~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 20, 2010 23:56 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Chciałam Wam powiedzieć, że u Majora cały czas okej i jest naprawdę kochany. Kiedy jestem zmęczona albo smutna to Major przychodzi do mnie, układa się przy moim boku, kładzie przednie łapki albo brodę na moim ramieniu, przytula się i bardzo głośno mruczy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

i w ogóle, straszny z niego gaduła :)
Obrazek
Obrazek

mamata

Od: Pon wrz 14, 2009 16:44

Post » Pt maja 21, 2010 15:14 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Właściwy kot na właściwym miejscu :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pon maja 24, 2010 19:37 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

mega ziewadło trójkłowe :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

mamata

Post » Pon maja 24, 2010 21:10 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Hehe... Major chyba chciał zawiązać sobie język w supełek :ryk:
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pon maja 24, 2010 21:53 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Zwijanie języka w rulon jest uwarunkowane genetycznie: jedni potrafią, inni nie, choćby nie wiem jak się wyginali.
Major jak widać potrafi ;)
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pt cze 25, 2010 1:26 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

W życiu Majora pomału szykują się zmiany. Coraz częściej myślimy o tym, że już najwyższy czas, by przygarnąć drugiego kota. Pamiętam jednak ze schroniska, że Major nienajlepiej dogadywał się z niektórymi rezydentami, a nie chciałabym, żeby mój kot pierworodny czuł się oszukany i porzucony, dlatego chciałabym Was zapytać o wszystko, co zaobserwowaliście u Majora w stosunku do innych kotów - czy w ogóle z jakimiś rezydentami się lubił, czy tylko ich tolerował? Czy dogadywał się ze wszystkimi kotkami i nie lubił tylko kocurów? :)
Obrazek
Obrazek

mamata

Post » Pt cze 25, 2010 8:14 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Dobry pomysł z tym dokoceniem :-)

Problem w tym, że Major różnie reagował na koty. Ogólnie miał tendecje do dominacji - był przybocznym wodza Profesora, ale jak był w izolatce z Pimpkiem to leżeli sobie razem przytuleni. Kiedy był w izolatce z Buką też był pokój. Może nie było miłości, ale z tego co pamiętam nie było walk. Żbika natomiast nie cierpiał, ale Żbik ogólnie się z kotami nie lubił...

Na wybiegu, w stadzie potrafił pogonić dość dresiarsko - hmm..subtelny raczej nie był... Biorąc pod uwagę metamorfozę jaką przeszedł po przyjściu do domu, do Ciebie, nie potrafię ocenić jak się może zachować -albo będzie wojna wywołana zazdrością, albo miłość jak z Pimpkiem. Wydaje się, że Major nie uznaje pośrednich rozwiązań. To wymaga zastanowienia. Tak sobie myślę, że idealna by była sytuacja, gdyby mógł Was odwiedzić jakiś kot, który ma swój dom - jako gość, nawet na parę godzin. Wtedy zobaczyłoby się reakcję Majora.
Obrazek Obrazek

Babett_B

Od: Pon lut 02, 2009 19:50

Post » Sob lip 31, 2010 20:33 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Mogę z dumą ogłosić, że Major jest oficjalnie Dzielnym Kotem Podróżnikiem, spędził z nami swoje pierwsze wakacje nad morzem i chyba mu się podobało :) w pociągu był bardzo dzielny, w drugą stronę to już się prawie w ogóle nie przejmował tylko dziarsko spał przez 7 godzin (czasem w dość dziwnych pozycjach, wrzucę zdjęcia jak tylko trochę się rozpakuję), a na miejscu zaaklimatyzował się w jeden wieczór, błyskawicznie namierzył miskę, kuwetę i łóżko do grzania i przytulania się ;)

Ze spraw innych pomysł z dokoceniem jest cały czas aktualny, znaleźliśmy w Fundacji Canis fajną kandydatkę na Majorową towarzyszkę życia, trochę podobną do Fikusa, we wtorek jedziemy do niej na wizytę adopcyjną no i pewnie od września Major będzie miał nową koleżankę. Cały czas trochę się martwię co Major zrobi, po tym co pamiętam z opowieści Rafała i tego co napisała Babett, ale jakoś ta błyskawiczna akceptacja nowych warunków w nowym miejscu nastroiła mnie optymistycznie ;)
Obrazek
Obrazek

mamata

Post » Sob lip 31, 2010 20:57 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

To ja podpowiem jeszcze jedną kandydatkę, która ostatnio przeszła przeobrażenie, w które pewnie mało kto wierzył, że jest możliwe :)

http://www.youtube.com/watch?v=pld-jFzokWk

Z tego co wiem, to panna była już kiedyś brana pod uwagę. No i Major już z nią kiedyś mieszkał pod jednym dachem :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Nie sie 01, 2010 18:08 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

wow, nie wierzę że to Buka! ale się zmieniła!

sprawa jest dla mnie o tyle skomplikowana, że tę kotkę z Fundacji Canis znalazłam już prawie rok temu, zaraz po tym jak wzięłam Majora i z miejsca się w niej zakochałam, ale wtedy nie byłam jeszcze pewna czy Major nie pozostanie do końca jedynakiem i czy dam radę z dwoma kotami, więc obiecałam sobie że jeśli kiedyś już się zdecyduję na dokocenie, to sprawdzę czy ona jeszcze czeka na dom w pierwszej kolejności. No i, wydawało mi się to niemożliwe żeby przez rok nikt jej nie wziął, bo jest przepiękna, ale jednak wciąż czeka, nikt jej do tej pory nie zechciał :(
Obrazek
Obrazek

mamata

Post » Nie sie 01, 2010 20:02 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Buka nie do poznania prawda? :D

Z dokoceniem nic na siłę, jeżeli tamta kotka czekała rok to może znaczy, że jest Twoim kotem i wszystko będzie dobrze. Major tak się zmienił, że ciężko przewidzieć jego reakcję, może szybko zaakceptować koleżankę :)
Obrazek Obrazek

Babett_B

Post » Wto sie 24, 2010 18:41 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Major nakolankowo rozmarzony :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Plus oficjalnie przedstawiam Wam nową współlokatorkę Majora (filmik ze schroniska, Gerda zamieszka z nami prawdopodobnie od przyszłego tygodnia i na pewno napiszę, jak sobie radzą ze sobą :P )

http://www.youtube.com/watch?v=-e9b3npwkZU
Obrazek
Obrazek

mamata

Post » Wto sie 24, 2010 21:55 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Major, Ty miziaku! :1luvu:

Gerda piękna koteczka. Mam nadzieję, że się dogadają. Trzymam kciuki :D
Obrazek Obrazek

Babett_B

Post » Wto sie 31, 2010 11:55 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Charakterna dziewczynka!
Major ma szczęście, że jest facetem :)
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Wto wrz 14, 2010 0:30 Re: ~~~Major - kochany dzik o małym rozumku MA DOM !!! :) ~~~

Major już rok w swoim własnym domu :piwa:
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

[poprzednia][następna]