Przyjmiemy fajne fanty na bazarki na wroclawskie kociaste:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 25, 2010 19:25 Re: WRO.kocie podziemie,kres bezdomności,CZARNA Margo s.26

Moi dziadkowie wymienili sobie TV na nowy. Ponieważ stary działa jak trzeba, to postanowiłam wystawić go na allegro (?) od 1 zł na nasze kociaki!
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Śro sie 25, 2010 20:58 Re: WRO.kocie podziemie,kres bezdomności,CZARNA Margo s.26

Kurcze, jest problem. Do Makabresku przypałentały się dzisiaj kolejne dwa małe kociaki. U niej jest już jeden srebrny, o którym wcześniej pisała Agness78. Kociaki siedzą u niej w zamkniętym pokoju (żeby nie miały kontaktu z innymi kociakami, żeby mogły być spokojnie zaszczepione). Ponieważ ona ma swoich kotów też trochę, to pilnie potrzebny jest DT dla jednego albo dwóch maluchów, żeby ją odciążyć. Wszystkie maluchy na oko mają około 2 miesięcy. Jeden chyba ma coś z nóżkami, ale jutro okaże się dokładniej, bo Makabresku ma z nim pojechać do weterynarza i na zdjęcie.
Więcej http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=116295&p=6343461#p6343461
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Pt sie 27, 2010 13:03 Re: WRO.kocie podziemie,kres bezdomności,CZARNA Margo s.26

turkawka pisze:Moi dziadkowie wymienili sobie TV na nowy. Ponieważ stary działa jak trzeba, to postanowiłam wystawić go na allegro (?) od 1 zł na nasze kociaki!

:1luvu: :ok: to podeślij link do aukcji :ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie sie 29, 2010 13:54 Re: WRO.kocie podziemie,kres bezdomności,CZARNA Margo s.26

Dostałam maila od koleżanki, która mieszka na Brochowie:

"Aniu sa na moim osiedlu kotki ok 3 miesiace moze 4 do zabrania do adopcji, wygladaja na zdrowe,ktos je na pewno dokarmia ale one na ulice wyłażą. one siedza na dzialce po drugiej stronie ulicy. nie fajnie. wczoraj jeden byl pod nasza klatką,adas zlapal i zaniosl na druga strone. bez problemu dal sie wziazc na rece. sliczny bialo rudy. jest tez bialo czarny., nie mam kogo specjalnie o nie zapytac bo na tej dzialce malo kto jest. ja pomoge zlapac. czy cos. jest szansa, zeby je gdzies zabrac?wydaje mi sie ze sa 3 koteczki bo jeden chyba padla trupem,widzialam jakies male zwloczki pod plotem juz takie wiesz przeżyłe,rozlozone wiec zakladam ze to jeden z tych. takze albo 3 albo 4 kotki."

Ona ich zabrać nie może, bo ona ma dwa duże psy (labradora i amstafa, o ile to drugie lagodne jak owieczka, to za to pierwsze nie odpowiadam co w zabawie wymyśli).
Może macie jakiś pomysł?
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Nie sie 29, 2010 19:28 Re: WRO.kocie podziemie,kres bezdomności,CZARNA Margo s.26

turkawka pisze:Dostałam maila od koleżanki, która mieszka na Brochowie:

"Aniu sa na moim osiedlu kotki ok 3 miesiace moze 4 do zabrania do adopcji, wygladaja na zdrowe,ktos je na pewno dokarmia ale one na ulice wyłażą. one siedza na dzialce po drugiej stronie ulicy. nie fajnie. wczoraj jeden byl pod nasza klatką,adas zlapal i zaniosl na druga strone. bez problemu dal sie wziazc na rece. sliczny bialo rudy. jest tez bialo czarny., nie mam kogo specjalnie o nie zapytac bo na tej dzialce malo kto jest. ja pomoge zlapac. czy cos. jest szansa, zeby je gdzies zabrac?wydaje mi sie ze sa 3 koteczki bo jeden chyba padla trupem,widzialam jakies male zwloczki pod plotem juz takie wiesz przeżyłe,rozlozone wiec zakladam ze to jeden z tych. takze albo 3 albo 4 kotki."

Ona ich zabrać nie może, bo ona ma dwa duże psy (labradora i amstafa, o ile to drugie lagodne jak owieczka, to za to pierwsze nie odpowiadam co w zabawie wymyśli).
Może macie jakiś pomysł?

:( kolejne kotki :( obawiam się że nie mamy pomysłu..... pani Zosia też znalazła dwa małe kociaki i liczy na naszą pomoc... i blisko naszej kociej "stołówki" jest pięć 2-3 miesiecznych maluchów :( ręce opadają... :(

jessi74

Post » Nie sie 29, 2010 20:38 Re: WRO.kocie podziemie,kres bezdomności,CZARNA Margo s.26

To ja zastosowałam inną formę niż bazarek :)
http://allegro.pl/show_item.php?item=1209911118

Zapraszam do licytacji :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Nie sie 29, 2010 21:41 Re: WRO.kocie podziemie,kres bezdomności,CZARNA Margo s.26

turkawka pisze:Dostałam maila od koleżanki, która mieszka na Brochowie:

Może macie jakiś pomysł?

:cry: takie cudnie umaszczone kotki i pro-ludzkie znalazły by szybko domki.... ale bez tymczasu będzie im trudno...
muszę opanować kuwetkę, no i wogóle przede wszystkim nie są bezpieczne.... jakiś koszmar :cry:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon sie 30, 2010 14:13 Re: WRO.kocie podziemie,kres bezdomności,CZARNA Margo s.26

turkawka pisze:To ja zastosowałam inną formę niż bazarek :)
http://allegro.pl/show_item.php?item=1209911118

Zapraszam do licytacji :kotek:

:ok: :ok: :ok: :ok:

jessi74

Post » Pon sie 30, 2010 15:09 Re: WRO.kocie podziemie,WESPRZYJ RYSIA I GACUSIA, PATRZ s.27

BARDZO POTRZEBNE WSPARCIE DLA RYSIA NA OPERACJĘ NÓŻKI , tutaj wątek viewtopic.php?f=1&t=116169
I DLA GACUSIA - NA REHABILITACJĘ I KONSULTACJE U SPECJALISTÓW , KOTEK MA USZKODZONE NERWY W ŁAPCE
obecnie mamy długi w dwóch lecznicach za leczenie kotków pod naszą opieką, jest to około 400zł, te długi możemy spłacić w ciągu dwóch miesiecy, natomiast pieniadze dla Rysia i Gacusia potrzebne są na cito :oops: więc mobilizujemy nasze działania i bardzo prosimy o wsparcie finansowe i zakupy na naszych bazarkach :oops:
Ostatnio edytowano Pon sie 30, 2010 15:34 przez jessi74, łącznie edytowano 2 razy

jessi74

Post » Pon sie 30, 2010 15:12 Re: WRO.kocie podziemie,WESPRZYJ RYSIA I GACUSIA, PATRZ s.27

na przykład kupując tu:
viewtopic.php?f=20&t=116481
można pomóc
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon sie 30, 2010 15:18 Re: WRO.kocie podziemie,WESPRZYJ RYSIA I GACUSIA, PATRZ s.27

dagmara-olga pisze:na przykład kupując tu:
viewtopic.php?f=20&t=116481
można pomóc

i tu :D viewtopic.php?f=20&t=116378 i tu :D viewtopic.php?f=20&t=116396
i tu :D viewtopic.php?f=20&t=116445

jessi74

Post » Pon sie 30, 2010 16:23 Re: WRO.kocie podziemie,WESPRZYJ RYSIA I GACUSIA, PATRZ s.27

A SKORO O BAZARKACH MOWA TO CHCIAŁAM PODZIĘKOWAĆ FORUMOWYM : dagmara-olga i turkawka
ZA NIEZASTĄPIONĄ POMOC W ORGANIZACJI BAZARKÓW :ok: :ok:

jessi74

Post » Pon sie 30, 2010 18:23 Re: WRO.kocie podziemie,WESPRZYJ RYSIA I GACUSIA, PATRZ s.27

jessi74 pisze:A SKORO O BAZARKACH MOWA TO CHCIAŁAM PODZIĘKOWAĆ FORUMOWYM : dagmara-olga i turkawka
ZA NIEZASTĄPIONĄ POMOC W ORGANIZACJI BAZARKÓW :ok: :ok:

Wszyscy bardzo, bardzo dziękujemy :ok: :ok: :ok: :kotek:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Pon sie 30, 2010 18:33 Re: WRO.kocie podziemie,WESPRZYJ RYSIA I GACUSIA, PATRZ s.27

Gacusiowi dzisiaj ściągnięto gips na tydzień.W tym czasie intensywnie rehabilitujemy łapkę. Po tygodniu łapka znowu do gipsu. Ale jest światełko w tunelu tz. dr Bieżyński już nie mówi o amputacji łapki , ale o endoprotezie ( jeżeli nie cofnie się paraliż nerwu) a obecnie jest znowu trochę lepiej.Natomiast skończyly się problemy z kupkami .
Shira natomiast -cały czas leczymy brzuszek i wydaje się ,że też jest trochę lepiej.Nawet trochę się zaokrągliła.
Mamy nadzieję ( nieśmiałą), że po ostatniej serii baycosenu wszystko wreszcie będzie dobrze.
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Pon sie 30, 2010 18:40 Re: WRO.kocie podziemie,WESPRZYJ RYSIA I GACUSIA, PATRZ s.27

moc ciepłych myśli ślę !
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

[poprzednia][następna]