[WRO] Rudy Ryś z ulicy - po operacji nóżki, już w DS! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 02, 2010 11:11 Re: [WRO] Rudy Ryś z ulicy - w piątek operacja nóżki

Od dzisiaj grozi mu post .... brrrrr..... Mnie to grozi odpadnięciem uszu.... :placz:

jaguśka

Od: Czw cze 04, 2009 11:46

Post » Czw wrz 02, 2010 13:25 Re: [WRO] Rudy Ryś z ulicy - w piątek operacja nóżki

Kochany Ryś :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jutro czeka go bardzo ciężki dzień :cry: :cry: :cry:
Będę trzymała mocno kciuki żeby operacja sie udała i Ryś jak najmniej się nacierpiał :roll:

Jaguśka, daj znac jak z zawiezieniem rudego, czy dasz radę sobie sama jutro?
Zastanawiam się jak to będzie po zabiegu, z jego funkcjonowaniem...
Nie wiem czy to będzie opartunek gipsowy :? czy jakoś inaczej....
czy nie będzie trzeba jakoś ograniczać mu swobody :oops: teraz dopiero na to wpadłam :roll: :oops:

Nie wiem czy w razie czego ktoś ma do pożyczenia klatkę wystawową?
z drugiej strony z jego charaktererem to on chyba nie wysiedzi w klatce... :roll:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw wrz 02, 2010 14:27 Re: [WRO] Rudy Ryś z ulicy - w piątek operacja nóżki

Dam radę :) Chyba... Tzn. zrobię wszystko, żeby dać radę.... :)
Jak trzeba będzie ograniczać, to zamkniemy w łazience (pobożne życzenie, żeby tam wysiedział....) Coś się wymyśli.... Hmmm... Żeby jutro mnie ten optymizm nie opuścił.... Może tak ze strachu już na różowo wszystko widzę... No ale musi być dobrze, prawda?

jaguśka

Post » Czw wrz 02, 2010 15:14 Re: [WRO] Rudy Ryś z ulicy - w piątek operacja nóżki

Oczywiście, że musi być dobrze. Nie ma innej opcji. :ok: :ok: :ok: :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw wrz 02, 2010 17:32 Re: [WRO] Rudy Ryś z ulicy - w piątek operacja nóżki

Też trzymam kciuki za operację Ryśka! :kotek: :ok:
Chciałam tez poradzić się Was w sprawie:
Moim sąsiadom uciekła (przez drzwi...) z mieszkania kotka, było to jeszcze w marcu / kwietniu. Przez kilka tygodni kręciła się po podwórku, ale była w totalnym szoku, próbowałam ją złapać, ale uciekła. Dotychczasowi właściciele wywiesili ogłoszenie na podwórku na kilka dni, potem sprawa ucichła; pytani przeze mnie twierdzą, że próbowali ja łapać, ale przed nimi też uciekała?!
W lipcu zauważyłam ja niedaleko przy terenie opuszczonych zabudowań z ogrodem, gdzie mieszka stadko kotów, ewidentnie dokarmianych przez ochroniarzy i "doniosłam" o tym właścicielom, ale nie wiem, czy coś zrobili.
Zaprzyjaźnione osoby z podwórka widują ją w ciągu dnia na podwórku, tak, jakby próbowała szukać drogi powrotnej, ale nikt jej nie złapał. Ciągle o niej myślę, zimy to ona pewnie nie przetrwa. Postanowiłam ją złapać, jeśli ją spotkam, ale nie mam pomysłu co dalej. Nie bardzo mogę oferować DT, choć bardzo bym chciała (dla niej lub innych kotów) - mam malutkie mieszkanie i rozpieszczonego rasowca, który łazienkę uważa za swój pokój, więc nawet "na chwilę" trudno jakiegoś kociaka odizolować; a ta kotka może też już wymaga podleczenia; do schronu bez sensu; spróbuję może kogoś na podwórku namówić na DT, ale czy ona miałaby szansę na adopcję? Koteczka jest cała czarna, ma ok. 5 lat.
Dajcie jakąś dobrą radę pls; mąż się ze mnie śmieje, że bardziej się przejęłam tą kotką od właścicieli, no ale nic nie poradzę...
Obrazek
Obrazek Obrazek

edu

Od: Sob sie 28, 2010 16:30

Post » Czw wrz 02, 2010 17:42 Re: [WRO] Rudy Ryś z ulicy - w piątek operacja nóżki

Właśnie chciałam się zapytać, czy ona nie mogłaby trafić do SWOICH opiekunów? Spróbuj namówić ją na zawarcie przyjaźni za pomocą jedzonka. Później zrób jej kilka zdjęć, zrób wątek i postaramy się pomóc. A skąd jesteś?
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Czw wrz 02, 2010 19:35 Re: [WRO] Rudy Ryś z ulicy - w piątek operacja nóżki

Ja jestem Wrocław :wink:
No właśnie mój "dylemat" polega na tym, że SWOI za mocno jej nie szukają i mam wrażenie, że po prostu jej już nie potrzebują. Ale raz kozie śmierć: zapytam ich wprost, jeśli to się potwierdzi, będziemy główkować. Dzięki za odzew!
Obrazek
Obrazek Obrazek

edu

Od: Sob sie 28, 2010 16:30

Post » Czw wrz 02, 2010 19:46 Re: [WRO] Rudy Ryś z ulicy - w piątek operacja nóżki

Jaguśka ! wszyscy na tym forum liczymy, że dasz znać jak poszła operacja i jak czuje się nasz ulubieniec ? :love:

Kciuki za jutrzejszy dzień i każdy następny :ok: :ok: :ok:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Czw wrz 02, 2010 19:54 Re: [WRO] Rudy Ryś z ulicy - w piątek operacja nóżki

Trzymamy :ok: za Rysia i błagamy o info po operacji
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Czw wrz 02, 2010 20:17 Re: [WRO] Rudy Ryś z ulicy - w piątek operacja nóżki

Powodzenia Rysiu!
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Pt wrz 03, 2010 6:52 Re: [WRO] Rudy Ryś z ulicy - w piątek operacja nóżki

Informacja zaraz po :) Ale przez Agness - ja zadzwonię, i mam nadzieję skorzystania z jej uprzejmości wpisania postu :oops: , bo dostępu do kompa nie mam po 15.30.

Dziękujemy za kciuki. Źle znosimy głodówkę... Ale siła do krzyku jest 8O

jaguśka

Post » Pt wrz 03, 2010 7:30 Re: [WRO] Rudy Ryś z ulicy - w piątek operacja nóżki

Bardzo mocno trzymam kciuki, myślę o Was już od rana :oops:
Mam nadzieję że wszystko się uda :ok: :ok: :ok:

Agness78

Post » Pt wrz 03, 2010 8:17 Re: [WRO] Rudy Ryś z ulicy - w piątek operacja nóżki

proszę o podanie numeru konta na pw dla eski, zakończył się bazarek dla Rysia
viewtopic.php?f=20&t=116396
Pako

Post » Pt wrz 03, 2010 8:49 Re: [WRO] Rudy Ryś z ulicy - w piątek operacja nóżki

Pako pisze:proszę o podanie numeru konta na pw dla eski, zakończył się bazarek dla Rysia
viewtopic.php?f=20&t=116396

Pako bardzo dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Juz wysłałam info na PW z nr konta :ok:

Agness78

Post » Pt wrz 03, 2010 10:16 Re: [WRO] Rudy Ryś z ulicy - w piątek operacja nóżki

Ryś jest już na Uniwersytecie Przyrodniczym i być może jest właśnie operowany :ok: :ok: :ok:

Niestety wyszło małe zamieszanie z operacją. Okazało się że Ryś nie został zapisany na operacje do dr Bieżyńskiego,
choć bardzo mi na tym zależało i umawiając go na operację jasno to sprecyzowałam :roll:
Okazało się jednak że tak się nie stało :( Na całe szczęście Ryś zostanie zoperowany przez dr Nicponia, którego znamy i który też już nie raz operował "ciężkie przypadki" ze schronu :ok: Zatem Ryś będzie w równie dobrych rękach :ok:

Teraz trzymamy kciuki żeby operacja się udała a Rysiu ajk najszybciej doszedł do siebie :ok: :ok: :ok:

Agness78

[poprzednia][następna]