Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 03, 2010 13:02 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka musi 2. raz zmienić dom

wiem od "aniki" że Kleo miała dziś pójść do DT.. :?: :?:
ale czy to się potwierdzi?
taka tu cisza,wszyscy o nas zapomnieli :oops: :oops:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt wrz 03, 2010 13:15 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka musi 2. raz zmienić dom

nie zapomnieli, czytali by, ale nie ma co, założyciel wątku nic nie pisze, więc w ciszy czekamy na wieści

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Pt wrz 03, 2010 13:33 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka musi 2. raz zmienić dom

smarti pisze:wiem od "aniki" że Kleo miała dziś pójść do DT.. :?: :?:
ale czy to się potwierdzi?

Uroczyście potwierdzam :!: Właśnie przyjechaliśmy z Kleosią. Kleo została na razie umieszczona w łazience - celem ochłonięcia. Bardzo się dziewczyna stresowała podróżą przez całe miasto i jeszcze trochę dalej. I jeszcze w dodatku z bandą psów - ale nie mieliśmy wyjścia.

W łazience, po wyjściu z transporterka od razu chciała się wybrać dalej na zwiedzanie, ale stwierdziłam, że musi dojść do siebie. Bardzo miauczała i ziała po drodze, więc trochę spokoju jej nie zaszkodzi.

Więcej napiszę wieczorem :)
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pt wrz 03, 2010 19:33 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka musi 2. raz zmienić dom

:dance: :dance2:

Znaczy się, że akcja się udała 8) :lol:

Uff :)

A psów to ona się, jak zapewne wiesz, już wcześniej bała. Jak przyszłam kotce robić zdjęcia, to bokser sobie dwa razy otworzył drzwi :roll: :? i wleciał na sekundę (oczywiście został wygoniony z pokoju).

Czekamy na ciąg dalszy :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt wrz 03, 2010 20:56 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka musi 2. raz zmienić dom

*anika* pisze:A psów to ona się, jak zapewne wiesz, już wcześniej bała.

No, tego to nasz labrador Drako, zdecydowanie nie potwierdza :!: Był zmuszony całkiem niemęsko zakrzyknąć "kobieta mnie bije" .... Ale po kolei.

Kicia, jak pisałam, została umieszczona w łazience. Dostała wołowinkę (do której była przyzwyczajona), wodę i polarkowy kocyk. I tak sobie biedulka siedziała na kocyku. Ożywiała się za każdym razem, gdy któreś z nas do niej wchodziło i widać było jak bardzo się wtedy odpręża. Zjadła prawie całe mięsko :!: Trochę się o to obawiałam, bo Panie z Koterii powiedziały, że przez dwa dni nic nie jadła, jak do nich trafiła. Więc uznaliśmy to za pierwszy sukces. Ponieważ wyglądała na niezestresowaną, a nasza kocica Osama wysiadywała pod drzwiami łazienki, zdecydowaliśmy się dziewczyny zapoznać. Niestety - dziewczyny dały sobie po głowie :roll: . Żeby nie było - zaczęła Osama, a Kleo nie pozostała jej dłużna. Za jakiś czas do łazienki zajrzał sybirak Ozzi - ale tylko po to, żeby się ostentacyjnie odwrócić na pięcie i wyrazić kompletny brak zainteresowania. Po porcji głasków udał się do pokoju na poddaszu, żeby pilnować swoich włości :wink: Wieczorem pies neurotyczny, Balto udał się wypoczywać na trawniku, a labrador poszedł spać - więc zdecydowaliśmy się otworzyć łazienkę, żeby Kleosia sobie pozwiedzała (labrador wieczorem jest bardzo słabo budzalny). Ale Drako niespodziewanie się obudził i przypędził do otwartej łazienki. Ma zwyczaj obwąchiwania kotów pod ogonem :roll: Uznał, że trzeba sprawdzić jak Kleo pachnie - niestety baaardzo jej się to nie spodobało i wytrzaskała siarczyście Drakusia po nosie 8O Z niewielkim pazurkiem, bo krew się nie polała, ale sierść została wyszarpana :P

Później Kleo troszkę pozowała :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec najważniejsze : książeczka zdrowia.

Wydaje mi się, że Anika mi pisała, że Pani nie ma książeczki więc nie pytałam. Zapytałam w Koterii, ale dziewczyny powiedziały, że nie mają dokumentacji medycznej. Co robić :?: :?:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pt wrz 03, 2010 21:11 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka musi 2. raz zmienić dom

Nemi pisze:Wydaje mi się, że Anika mi pisała, że Pani nie ma książeczki więc nie pytałam. Zapytałam w Koterii, ale dziewczyny powiedziały, że nie mają dokumentacji medycznej. Co robić :?: :?:

W Koterii jest (sama widziałam 8) nie zagubiła się) taka kartka-dokument zawierająca:
- datę przyjęcia do Koterii i dane osoby, która kotkę przywiozła (spod Warszawy, nie pamiętam jaka miejscowość)
- datę zabiegu-kastracji, co się równa dacie odrobaczenia i odpchlenia (było to wszystko w marcu 2010)

Ale książeczki nie ma :roll: dokumentacji medycznej także - kotka nie była leczona, bo najzwyczajniej była zdrowa :) A w Koterii nie praktykuje się zakładania książeczek zdrowia nawet oswojonym kotom, a także umieszczania całej dokumentacji medycznej gdziekolwiek poza kartą kota, która zostaje w Koterii. Oczywiście na prośbę właściciela kota (lub domu tymczasowego) można otrzymać karteczkę z pieczątką i podpisem weta i z wypisanymi zabiegami i lekami oraz z datą przeprowadzenia tychże. Czasem Koteria ma trochę pustych książeczek zdrowia, które można wykorzystać dla jakiegoś kota który idzie do DT, ale to trzeba już sobie indywidualnie spróbować załatwić :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pt wrz 03, 2010 21:55 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka musi 2. raz zmienić dom

*anika* pisze:Czasem Koteria ma trochę pustych książeczek zdrowia, które można wykorzystać dla jakiegoś kota który idzie do DT, ale to trzeba już sobie indywidualnie spróbować załatwić :)

To będziemy próbować. Tak się dopytuję :oops: , bo całkiem jestem niedoświadczona :oops: Kleo jest moim pierwszym kotem tymczasowym, i miałam kontakt tylko z jednym domkiem, który chciał zaadoptować kota ze schroniska - i ten domek właśnie o książeczkę się dopytywał. Dlatego myślę, że to ważne. Ale też może poczekać - ogłoszenia zacznę robić chyba za jakiś tydzień. Pewnie szybko ktoś się nie zgłosi, ale też w razie czego chciałabym dać Kleosi czas na ustabilizowanie się po ostatnich emocjach 8)

Więc jeszcze przez jakiś czas będę Was zadręczała Kleosiowymi opowieściami. Ponieważ maleńka trafiła do domu zapsionego i trochę zakoconego - przedstawiam koty i psy, które pojawią się na scenie :wink:

Obrazek

Towarzystwo zostało uporządkowane według wieku :)
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pt wrz 03, 2010 22:05 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Miło poznać tak wspaniałą rodzinkę i przyznam, że bardzo liczę na "zamęczanie" opowieściami o Kleo.... :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pt wrz 03, 2010 22:21 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Bianka 4 pisze: bardzo liczę na "zamęczanie" opowieściami o Kleo.... :ok:

Super to słyszeć :!: Bo Kleo jest wspaniałą koteczką.... ogromnie proludzką... aż serce rośnie :!: Z moich doświadczeń z kotami, do tej pory wynikało, że kot człowiekowi raczej nie ufa i sam wie lepiej. Kleo jest całkiem inna - czeka aż ludź się pojawi i zapewni poczucie bezpieczeństwa ... z ludziem możemy zwiedzać i się odprężyć.... to takie inne i po prostu niesamowite :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Post » Pt wrz 03, 2010 22:54 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Ej, jak to DT? Miałabyś takie super pingwinkowe trio, trzech muszkieterów ... płci różnej. Za jakiś czas i D'Artganiana mogłabyś sobie zafundować :twisted:
Piękne krówki. Powiem szczerze, że nie umiałabym chyba być DT. Jak to się rozstać, kiedy człowiek tak szybko się przywiązuje...?
Tak czy siak, gratuluję zakocenia i też zaznaczam, że będę kibicować! I czytać, ofc :))

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Sob wrz 04, 2010 0:15 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Aha, dopowiem tylko, że pustą książeczkę zdrowia można zakupić często w gabinetach weterynaryjnych. U mnie kosztuje calutkie 3 zł ;) Ale może niektóre lecznice mają jakieś ograniczenia co do wydawania niespożytkowanych książeczek zdrowia ;)

Dobranoc 8)

Ładne zdjęcia zrobiłaś Kleo :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob wrz 04, 2010 0:22 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

książeczkę kicia może dostać u weterynarza przy pierwszej wizycie, poproś o wypis z akt Koterii, przedstaw weterynarzowi, dołączysz ten wydruk do książeczki zdrowia

ależ Kleo ma skarpety! klasa

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Sob wrz 04, 2010 0:31 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

No, skarpetki ma cudowne :) Jest bardzo podobna do mojej Frotki (zdjęcie w podpisie) :kotek:
Tylko Frotka jest dużo chudsza :twisted: i różnią się kolorem oczu - Frotka ma żółte, Kleo ma zielone :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Sob wrz 04, 2010 7:27 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Tak jak mowilam wczoraj w Koterii Kleo gdzies ma ksiazeczke u tej Pani takze najlepiej zadzwonic i sie dowiedziec-w/g mnie wydawalam jej. W karcie koteryjnej jest wpisana tylko data zabiegu. Leczenie mamy w osobnej ksiazce-ale Koleo z tego co pamietam to nie byla leczona.
Kotka byla przywieziona przez nasza wolentariuszke p.Halinke z Otwocka.

cziko3

Od: Wto lut 10, 2009 18:50

Post » Sob wrz 04, 2010 9:24 Re: Kleo - kto pokocha? Piękna pingwinka w DT :) SZUKAMY DOMU!!!

Teraz tylko króciutko - bo jestem w pracy. Proszę trzymajcie kciuki :!: Zostawiłam otwartą łazienkę, więc kocie towarzystwo będzie się integrowało. Zaczęło już rano, jak wychodziliśmy - Ozzy ignorował, Osama zasadzała się na blacie w kuchni :roll:
O matko - mam nadzieję, że krew się nie poleje :|
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

[poprzednia][następna]