Shiba ma miłość u MagdalenKi! [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 30, 2010 11:15 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

podrzuce :!:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon sie 30, 2010 15:30 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Mogę wziąć na DT jeśli ona nie zaczepia małych"[Józefiaczki+Dymka]to dajcie ją do mnie.Mam tam jedną taką panienkę też musiałam odkarmić i już doskonale sobie daje radę to teraz mogę Shibę odkarmić.Tylko jak widać do mnie trzeba kawałek dojechać.Jeśli koty są niekonfliktowe i mogą przebywać w gromadzie to dopilnowanie żeby zjadły to dla mnie pestka.KITA już wpyla aż miło i nabiera ciała; BINKA też już odpasła brzuszek.CZAS NA SHIBĘ!

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Pon sie 30, 2010 15:49 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Ojoj to fajnie. Transport do Sokolki jakby co zaltawie. Prawdopodobnie w ten weekend a jak nie to do 18-tego.
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Pon sie 30, 2010 15:52 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

8O 8O jeśli tylko się nadaje do adopcji :1luvu: :1luvu: :1luvu:
J.D. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon sie 30, 2010 16:10 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

J.D. dzieki wielkie :D

Tyle, że nie wiem czy kocia w ogóle nadawałaby sie do transportu. Na ostatnich stronach pisałyśmy z Naline, że to jednak nie tylko kwestia niedożywienia, kocia ma poważne zmiany neurologiczne! Tył jej nie działa. Musi ją zobaczyć neurolog. Jedna z forumowiczek poleciła dr. Olkowskiego. Napisałam do dyrekcji, oni też znają tego lekarza. Jutro dostanę więce informacji. I więcej napisze pewnie Naline.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon sie 30, 2010 16:43 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

u mnie zawsze jest miejsce JEŚLI CHODZI O ODZYWIENIE I DOPATRZENIE gorzej jeśli potrzebny jest wet wtedy niestety odpada bo u mnie wet DOBRY jest dopiero w Białymstoku.Jeśli nie Shiba to zawsze mogę przyjąć inne kociaste w sytuacjach podbramkowych ale takie które nie potrzebują stałej opieki weta.Jeśli kocica nie jadła to może też i nie piła wody wtedy może być problem z nerkami.

J.D.

Post » Pon sie 30, 2010 16:50 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

U mnie jest sporo miejsca i różne wysokości więc jeśli koty dorosłe nie są agresywne do siebie i ludzi[nie bardzo mam czas na oswajanie] to chętnie ofiaruję opiekę i "odżywienie",codzienne,oprócz karmienia i sprzątania,schodzę do kociarni i spędzam czas z kociastymi.Teraz też piszę z kociarni.Wtedy one mają jakby namiastkę domu.Zdarza mi się też czasem drzemka a już napewno jeśli żle się czuję to zawsze idę do kociastych

J.D.

Post » Pon sie 30, 2010 16:52 Re: Shiba ZAGŁADZA SIĘ w schronisku - WAWA - błagam o cokolwiek

Byłam dziś w schronisku.Niestety niewiele się dowiedziałam.
Wiem tylko, że Shiba jest w szpitalu, gdzie od wczoraj dostaje zastrzyki, poza tym nic nowego. Oznacza to zapewne, że Shiba nie była u żadnego neurologa jeszcze. Mam nadzieję, że dbają o nią. Myślę, że w sytuacji obecnej nie dadzą jej do adopcji, gdyż sami nie wiedzą co jej dolega.
J.D. gdyby to była tylko kwestia wykarmienia to by było łatwo, ale na tym forum jest wiele kotków, które potrzebują DT. Obawiam się, że ona będzie wymagała leczenia.

Alareipan, informuj na bieżąco, jeśli dostaniesz jakieś info od dyrekcji! Ja dziś rozmawiałam z tą panią weterynarz, która była w sobotę i od niej mam wyżej wymienione informacje.

Edit:dopisek
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pon sie 30, 2010 18:22 Re: Shiba w schronisku. W kliperze je, ale zmiany neurologiczne

Mnóstwo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
za Szibę ,żeby ślicznotę udało się wyleczyć :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto sie 31, 2010 8:29 Re: Shiba w schronisku. W kliperze je, ale zmiany neurologiczne

kurcze, mam nadzieje, ze schron wywiaze sie z obietnicy i skonsultuje kicie - to nie byle katarek, tylko bardzo pilna sprawa :cry: :cry:

Shibuniu, trzymaj sie!! :(

tillibulek

Post » Wto sie 31, 2010 9:04 Re: Shiba w schronisku. W kliperze je, ale zmiany neurologiczne

W GÓRE MALUTKA. JAK BY CHODZIŁO O MŁODEGO KOTKA TO BY BYŁY DO CIEBIE TŁUMY. ALE SKORO MASZ NIECAŁE 2-3 LATKA TO NIKT O CIEBIE NIE PYTA :!: :!: :kotek:

monia1

Od: Wto mar 16, 2010 23:09

Post » Wto sie 31, 2010 9:09 Re: Shiba w schronisku. W kliperze je, ale zmiany neurologiczne

Ja jakoś wątpię, że kicia w ogóle neurologa zobaczy... Ale może schronisko pozytywnie nas zaskoczy :ok: Za Shibunię! :piwa:

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Wto sie 31, 2010 9:51 Re: Shiba w schronisku. W kliperze je, ale zmiany neurologiczne

bez diagnozy to będzie tylko wegetacja w schronisku... :( - jestem pewna, że Alareipan i Naline nie odpuszczą i skłonią osoby decyzyjne w schronisku do podjęcia jakiś działań - bo to jedyna szansa dla Shiby!!! :ok: :ok: :ok:

Alareipan i Naline - dziękujemy za to, co robicie dla kotów na Paluchu!!! :1luvu:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto sie 31, 2010 10:26 Re: Shiba w schronisku. W kliperze je, ale zmiany neurologiczne

no racja :(
DT potrzebny :(

tillibulek

[poprzednia][następna]