Wyrzucona zielonooka kotka - TRUDNE DOKOCENIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 01, 2010 8:58 Re: Wyrzucona kotka Warszawa - proszę DT, bo idę do SZPITALA!

cała przyjemność po mojej stronie :)
Z radością donoszę, że kota wie do czego służy kuweta i radzi sobie z nią doskonale :D
O 6:00 obudził mnie odcisk mokrego noska na moim, a zaraz potem ugniatanie...włosów i głowy :lol:
Cytując sanitariusza z lecznicy: "takie kotki to bardzo lubimy" ;-)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro wrz 01, 2010 15:11 Re: Wyrzucona kotka Warszawa - proszę DT, bo idę do SZPITALA!

Super wieści! :D Jak będziesz mogła, to może spróbuj zrobić jej jakies fajne zdjęcia, to porobię ogłoszenia w sieci. Porozklejamy jeszcze raz ogłoszenia na ulicy, gdzie ją znalazłam, ale jeśli miała dom, który wypuszczał w centrum prosto na ulicę niewysterylizowaną kotkę, która w dodatku garnie się do wszystkich, to nie jestem pewna, czy powinna do niego wrócić nawet, jeśli się ktoś zgłosi?...

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Sob wrz 04, 2010 12:57 Re: Wyrzucona kotka Warszawa - proszę DT, bo idę do SZPITALA!

Jak się czuje kicia?

Alex405

Post » Sob wrz 04, 2010 15:47 Re: Wyrzucona kotka Warszawa - proszę DT, bo idę do SZPITALA!

Alex405 pisze:nikt do nas nie zagląda:(

jeszcze nowe zdjęcia z lecznicy:
[url]URL=http://wstaw.org/w/arO/]Obrazek[/url][/url]
[url]URL=http://wstaw.org/w/arP/]Obrazek[/url][/url]
[url][URL=http://wstaw.org/w/arQ/]Obrazek[/url][/url]
[url][URL=http://wstaw.org/w/arS/]Obrazek[/url][/url]
[url][URL=http://wstaw.org/w/arT/]Obrazek[/url][/url]

Kicia, jak widać, dość zaciekawiona światem po tygodniu w klatce, ale bardzo spokojna i miziasta. Nieco wygolona na łapkach i brzuszku po zabiegu.
Ma lśniącą sierść, ale jest dość szczupła, a nawet chuda. Według lekarza musiała być domowa. Co do jej wieku - powiedziano mi, że dzisiejszy wet ocenia ją na około...1,5 roku - 2 lat. Trzeba będzie jeszcze z kimś to skonsultować.

No i niestety w tym fleszu nie widać, że ma zielone oczy, ale ma naprawdę!

Co za urok i gracja. Nawet fartuszek nie zaszkodził, a wręcz podkreślił urodę Esmeraldy.
Do góry, Piękności!
Obrazek Obrazek Obrazek

mahta

Od: Nie lip 20, 2008 17:57

Post » Sob wrz 04, 2010 17:57 Re: Wyrzucona zielonooka kotka Warszawa - szukamy DS!

dziękujemy bardzo :D zielony fartuszek do zielonych oczu...

Alex405

Post » Sob wrz 04, 2010 20:48 Re: Wyrzucona zielonooka kotka Warszawa - szukamy DS!

Esmeralda w bardzo dobrej formie, dokazuje i ugniata:) i kto wie, moze i ds niedługo będzie? zobaczymy :wink:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Sob wrz 04, 2010 20:52 Re: Wyrzucona zielonooka kotka Warszawa - szukamy DS!

niesamowicie się cieszę :1luvu: :mrgreen: :D

Alex405

Post » Pon wrz 06, 2010 8:48 Re: Wyrzucona zielonooka kotka Warszawa - szukamy DS!

Kitka może się już nawet pochwalić tym, że nabyła trochę brzuszka na te swoje chudości. Chociaż kiedy "wchodzi na orbitę" to zapewne spala większość spożytych kalorii, także otyłość jej póki co nie grozi :D
Co do DSa to... jeżeli do 19go nikt nie odpowie na ogłoszenia Alex to od 20go dostanie stałe mieszkanko u mnie. Oby tylko mój zwierzyniec był z tego pomysłu równie zadowolony co ja... :roll: :P
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pon wrz 06, 2010 21:45 Re: Wyrzucona zielonooka kotka Warszawa - szukamy DS!

A oto Chudzinka w pełnej krasie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:kotek: :1luvu:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pon wrz 06, 2010 22:07 Re: Wyrzucona zielonooka kotka Warszawa - szukamy DS!

wow, śliczna :D udało Ci się nawet uchwycić zielone oczy :ok: :mrgreen: Fajnie, że ma lśniące futerko i jest zrelaksowana. Widać, że dobrze jej z Tobą. Szczerze mówiąc, mam nadzieję, że żaden właściciel już się nie znajdzie, skoro jej nie upilnował lub wypuszczał na ulicę niewysterylizowaną i garnącą się do ludzi. Czuję, że u Ciebie będzie miała prawdziwy odpowiedzialny dom :ok:
No i widzę, że faktycznie przestaje już być taką Chudzinką :piwa:

Bardzo Ci dziękuję :1luvu:

Alex405

Post » Pon wrz 06, 2010 23:21 Re: Wyrzucona zielonooka kotka Warszawa - szukamy DS!

Alex405 pisze:Widać, że dobrze jej z Tobą. Szczerze mówiąc, mam nadzieję, że żaden właściciel już się nie znajdzie, skoro jej nie upilnował lub wypuszczał na ulicę niewysterylizowaną i garnącą się do ludzi. Czuję, że u Ciebie będzie miała prawdziwy odpowiedzialny dom :ok:
No i widzę, że faktycznie przestaje już być taką Chudzinką :piwa:

Bardzo Ci dziękuję :1luvu:

Też tak myślę i dołączam się do podziękowań :1luvu: (papuga zawsze druga :lol: )
Obrazek Obrazek Obrazek

mahta

Post » Wto wrz 07, 2010 10:18 Re: Wyrzucona zielonooka kotka Warszawa - szukamy DS!

Alex405 pisze: Szczerze mówiąc, mam nadzieję, że żaden właściciel już się nie znajdzie, skoro jej nie upilnował lub wypuszczał na ulicę niewysterylizowaną i garnącą się do ludzi.

Przyznam, że ja też mam taką nadzieję 8)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Śro wrz 08, 2010 22:33 Re: Wyrzucona zielonooka kotka Warszawa - szukamy DS!

Co słychać u pięknotki?
Obrazek Obrazek Obrazek

mahta

Post » Sob wrz 11, 2010 10:54 Re: Wyrzucona zielonooka kotka Warszawa - szukamy DS!

czuje się dobrze i regularnie nabiera ciałka :D
Wyjeżdżam na tydzień, a w następny weekend robimy kocią przeprowadzkę do mojego mieszkania (wyposażonego obecnie w dwójkę rezydentów i psa :wink: ), także proszę wtedy moooocne kciuki żeby wszystko poszło-na tyle na ile to możliwe- gładko. Obawiam się tego dokacania okrutnie :oops: Żeby tylko moje kociska mnie w tym temacie nie zawiodły... :roll:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Sob wrz 11, 2010 11:09 Re: Wyrzucona zielonooka kotka Warszawa - szukamy DS!

będziemy trzymać :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Alex405

[poprzednia][następna]