trzymam za Shibe :ok: :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt wrz 03, 2010 13:54 Re: Shiba w schronisku. W kliperze je, ale zmiany neurologiczne

Nie jest dobrze :( Dostałam mail, że kocia ma zmiany neuro powiązane z mózgiem, leczenie objawowe, zachowawcze. Jeszcze nie wróciła, ale ma dzisiaj.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pt wrz 03, 2010 13:58 Re: Shiba w schronisku. W kliperze je, ale zmiany neurologiczne

alareipan pisze: kocia ma zmiany neuro powiązane z mózgiem, leczenie objawowe, zachowawcze.

O Jezu...
Co to ma znaczyć, bo ja nic nie rozumiem...
Blagam, niech ktoś to wytłumaczy!!!

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt wrz 03, 2010 19:29 Re: Shiba w schronisku. W kliperze je, ale zmiany neurologiczne

Jutro dowiemy się osobiście jak sprawa wygląda.
Mam nadzieję, że jest jeszcze jakieś światełko nadziei.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Sob wrz 04, 2010 7:02 Re: Shiba w schronisku. W kliperze je, ale zmiany neurologiczne

alareipan pisze:Nie jest dobrze :( Dostałam mail, że kocia ma zmiany neuro powiązane z mózgiem, leczenie objawowe, zachowawcze. Jeszcze nie wróciła, ale ma dzisiaj.

no to takie aby złagodzić objawy i nie pozwolić na pogłębienie się choroby.
ale usunąć przyczyny i wyleczyć choroby się nie da-może można tylko powstrzymać jej rozwój ale wtedy trzeba ją już zawsze faszerować prochami-czy tak?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob wrz 04, 2010 16:54 Re: Shiba w schronisku. W kliperze je, ale zmiany neurologiczne

Shiba powróciła do schroniska, do pokoju kociąt, gdzie chyba znajduje się najlepsze miejsce dla niej w schronisku, bo wiadomo, że w domu byłoby jej najlepiej.
Jest cały czas w klipperze i niestety tak już chyba będzie musiała mieszkać :( Kociczka nie chodzi, prędzej pełza, ledwo ustaje na tylnych nóżkach. Ale cały czas jest łagodna, miziasta i lubi siedzieć na kolanach człowieka!

Alareipan pewnie dokładniej opisze co zdiagnozowano u Shiby i miała jeszcze spytać się, po zamieszaniu adopcyjnym, lekarza na czym polega leczenie jej i jakie są wskazania.

Dziękujemy Gaotcie :) za karmę i wspieranie w adopcjach, bo znowu było sporo kociaków i jedna kotka, które poszły do domu (ok. 10?), a może i więcej po tym jak poszłam :)
ObrazekObrazek

naline

Post » Sob wrz 04, 2010 18:01 Re: Shiba w schronisku. W kliperze je, ale zmiany neurologiczne

Te zmiany są nieodwracalne? To stres je spowodował?
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Sob wrz 04, 2010 18:35 Re: Shiba w schronisku. W kliperze je, ale zmiany neurologiczne

Leczenie zachowawcze w takich razach polega na podawaniu sterydow, witamin z grupy B i antybiotykow. Pomoze albo nie - tego nie wiadomo :?

Pytalam wczoraj swojej wetki bedac na odrobaczaniu z Malą Mi.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob wrz 04, 2010 19:18 Re: Shiba w schronisku. W kliperze je, ale zmiany neurologiczne

czy możemy zacząć robić zbiórkę na leczenie Shiby?
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Sob wrz 04, 2010 19:29 Re: Shiba w schronisku. W kliperze je, ale zmiany neurologiczne

zabieram jutro małą do domu :1luvu:
Wiedzieć, że choć jedno życie oddychało lżej, dlatego żeś ty żył. Oto miara sukcesu.

Obrazek

MagdalenaKa

Od: Wto sie 17, 2010 10:53

Post » Sob wrz 04, 2010 19:30 Re: Shiba w schronisku. W kliperze je, ale zmiany neurologiczne

Shiba jest pod opieką schroniska, więc oni chwilowo zapewniają leczenie, ale wiadomo, że nigdy nie będzie ono takiej jakości jak w domu.
Shibie należy się troskliwy dom, który ją pokocha, czule się zaopiekuje. Kotka raczej może być trzymana w klatce, aby była bezpieczna i jedynie wyjmowana na krótkie spacerki, mizianki, ułożenie na kanapie. Potrzebuje domu, który będzie miał czas i ciepliwość, i będzie walczył o zdrowie kotki.

Edit!!!
Ekstra :) Cieszę się ogromnie !!!!!
ObrazekObrazek

naline

Post » Sob wrz 04, 2010 19:31 Re: Shiba w schronisku. W kliperze je, ale zmiany neurologiczne

potrzebuję tylko wsparcia finansowego
Wiedzieć, że choć jedno życie oddychało lżej, dlatego żeś ty żył. Oto miara sukcesu.

Obrazek

MagdalenaKa

Post » Sob wrz 04, 2010 19:32 Re: Shiba w schronisku. W kliperze je, ale zmiany neurologiczne

Jesteś wspaniała :1luvu: . Zawsze wiedziałam, że moje imienniczki są :ok: Postaram się pomóc
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob wrz 04, 2010 19:35 Re: Shiba w schronisku. W kliperze je, ale zmiany neurologiczne

Przyznam szczerze, że też zaczęłam się łamać, ale u mnie kiepsko z czasem (9-10 godz poza domem) i z miejscem - 5 kotów i 2 psy w małym mieszkaniu, co raczej nie wpłynęłoby pozytywnie na spokój księżniczki
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob wrz 04, 2010 19:36 Re: Shiba w schronisku. W kliperze je, ale zmiany neurologiczne

Boję się, nigdy nie pomagałam kotu odejść... ale dam jej tyle ile umiem...

Obrazek

MagdalenaKa

[poprzednia][następna]