Lennox - kocie dziecię już w DS :) Fuksio odnaleziony :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 02, 2010 11:17 Lennox - kocie dziecię już w DS :) Fuksio odnaleziony :)

Lennox już w DS :)

Wieczorem 16.08.2010 pod oknami w blokowisku rozlegał się rozpaczliwy płacz dziecka. Nikt nie reagował, a on płakał i płakał W końcu nie wytrzymałam i zeszłam zobaczyć co się dzieje. Długo nie musiałam szukać. Między schodami prowadzącymi do klatki schodowej, a zaparkowanym obok samochodem siedział maleńki kotek i strasznie rozpaczał :( Właśnie zaczynał padać ulewny deszcz. Jak mnie zobaczył natychmiast wyciągnął w moją stronę całe ciałko i zamiauczał, jakby chciał powiedzieć: Nareszcie ktoś mnie usłyszał. Ratuj! Zostałem sam. Boję się!
Co mogłam zrobić... Wzięłam malca na ręce. Natychmiast się wtulił i zamruczał :D Sprawdziłam jeszcze, czy w okolicy nie ma więcej takich skarbów, albo jakiejś kotki. Zaglądaliśmy pod samochody i we wszystkie dziury, ale nic... Był sam. Nie było wyjścia. Zabrałam go na górę. Pies oszalał z radości. Koniecznie chciał obejrzeć malucha. Kotka się nie przejęła specjalnie całym zamieszaniem, a kocurek oprychał znajdę. Na razie nie możemy jednak pozwolić, by kociak przebywał z pozostałymi zwierzakami, bo jestem prawie pewna, że smarkacz ma robaki. Poza tym wygląda na zdrowego. Oczy nie ropieją, uszy prawie czyste, w sierści brak oznak bytowania pcheł. Tak czy inaczej do wizyty u weta kocie musi być odseparowane od reszty. No i tu się pojawił problem. Nie bardzo mamy, gdzie go odseparować. W efekcie kocie wylądowało w małej garderobie/szafie wraz z miską robiącą za kuwetę, kocykiem i miseczkami z piciem i jedzonkiem. Biedak siedzi tam teraz po ciemku i pewnie płacze :( Co gorsza musi tak wytrzymać prawie do wieczora, bo do pracy mamy daleko i do domu wracamy po około 11 godzinach :(
Dziś po pracy jedziemy z nim do weta. Upewnimy się co do płci i wieku malucha (ja szacuję na ok.3 miesiące), no i oczywiście sprawdzimy stan jego zdrowia. Mam nadzieję, że jest zdrowy, bo finansowo jesteśmy zarżnięci (muszę pożyczać kasę nawet na tą jedną rutynową wizytę u weta), a jest dopiero połowa miesiąca...

Niestety kociak nie może zostać u nas na stałe
dlatego bardzo proszę o pomoc w szukaniu mu domu!

Z góry dziękuję za każdą pomoc!

Kocię znajduje się w Jabłonnie pod Warszawą.

Okazuje się, że znajda to chłopiec i ma około 2 miesiące.

Lennox ma też swój wątek na dogomanii: http://www.dogomania.pl/threads/191060-p%C5%82aka%C5%82-pod-oknami-w-blokowisku...-kocie-dzieci%C4%99-szuka-domu!-Pomocy! ZAPRASZAM :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ciekawe co się stało z jago mamą?? Dziś rano widzieliśmy na drodze rozjechanego kota Może to była jego mama? Dziwi mnie też, że on nie uciekał na widok człowieka... U mnie na osiedlu jest duuużo dzieci. Nie zdziwiłabym się, jakby wyciągnęły go spod jakiegoś krzaka i bawiły się nim cały dzień, a na wieczór porzuciły pod klatką schodową... :evil:
Ostatnio edytowano Wto kwi 12, 2011 20:29 przez Kociabanda2, łącznie edytowano 5 razy

Kociabanda2

Od: Czw lut 04, 2010 10:17

Post » Czw wrz 02, 2010 11:20 Re: Płakał pod oknami w blokowisku... kocie szuka domu! Pomo

Prosimy o pomoc w ogłaszaniu malca. Poniżej tekst i foty:

Kocie dziecię... Lennox szuka domu!

Nie wiadomo jak to się stało, że Lennox znalazł się sam na jednym z podwarszawskich blokowisk. W pobliżu nie było jego mamy, ani rodzeństwa. Zaledwie dwumiesięczne kocie dziecko stało przerażone pod klatką schodową jednego z budynków i przeraźliwie wołało o pomoc Właśnie zapadał wieczór, z nieba kapał ulewny deszcz, wokół pusto i cicho, słychać było jedynie jego rozpaczliwy płacz Płakał długo i głośno Taka mała, delikatna kruszynka sama pośrodku betonowego blokowiska....
Gdy zobaczył człowieka nie uciekał. Wręcz przeciwnie naprężył całe ciałko w wołającej pozie i zamiauczał chyba najgłośniej jak tylko potrafił. Tak znalazł się w ciepłych objęciach. Cieszył się bardzo z ratunku jaki nadszedł
Niestety to nie koniec kłopotów Lennoxa Nadeszła pomoc, ale kotek nadal nie ma swojego domu Szukamy dla niego kochających opiekunów!

Lennox to bardzo fajne kocie dziecię! Ma piękne brązowe oczka i jaśniutki, różowy nosek. Cały jest szary – pręgowany, a na nosku, szyi, brzuszku i łapkach ma białe łatki. Jest śliczny Ma około 2 miesiące i jest bardzo przyjacielski. Uwielbia się bawić i brykać. Ma w sobie wielkie pokłady energii Lubi też głaskanie i przytulanie. Potrafi trzymać czystość. Obecnie przebywa z psem i dwoma dorosłymi kotami.

Zobacz filmik!!
http://www.youtube.com/watch?v=a79NJzUUOu4&feature=player_embedded

Lennox jest zdrowy i gotowy do adopcji

Szukamy dla Lennoxa prawdziwego domu z prawdziwymi, kochającymi opiekunami!

Warunkiem wydania kotka jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej.

KONTAKT:
Kamila ....
kociabanda2@gmail.com

Kociak znajduje się obecnie w Jabłonnie pod Warszawą (w stronę Legionowa).
Można go obejrzeć na żywo po wcześniejszym umówieniu się z nami
Ostatnio edytowano Pon paź 15, 2012 14:20 przez Kociabanda2, łącznie edytowano 5 razy

Kociabanda2

Post » Czw wrz 02, 2010 11:26 Re: Płakał pod oknami w blokowisku... kocie szuka domu! Pomocy!

Najlepsze foty Lennoxa :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kociabanda2

Post » Czw wrz 02, 2010 11:26 Re: Płakał pod oknami w blokowisku... kocie szuka domu! Pomocy!

rezerwacja postu

Kociabanda2

Post » Czw wrz 02, 2010 11:32 Re: Płakał pod oknami w blokowisku... kocie szuka domu! Pomocy!

podrzucę
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw wrz 02, 2010 11:34 Re: Płakał pod oknami w blokowisku... Lennox - kocie szuka domu!

Oh, dziękuję za tak szybką wizytę :) W zasadzie jestem początkująca na Miau (mimo, że pierwszy raz zalogowałam się już jakiś czas temu) i zastanawiałam się, czy ktokolwiek tu mojego Lennoxa zauważy :) DZIĘKI ŻE JESTEŚ! :1luvu:

Kociabanda2

Post » Czw wrz 02, 2010 11:51 Re: Płakał pod oknami w blokowisku... Lennox - kocie szuka domu!

ja też jestem :P

Jak można nie odwiedzać Lennoxa - najwspanialszego kota na świecie :?: No nie da się po prostu :!:
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Czw wrz 02, 2010 11:55 Re: Płakał pod oknami w blokowisku... Lennox - kocie szuka domu!

Nemi pisze:ja też jestem :P

Pięknie dziękuję!! :D

Kociabanda2

Post » Czw wrz 02, 2010 12:50 Re: Płakał pod oknami w blokowisku... Lennox - kocie szuka domu!

cudny maluszek ,za domek :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw wrz 02, 2010 13:27 Re: Płakał pod oknami w blokowisku... Lennox - kocie szuka domu!

Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw wrz 02, 2010 13:29 Re: Płakał pod oknami w blokowisku... Lennox - kocie szuka domu!

Witaj Dorcia44 :D
Tak się Kochane zastanawiam jak to jest z tymi domkami dla kotów. Swoje dwa koty mam, u mojej mamy jest jeszcze 8, no i po rodzinie ogólnie w sumie 17 koteczków, ale wprawy w kocich adopcjach to ja nie mam. Więcej wiem o adopcjach psów.
Wprawdzie zdarzyło mi się oddać dwa kociaki jak byłam znacznie młodsza, ale w obu przypadkach to był błąd :( :( Jednego znajdę oddałam koleżance na wieś i słuch po kocie zaginął :cry: W drugim przypadku mój uwczesny TZ oddał (też na wsi) znajomej trzymiesięczną koteczkę i za tydzień znalazłam ją na płocie, zaczepioną o drut kolczasty, brudną, wymalowaną zieloną farbą i z przywiązaną do ogona nitką :cry: Baba dała ją dzieciom do zabawy :evil: Koteczkę oczywiście zabrałam do siebie i spokojnie żyje sobie do dziś u mojej mamy.
Chciałabym uniknąć takich błędów szukając domu Lennoxowi. Co powinnam sprawdzić żeby wybrać mu jak najlepszy domek???
Powiem szczerze, że jak dotąd wszystkie osoby, które dzwoniły z ogłoszeń chciały go do domu z ogrodem - czyli byłby kotkiem wychodzącym. Boję się takiej adopcji :( Raz, że mam negatywne doświadczenia, o których napisałam wyżej. Dwa, że sama zawsze mieszkałam w bloku i nie wiem jak to jest z kotem wychodzącym, ale nie wydaje mi się to bezpieczne :( W okolicy zawsze znajdzie się jakaś ruchliwa ulica, a na okolicznych posesjach zazwyczaj są psiaki. Niektóre psy nie mają nic do kotów, ale zdarzają się i takie, które na widok kota toczą pianę z pyska. Niby jak właściciel kota miałby to zrobić, by kot nie opuszczał własnego ogrodu lub unikał ulic czy psów?
Lennox nie jest lękliwym czy ostrożnym kociakiem. Na dodatek teraz mieszka z psem i wcale się go nie boi. Bardzo wątpię w to, by zachował należytą ostrożność wobec obcego psa. Mojemu psu, jak go pierwszy raz zobaczył, rzucił się na szyję i chciał się bawić. Dlatego szukam mu raczej domku bez opcji wychodzenia, a tu zgłaszają się same domki wychodzące :( Nie wiem czy słusznie robię omijając takie domki??
Jak myślicie??
Ostatnio edytowano Czw wrz 02, 2010 13:33 przez Kociabanda2, łącznie edytowano 2 razy

Kociabanda2

Post » Czw wrz 02, 2010 13:31 Re: Płakał pod oknami w blokowisku... Lennox - kocie szuka domu!

Edytka1984 pisze::1luvu: piękności

oto kilka ogłoszeń dla Lennoxa z głaskami dla Niego oczywiście

http://www.rozglos.net/ogloszenie-193762.html
http://www.pineska.pl/?controlCode=7901 ... do=confirm
http://legionowo.olx.pl/item_page.php?Id=117389375&g=6

aaaa... !!! PIĘKNIE DZIĘKUJĘ w imieniu Lennoxa!!!! :1luvu: Ogłoszenia bardzo się przydadzą :)

Kociabanda2

Post » Czw wrz 02, 2010 13:41 Re: Płakał pod oknami w blokowisku... Lennox - kocie szuka domu!

i jeszcze jedno zdążyłam zrobić dla maluszka

http://www.kokosy.pl/zwierzaki/koty/8248.html
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw wrz 02, 2010 13:50 Re: Płakał pod oknami w blokowisku... Lennox - kocie szuka domu!

Zdecydowanie domy bez możliwości wychodzenia. I oczywiście Lennox powinien się nauczyć prać sam te białe skarpetki, które ma na nogach :lol:

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Czw wrz 02, 2010 13:52 Re: Płakał pod oknami w blokowisku... Lennox - kocie szuka domu!

a może by Lennoxowi pomóc z domkiem
viewtopic.php?f=1&t=116666
Obrazek

Edytka1984

[następna]