Mufinek II - staruszek ze schronu - pobiegł za TM...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 01, 2010 13:01 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

Oby więcej takich wspaniałych wiadomości :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw wrz 02, 2010 13:43 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

mar9 pisze:Anitko, a możesz takie wiadomości serwować nam codziennie? :lol: tyle w tych słowach radosnego optymizmu :D

Proszę więc.
Znowu pierwszy przy misce.
I jest mistrzem układania się w pościeli, żeby było cieplutko. On jest taki malutki, taki malutki w tej ogromnej kołdrze...

Futerko ma liche strasznie, prześwitują placki gołej skóry, wygląda bardzo biedniutko.
Ale cieszy jego zachowanie, i to, że już się tak nie zatacza, chodząc.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw wrz 02, 2010 13:47 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

To ja też zamawiam dalsze dobre wieści :ok: :ok: :ok:
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Czw wrz 02, 2010 14:52 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

Oby tak dalej :ok: to i sierść się poprawi
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pt wrz 03, 2010 13:58 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

Mufinek powitał mnie takim skrzekiem i rykiem, że uszy puchły. Dużo zjadł. Nie ma wysuniętych trzecich powiek. Ma śliczne zielone oczy. Nawet te poszarpane uszka są urocze.

Wczoraj wieczorem uwił sobie gniazdko w kołdrze i razem zasnęliśmy. Potem Tomek go jeszcze nawadniał, i dał go do klatki na noc, żeby jednak odpoczął jak należy, a nie łaził nocą po chałupie. Niezbyt mu się te noclegi w klatce podobają, ale trudno.

Mufinek chyba jest bardzo zadowolony z mieszkania u nas. Nawet nie narzeka na brak remontu w przedpokoju i innych pomieszczeniach... :wink:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pt wrz 03, 2010 15:10 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

:1luvu:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pt wrz 03, 2010 18:49 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

anita5 pisze:
mar9 pisze:Anitko, a możesz takie wiadomości serwować nam codziennie? :lol: tyle w tych słowach radosnego optymizmu :D

Proszę więc.
Znowu pierwszy przy misce.
I jest mistrzem układania się w pościeli, żeby było cieplutko. On jest taki malutki, taki malutki w tej ogromnej kołdrze...

Futerko ma liche strasznie, prześwitują placki gołej skóry, wygląda bardzo biedniutko.
Ale cieszy jego zachowanie, i to, że już się tak nie zatacza, chodząc.

kiedyś wet mi powiedział, że na poprawę jakości futerka najtańszym środkiem jest olej dodany do jedzenia
tak cieszą te zmiany na lepsze u Mufinka, nawet te drobne, nareszcie chłopina zaznaje ciepła DOMU :D
jak dobrze, że daliście mu ten DOM :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob wrz 04, 2010 19:57 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

No właśnie, ja mam wrażenie, że on się cieszy, że ma dom. Uczestniczy w niektórych czynnościach, towarzyszy nam, dziś zmywał podłogi na przykład... :wink: I tak nam patrzy w oczy jakoś...
A w łóżku wygląda tak rozczulająco, taka kuleczka malutka.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie wrz 05, 2010 13:18 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

anita5 pisze:No właśnie, ja mam wrażenie, że on się cieszy, że ma dom. Uczestniczy w niektórych czynnościach, towarzyszy nam, dziś zmywał podłogi na przykład... :wink: I tak nam patrzy w oczy jakoś...
A w łóżku wygląda tak rozczulająco, taka kuleczka malutka.

no tak, następny kot Anitki zagoniony do roboty :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon wrz 06, 2010 17:47 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

Chciałam napisać, że NADZOROWAŁ zmywanie. :D
Dziś rano miał jakiś mały kryzys, był słaby.
Ale jak wróciliśmy z pracy, bardzo domagał się jedzenia. Teraz śpi w łóżku ze Srebrnym.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pon wrz 06, 2010 18:57 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

anita5 pisze:Chciałam napisać, że NADZOROWAŁ zmywanie. :D
Dziś rano miał jakiś mały kryzys, był słaby.
Ale jak wróciliśmy z pracy, bardzo domagał się jedzenia. Teraz śpi w łóżku ze Srebrnym.

tiaaa, nadzorował... :wink: a potem był bardzo zmęczony, następnie zgłodniał i poszedł spać...
i my mamy uwierzyć w te bajeczki, że to nadzorowanie go tak zmęczyło?... 8O :wink:
och, chyba muszę chłopinie wysłać podwójną dawkę kciuków, niech moc będzie z nim :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :lol:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro wrz 08, 2010 17:41 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

mar9 pisze:i my mamy uwierzyć w te bajeczki, że to nadzorowanie go tak zmęczyło?... 8O :wink:
och, chyba muszę chłopinie wysłać podwójną dawkę kciuków, niech moc będzie z nim :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :lol:

:ryk:
Ale dzięki za kciuki, jemu się cały czas przydadzą.

Mufcio jest niemożliwy. Wygląda jak ostatnie nieszczęście, chude to, marne to, ale przy nawadnianiu się stawia, nie chce, protestuje i ucieka! Naprawdę się Tomek przy nim napracuje.
Również podawanie mu tabletek to cała afera. On zaciska mocno szczęki, udaje, że nie wie, o co mi chodzi, potem albo pluje, albo ukrywa tabletki w paszczce i wypluwa po kryjomu... 8)
Wymyślił sobie kotek, że jak chce jeść BARDZO, to siedzi pod swoją klatką. No to go tam zamykam, z pokaźną porcją mokrego i suchego nerkowego. Dziś na przykład zjadł bardzo dużo, i pokazał mi wyraźnie, że jest głodny. Oprócz tego zakąsza jedzeniem innym też.
Wieczorem natomiast od kilku znika... w szafie. Wie, że wieczorkiem idzie spać do klatki, a nie chce. Myśli chyba, że go w szafie nie znajdziemy. :D

Rozliczenie wpłat i bazarków będzie na 1 stronie. Chciałam bardzo serdecznie podziękować za pomoc Mufinkowi, bo to dla nas wiele znaczy. Najgorętsze podziękowania dla Alinki6 :1luvu: , bez której wsparcia, porad i leków, płynów i karm, jakie Mufinek otrzymał, byłoby kiepsko, wielkie dzięki także dla tufcio :1luvu: , iwony66 :1luvu: i ksb :1luvu: I jeszcze dla pewnej Miłej Osoby (jeśli to czyta) - wielkie dzięki :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Czw wrz 09, 2010 7:25 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

nieustające :ok: :ok: :ok: za bidoczka :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw wrz 09, 2010 7:31 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

Wkleiłam rozliczenie do pierwszego postu.
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw wrz 09, 2010 20:35 Re: Mufinek II - staruszek ze schronu - chore nerki - potrzeba $

Dziękuję, CoToMa.
Mar, dzięki za kciuki!

Dziś Mufinek upatrzył sobie fotel. Tam wypoczywa.
Nie mogę się nadziwić urodzie jego oczu. Brakuje mu tylko takich kłapiących, "disnejowskich" rzęs.

Futerko nadal biedne, ale chęci do jedzenia super.
Obrazek Obrazek

anita5

[poprzednia][następna]