Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ!!!Hardkorowa niedziela....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 01, 2010 9:48 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

Jak duże jest to okno? W grę wchodziłby plastik? To nie jest zabytowa kamienica? Na duże okienko mi to nie wygląda. U mnie nadal to co oferowałam ale pomimo usilnych prób nie mogę załatwić transportu :cry: i mi głupio :roll:
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Śro wrz 01, 2010 10:31 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

zorba pisze:Jak duże jest to okno? W grę wchodziłby plastik? To nie jest zabytowa kamienica? Na duże okienko mi to nie wygląda :

ifciastu pisze:A jest jakaś możliwość, żeby np to okno na koszt spółdzielni zostało wymienione? przecież teraz jest tak na dworze, że takie okno to zabójstwo... A to przecież są starsze osoby...
Dziś był inspektor budowlany z administracji, pod koniec tygodnia mam dzwonić, może już będzie decyzja. Będziemy naciskać, ale wielkich nadziei mieć nie należy. Dom typu MDM, lata 50te, żaden zabytek. Okno 1,50*1,70, koszt wymiany ok.1000zł :(. To jest mieszkanie komunalne, nie spółdzielcze.
Przy wymianie okien istotne są możliwosci finansowe zarządcy - czyli gminy, i stan techniczny okna, a nie wiek czy stan zdrowia mieszkańców. Znaczenie ma też ogólny stan lokalu, czyli "dbałość" lokatora o mieszkanie, a tu wiadomo, zaniedbania są ewidente. Zaległości czynszowe też nie są dzialają na naszą korzyść.

Była nowa opiekunka społeczna, też w bialych spodniach :?. Goska_bs ją instruowala. Zobaczymy.

Potrzebny jest stół albo lepiej ławo-stół do pokoju - wczoraj z Mariją obejrzalyśmy dokładnie ten obecny - nogi mu odpadają, blat popękany, wszystko tańczy. Może być okrągly, może być postokątny, kwadratowy - taki, by panie mogly przy nim jeść czy pisać. To jedyny stół w mieszkaniu, w kuchni stolu nie ma.
Tylko bardzo proszę - z Łodzi lub bliskich okolic, i możliwy do przewzu osobówką, inaczej transport nas zje. Idealny bylby ławostół ....
Jeszcze sprawdzę w jakimś komisie meblowym, ale za mniej niż 100-150zł pewnie nie znajdę :(,

Czyli stół lub lepiej ławostół i

dite pisze:potrzebujemy jeszcze:
- wieszaki na ubrania do szafy
- wycieraczka przed drzwi wejściowe
- zegar do kuchni z dużymi czytelnymi wskazówkami

zachęcam do przeglądnięcia strychów i piwnic

Z rzeczy przyjemych - coraz lepiej tam wygląda, coraz mniej 'pachnie" - i wysprzątane, i koty chętniej korzystają z kuwet ze żwirkiem.

Fotki z wczoraj

lodówka - przekazana przez Mariję, szafki w trakcie malowania przez Dite
Obrazek

kawałek kuchni - szafki w trakcie malowania przez Dite
Obrazek

szafka podzlewozmywakowa - zamontowana przez turbodymo, podobnie jak szafka wisząca na poprzednim zdjęciu, turbo dorobil też półkę do falbanka
Obrazek

A wszystko szorowane, porządkowane, skrobane bez Goskę_bs, Mariję, Dite - o tym się mało pisze, za malo, a to największa praca, w najcięższych warunkach, i najmniej widoczna - bo jak już czysto to nikt brudu nie pamięta. Dziewczyny zasuwają dzień w dzień od 16go sierpnia..

I jeszcze praczki - Andorka, Wiedźma_65, Coolcaty - wierzcie mi, niełatwo doprać aromatyczną pościel i ubrania, u mnie wygląda to tak - plukanie, pranie z odplamiaczem, moczenie w wybielaczu, pranie, dodatkowe płukanie, po wysuszeniu przegląd, co nadaje się do zostawienia.
A worów prania jeszcze kilka jest.
Ostatnio edytowano Czw wrz 02, 2010 10:09 przez kalewala, łącznie edytowano 2 razy
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro wrz 01, 2010 10:51 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

Tam naprawdę zdecydowanie widać coraz większą różnicę i możemy się tylko domyślać jaki kawał roboty dziewczyny sprzątające tam odwaliły :1luvu:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro wrz 01, 2010 15:30 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

Dziewczyny, nie wiem czy znacie taką stronę "graty z chaty" - tam są rzeczy do oddania za darmo - tu z łódzkiego
http://gratyzchaty.pl/viewforum.php?f=3&start=0
jak znajdę tam stolik czy ławę to wrzucę
Znalazłam, napisano, że dostępny (ale ogłoszenie trochę starawe :? )
http://gratyzchaty.pl/viewtopic.php?t=257680&f=3
ObrazekObrazek

Ikotipies

Od: Wto maja 30, 2006 20:22

Post » Śro wrz 01, 2010 16:32 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

Witam!
A widziałyscie "deseczkę" ??
Ma tam ktoś konto, jest tam sporo fajnych rzeczy?

Sycul

Od: Śro gru 06, 2006 3:57

Post » Śro wrz 01, 2010 16:33 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

Sycul

Post » Śro wrz 01, 2010 17:04 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

A Glinnik leży daleko od Łodzi? Są tam fotele do oddania. Dla Pań i kotów byłyby super !!
http://gratyzchaty.pl/viewtopic.php?t=349748&f=59

Sycul

Post » Śro wrz 01, 2010 18:05 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

http://ogloszenia.wp.pl/id_ogl,53815307 ... caid=1acf2

Cały zestaw do oddania :P
Tylko nie wiem czy aktualne, musicie dziewczyny zadzwonić i dopytać.
Telefon:
880650762 do 9 lub po15
Oto Czarna i Szara czyli małe piekiełko w domu :)
ObrazekObrazek

STEFAN [*] 8.04.2006
RUDY [*] 26.09.2010
BURA [*] 02.12.2010
Nigdy Was nie zapomnę .........
viewtopic.php?f=1&t=117775&p=6785790#p6785790

Viveron

Od: Wto sie 03, 2010 22:09

Post » Śro wrz 01, 2010 18:13 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

Sycul pisze:A Glinnik leży daleko od Łodzi? Są tam fotele do oddania. Dla Pań i kotów byłyby super !!
http://gratyzchaty.pl/viewtopic.php?t=349748&f=59

fotele są fajne ale niestety dobre do zasikania, więc na razie takich mebli tapicerowanych tam nie będziemy wstawiać, może jak wszystkie koty już się na dobre zapoznają z kuwetą

Viveron pisze:http://ogloszenia.wp.pl/id_ogl,53815307 ... caid=1acf2

Cały zestaw do oddania
Tylko nie wiem czy aktualne, musicie dziewczyny zadzwonić i dopytać.
Telefon:
880650762 do 9 lub po15

dzwonię po zestaw, na razie poczta głosowa, będę próbować później

deska, to musi być konkretny model, na pewno cersenit i już sprawdzałam nazwę, ale teraz nie pamiętam

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Czw wrz 02, 2010 7:55 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

Ostrożnie podzielę się dobrą wiadomością - administracja "wystawia zlecenie" na wymianę okna kuchennego.
Ostrożnie - bo taki mam charakter :wink:

Tańczyć będę, jak okno zostanie dostarczone i zamontowane.
Ostatnio edytowano Czw wrz 02, 2010 10:08 przez kalewala, łącznie edytowano 2 razy
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Czw wrz 02, 2010 8:22 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

annskr- to świetna wiadomość! Zbliża się zima, takie okno jak jest teraz nie nadaje się na zimowe realia...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Czw wrz 02, 2010 10:54 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

To bardzo dobra wiadomość, ale faktycznie, cieszyć się będziemy jak okno będzie już wymienione :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt wrz 03, 2010 7:56 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

Wczoraj Pisiokotki przymocowali karnisz - był długi, więc przecięli i jest nad dwoma oknami - i w pokoju, i w kuchni. Sprzątanie, szorowanie, odświeżanie trwa dalej - z relacjam będzie kulawo, bo Marija wyjeżdża....
Ostatnio edytowano Pt wrz 03, 2010 11:14 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz

kalewala

Post » Pt wrz 03, 2010 9:41 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

Wiem, ze nie na temat, ale zajrzyjcie, proszę, porozsylajce, może ktoś???

viewtopic.php?f=1&t=116696

kalewala

Post » Pt wrz 03, 2010 10:44 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!Niech Żyją dzielni TŻci!

matko święta, ja nic nie wiedziałam, na wątek wpadłam przypadkiem...

już zaraz dzisiaj zrobię przegrzeb w mojej "letniej kuchni", co prawda my raczej nie posiadamy ławostołu :( ale poszukam, może znajdę coś, co się nada tym Paniom?..? TŻ jest na ranczu - auto mu umarło i naprawia własnym sumptem, co prawda też nie widziałam tam ławostołu, ale może być np. na strychu czy w "przechowalni", poproszę, niech poszuka. Czy kocia wiklinowa budka, używana i bez drzwiczek :oops: się przyda? to małe mieszkanie, a budka dość duża...

wieszaki w tesco są nie tylko jednorazowe, czasem można w pudle znaleźć takie normalne - sprawdzę dziś po pracy. Z kasą cienko, ale może jakieś środki czystości jeszcze się przydadzą? Mam też 10 l. worek żwirku Coshida...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

[poprzednia][następna]