+++Kotki Dorotki+++

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 05, 2010 10:52 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzesa nadal niet. Zdjęcia str.27

Dorota Wojciechowska pisze:Diagnoza taka - ciocia (czyli ja ) do leczenia na głowę bo ja juz tam w tej paszczy martwicę jakąś widziałam
a to ja mam to samo, zawsze najpierw najgorsza wizja.
Kiedyś Pani weterynarz podczas badania Cesi (macanie brzuszka) zapytała czy kotek jest osowiały czy bawi się normalnie i czy ma apetyt?
To ja zbladłam, przełykam głośno ślinę i mówię drżącym głosem - Czy Cesia jest bardzo chora? Co Pani znalazła? Co to może być?
A Ona zdziwiona - Nic nie znalazłam, tylko zadaję rutynowe pytania kontrolne, jak podczas każdej wizyty.

Za badanie krwi Alfika w takim razie kciuki.

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Pt sie 06, 2010 12:54 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzesa nadal niet. Zdjęcia str.27

Uwielbiam to zdjęcie mojej księznej Sheby :1luvu: Obrazek
to też uwielbiam Obrazek
i to Obrazek
i............... no dobra i wiele wiele innych :ryk:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto sie 10, 2010 13:53 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzesa nadal niet. Zdjęcia str.27

No cóż Alfik był dzisiaj u lekarza- efekt taki że teraz ja do lekarza się nadaję :twisted:
Mój kochany spokojny dupowaty facio Alfik tak histeryzował i się darł przy pobieraniu krwi aż w akcie desperacji kąsał.
A kogo - a cicię która go trzymała.
Tak mnie frania bosa ugryzła w lewą (na szczęście ) rękę, że na początku to nawet spoko, ale teraz to napuchło i mały palec cały napuchnięty i boli jak potrzaskany.
Natomiast Alfik po powrocie schował się ze stresu pod wanne i tyle go widziałam.
A co do zdrowotności.
Wstępne wyniki krwi dobre (wskazanie tylko na robale) białaczka wykluczona i zobaczymy wieczorem jakie pozostałe wyniki krwi.
Chciałabym mieć jasnośc co jest powodem ciągle stanu zapalnego dziąseł i tak mi się wydaje większej apati Alfika.
Przeciez to młody (ok 2 letni kcurek) a spałby aly czas i malo co się bawi.
Pozdrawiamy wszystkich kibicujących i głaskających :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pt sie 13, 2010 20:52 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzesa nadal niet. Zdjęcia str.27

Oj nudno tu od wtorku nikt do nas nie zagadał i saaaaadliśmy :(
A teraz to dopiero będzie cisza bo ja wyjeżdżam na zasuszony :piwa: wypoczynek :ryk: a kocinki zostają pod czujnym okiem sąsiadki :D
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Sob sie 14, 2010 1:51 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzesa nadal niet. Zdjęcia str.27

Oj, jaką masz dobrą pomoc!
Może czujna sąsiadka będzie pisać? Zostaw Pani klucze do mieszkania oraz hasło dostępu do miau:)

dite

Post » Pon sie 16, 2010 9:23 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzesa nadal niet. Zdjęcia str.27

Fajnie mieć taką dobrą sąsiadkę i urlop :D No to zaczekamy na Twój powrót i nowe wieści :P
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sie 30, 2010 11:59 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzesa nadal niet. Zdjęcia str.27

Ojjjj ale my spadli po 2 tygodniach.
grzecznie się witamy i jak nadrobimy troszkę pracowe zaległości to damy jakieś nowości :lol:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Wto sie 31, 2010 6:41 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzesa nadal niet. Zdjęcia str.27

witam po urlopie, wszyscy opaleni, wypoczęci?
(oprócz sąsiadki, oczywiście, która dzielnie doglądała stado)

dite

Post » Wto sie 31, 2010 7:24 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzesa nadal niet. Zdjęcia str.27

dite pisze:witam po urlopie, wszyscy opaleni, wypoczęci?
(oprócz sąsiadki, oczywiście, która dzielnie doglądała stado)

He he .
Akurat i sąsiadka i koty też opalone 8O ale papierosów :ryk:
Nie no żarcik to był. Ale fakt że ja nie palę a sąsiadka tak i trochę było czuć w mieszkaniu.
Ale coś za coś. Albo super opieka paląca albo..... samemu siedzieć w domu.
Naprawdę nie mam czasu napisać większej relacji - tyle papierów zaległych w pracy a terminy krótkie bo koniec miesiąca i inni czekają na to co ja zdziałam :x
Tak że urlop urlopem a robote i tak muszę zrobić sama.
Niestety nie mam kompa w domu więc.... trochę cierpliwości.
Kotunie w miarę ok, martwi mnie jednak nadal Alfik.
Jest osowiały, wydaje mi się że ma jakiś światłowstręt bo oczków czasami ma problem w dzień uchylić i w ogóle to takie dziki się zrobiły- mnie więcej nie ma niż jestem i koty ciągle same :(

Wczoraj chcialam złapać si Alfikowe do badania coby dale stwierdzić co z tymi nerami. Napoiłam mocno wodą z tuńczyka schowałam żwirek iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..................
:evil: :evil: :evil: efekt taki że Sheba zrobiła kupę na łóżko - moje oczywiście bo do pustej kuwety nie chciala- a Alf tzrymał mocz dalej.
Jak Sheba znowu zaczeła pomrakiwać i pomiaukiwać to wymiękłam i dałam żwirek.
oczywiście Sheba zaraz zrobiła siiii.................. a Alf .................. zaraz za nia do żwiru :twisted:
Efekt taki że polowanie trwało do 24-tej, czyl jestem niewyspana no i pościel do prania po kotlecikach Sheby :x
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Wto sie 31, 2010 8:10 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzesa nadal niet. Zdjęcia str.27

Dorota Wojciechowska pisze:Wczoraj chcialam złapać si Alfikowe do badania coby dale stwierdzić co z tymi nerami. Napoiłam mocno wodą z tuńczyka schowałam żwirek iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..................
też mnie czeka łapanie niedługo, ponieważ jednak pusta kuweta jest nie do przyjęcia dla Trusi, zakupiłam takie kuleczki specjalne do łapania moczu i będę próbować z nimi

dite

Post » Wto sie 31, 2010 9:41 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzesa nadal niet. Zdjęcia str.27

dite pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:Wczoraj chcialam złapać si Alfikowe do badania coby dale stwierdzić co z tymi nerami. Napoiłam mocno wodą z tuńczyka schowałam żwirek iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..................
też mnie czeka łapanie niedługo, ponieważ jednak pusta kuweta jest nie do przyjęcia dla Trusi, zakupiłam takie kuleczki specjalne do łapania moczu i będę próbować z nimi

Jakie to sa kuleczki? Nie słyszałam, ze cos takiego jest . Mozesz napisac cos więcej?
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Wto sie 31, 2010 9:50 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzesa nadal niet. Zdjęcia str.27

na razie nie mogę napisać jak się sprawdziły, bo się zabieram za to łapanie jak pies do jeża, więc jeszcze wierzę w opis i mojego koteczka http://www.kuchniapupila.pl/kot/czystos ... 1884083739

dite

Post » Wto sie 31, 2010 11:30 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzesa nadal niet. Zdjęcia str.27

dite pisze:na razie nie mogę napisać jak się sprawdziły, bo się zabieram za to łapanie jak pies do jeża, więc jeszcze wierzę w opis i mojego koteczka http://www.kuchniapupila.pl/kot/czystos ... 1884083739

Bardzo ciekawe , jak juz wypróbujesz to napisz :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw wrz 02, 2010 10:44 Re: +++Kotki Dorotki+++ Ramzesa nadal niet. Zdjęcia str.27

Witam.
Dzisiaj w nocy było święto, chyba dzień ochrony nad zwierzętami (czyli ciocią)
Sheba wieczorem położyła sie na podusi kolo mojego miejsca spania.
Nic to nadzwyczajnego czasami tam leży jak ją Alf nie pogoni.
Niezwykłe było to, że nie uciekła kiedy podeszłam zgasić światło i połozyłam się obok.
I tak oto przespalyśmy prawie całą noc głowa w głowę (no dobra czasmi głowa w pupę :ryk: )
Mam nadzieję że to pierwszy krok w kierunku zbliżenia cioci - Sheba :D
Ostatnio Sheba namiętnie wyleguje się na moich butach, ociera się o nie i podgryza :ryk: mialam troszkę obawy czy to aby nie z powodu nadmiernego ich (butów) zuzycia i być może niezbyt wygórowanych wymagań zapachowych Sheby :ryk:
No ale ta dzisiejsza noc................ to chyba musi być milość, a przynajmniej jej początek.
Hura nareszcie milosc odwzajemniona a nie platoniczna :ok:

A Alfik chyba troszkę lepiej, wczoraj i dzisiaj rano bawił się nawet.
Przypuszczam że Alf po prostu tęski za czlowiekiem.
Ja w domku oprócz spania to jestem tak ze 3 godz. aktywna.
Alfik jak tylko może to wykorzystuje każdą chwilę żeby poleżeć na kolanach albo na klacie (oczywiście mojej)
I tak oto większość nocy śpię z futrem na klacie.
Wczoraj przyszłam dosyć późno, bo po pracy jeszcze byłam u kociaków w schronie.
Po kąpieli i szybkim szamanku polozyłam się i jak to w zwyczaju poklepalam po miękkim :ryk: czyli sobie.
Myślałam że zdechnę ze śmiechu jak usłyszałam tętent prawie że koński i Alfa pędzącego do mnie.
Tak był stęskniony że godzinka spania na miękkiej cioci obowiązkowo musiała się odbyć.
mruczy przy tym i ugniata i ma taaaaką blogą minę :D Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw wrz 02, 2010 21:47 Re: +++Kotki Dorotki+++ Nowe wieści str.29

wytęskniły się za Tobą, długo Cię nie miały i teraz muszą nadrobić

świetne zdjęcie Alfika!

dite

[poprzednia][następna]