Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 12, 2010 22:52 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Pod opiekę fundacji trafiły dwa bardzo malutkie, zaledwie kilkudniowe kocięta, których mama zniknęła kilka dni wcześniej. Niestety mimo wysiłków wolontariuszki oraz weterynarza jeden z kociaków zmarł. Drugi kociak, bezimienna na razie dziewczynka miewa się lepiej.

Obrazek
Klusiu [*]
Obrazek
Obrazek

Kateczka

Od: Śro lis 12, 2008 23:14

Post » Pt sie 13, 2010 3:46 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto sie 24, 2010 21:38 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Malutka dziewczynka też nie dała rady :cry: :cry: kruszynka zamknęła oczka już na zawsze...

.....................................................................................................................................

Trafiły się kolejne kociaki czyli dzień jak co dzień...tydzień za tygodniem 8)
Maluchy zostały zabrane z terenu Politechniki Poznańskiej, jak tylko ich zdrowie na to pozwoli będą szukały nowych rodzin.

Obrazek

Obrazek

Trafił do nas również śliczny rudy kocurek :1luvu:

Obrazek
Klusiu [*]
Obrazek
Obrazek

Kateczka

Post » Czw sie 26, 2010 22:34 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Bierzemy udział w II Poznańskim Dniu Organizacji Pozarządowych, który odbędzie się 11 września 2010. Wszystkich sympatyków i osoby zainteresowane naszą działalnością zapraszamy między 10:00 a 19:00 na Plac Wolności w Poznaniu. Odpowiemy na Wasze pytania dotyczące Fundacji i naszych podopiecznych.
Klusiu [*]
Obrazek
Obrazek

Kateczka

Post » Nie sie 29, 2010 14:45 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Pomagamy w leczeniu koteczki, która najprawdopodobniej została pogryziona przez psa...
Ok 4-letnia kocia krówka "wołała" o pomoc przy ul. Lechickiej niedaleko ośrodka szkolenia kierowców.
Kraksa jest raczej domowym kotkiem, wskazywałby na to stan futerka czy uszu. Niestety miała pecha.
Być może będzie ktoś kici szukał, moze znajdzie też nową rodzinę....na razie jednak konieczne jest leczenie. Kraksa ma zwichnięte biodro i rany na tylnych łapkach po ugryzieniach.

Obrazek

Niestety leczenie kotów z takimi urazami zawsze jest bardzo kosztowne i w chwili obecnej przewyższa nasze możliwości finansowe. Pod opieką Fundacji znajduje się obecnie zbyt wielu podopiecznych, abyśmy mogli z własnych środków pokryć koszty leczenia koteczki.
Zwracamy się do wszystkich z gorącą prośbą o wsparcie finansowe dla Kraksy.
Klusiu [*]
Obrazek
Obrazek

Kateczka

Post » Pon sie 30, 2010 11:22 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Za wszystkie Wasze kotki wielkie kciuki. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Nie wrz 05, 2010 0:02 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Gotowa do adopcji:

Obrazek

Lukrecja jest niezwykle przyjaźnie nastawioną do ludzi koteczką. Uwielbia głaskanie, towarzyszy dzielnie człowiekowi przy wszystkich pracach domowych, a w szczególności przy przeglądach lodówki. Bardzo chętnie bawi się wszystkimi kocimi zabawkami. Niestety znacznie mniej lubi inne koty, powinna pozostać kocią jedynaczką.

Imię: Lukrecja
Odrobaczenie: TAK
Szczepienie: TAK
Sterylizacja: TAK

Uwagi zdrowotne: zdrowa

Kontakt w sprawie kotki:
annak@kocipazur.org
501 280 282 (wieczorem)

---

I maleńki Felutek

Obrazek

---
i jeszcze reklama:

Obrazek

Kupując kocie legowiska w Geronde możecie Państwo wspomóc nasze działania i naszych podopiecznych.
Wystarczy przy zamówieniu podać hasło: KOCI PAZUR, a na konto fundacji zostanie przekazane 5% wartości zakupionych przez Państwa produktów.
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Śro wrz 08, 2010 9:48 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

witam, dostałam adres Waszego wątku , ponieważ mój podopieczny znalazł domek w Poznaniu ( wątek w bannerku)
W związku z tym, oprócz wątku transportowego, pozwolę sobie zapytać tutaj, o transport Kielce- Poznań, a bardziej realnie Warszawa- Poznań. Być może ktoś się porusza na takiej trasie i była by szansa takiego kociaka z wawy do poznania zabrac.
Z góry dziękuję za uwagę, pozdrawiam:)
.

ania1985

Od: Śro wrz 12, 2007 9:06

Post » Śro wrz 08, 2010 13:03 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

edytowany
.

ania1985

Od: Śro wrz 12, 2007 9:06

Post » Śro wrz 08, 2010 17:36 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Swoje stałe domki znaleźli kolejni podopieczni Fundacji : Basia, Salvador, Klementynka, Pchełka i Kimi oraz Esme 8)
:1luvu:

Kotka Kraksa już po operacji. Staw biodrowy został "naprawiony", niestety okazało, że druga łapka jest zmiażdżona. Zrobiono tyle, ile można było zrobić, jednak nie wykluczone że łapkę czeka amputacja.

Nadal pod opieką Fundacji pozostaje bardzo duża ilość podopiecznych, w tym wiele kociaków. Rekordowa ilość sfinansowanych sterylizacji oraz pomoc dla osób dokarmiających koty na poznańskich ulicach sprawiły, że ilość środków na naszym koncie uległa praktycznie wyczerpaniu. Do zapłacenia pozostały jednak spore rachunki u weterynarzy.
Nie otrzymujemy żadnych dotacji ani żadnego wsparcia ze strony instytucji państwowych, utrzymujemy się tylko z datków, dlatego liczymy na Waszą pomoc po raz kolejny.

Zapraszamy do zakupów na naszych aukcjach na Allegro - użytkownik kocipazur_org.

Można nas wspomóc kupując cegiełkę
Obrazek

lub wpłacając darowiznę na nasze konto:

Fundacja dla Zwierząt „Koci Pazur”
PKO BP 25 Oddział w Poznaniu
51 1020 4027 0000 1402 0415 2856
Klusiu [*]
Obrazek
Obrazek

Kateczka

Post » Śro wrz 08, 2010 22:14 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

ania1985 pisze:witam, dostałam adres Waszego wątku , ponieważ mój podopieczny znalazł domek w Poznaniu ( wątek w bannerku)
W związku z tym, oprócz wątku transportowego, pozwolę sobie zapytać tutaj, o transport Kielce- Poznań, a bardziej realnie Warszawa- Poznań. Być może ktoś się porusza na takiej trasie i była by szansa takiego kociaka z wawy do poznania zabrac.
Z góry dziękuję za uwagę, pozdrawiam:)

niestety raczej nikt od nas nie jeździ regularnie tą trasą :(
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Czw wrz 09, 2010 23:27 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

chętna na kociaka:

Witam chętnie zakupie lub przygarnę kotkę .. Jeżeli chodzi o kupno to chętnie kotkę perska. W nie wygórowanej cenie jestem studentka ,wiec cena ma duża znaczenie.. Prosiłabym o wysłanie kilku zdjęć i ewentualnie małego opisu kotka. Zależało by mi na młodej kotce.
oto moj adres
paulina-88-16@o2.pl

link: http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z228676429

mam nadzieję, że uda Wam się przekonać dziewczynę do adopcji, jeśli okaże się sensowna :) :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro wrz 15, 2010 18:28 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Witam,
ostatnio robiąc porządki w pokoju uzbierało mi się trochę zbędnych rzeczy np. książki, ceramiczne ramki i mogę je przekazać fundacji, żeby je sprzedała na cele związane z kociakami. Ja niestety nie bardzo mam czas robić teraz ogłoszenia i bazarki. Jak co to proszę o kontakt na PW.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto wrz 21, 2010 22:20 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

Do nowej rodziny wprowadziła się śliczna trikolorka Jadzia :D

Nowe domki mają też:
Esme
Pchełka
rudy Oliver
Adaś i Zosia
:1luvu:

Nadal zostaje spory rachunek u weterynarza oraz spora ilość podopiecznych.

Pod nasz opiekę trafił ponownie kocurek Biszkopt. Niestety śliczny rudzieleć ma problemy z drogami moczowymi :|
Obrazek

Nadal leczone są kotki zabrane z ulicy z poważnymi infekcjami - Nefi i Indorek
Obrazek
Obrazek
a takie leczenie niestety sporo kosztuje :|
Klusiu [*]
Obrazek
Obrazek

Kateczka

Post » Nie wrz 26, 2010 0:12 Re: Fundacja Koci Pazur Poznań - koty szukają domu, inf str 1

mam prośbę o pomoc szczególnie w uświadomieniu ludzi- widać, że zależy im na kotach, ale nie podoba mi się ich podejście... nawet jak poradzą sobie na wolności, trzeba je wykastrować (jakby ogłoszenie zostało w międzyczasie zdjęte- nie wyglądają na bardzo małe kociaki, ok. pół roku), żeby Was nie obciążać, zapraszam do Kasy Kastracyjnej.

http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z231383097

Przekochana, towarzyska kotka z nienagannymi manierami (stad jej imie!). Przyblakala sie do nas na dzialke i tak pokochala ludzi, ze boimy sie ze nie przetrwa zimy bez nich. Mamy w domu juz dwa koty dlatego nie mozemy sie nia zaopiekowac. Na razie nie byla odrobaczana ani badana, bo nie chcemy jej uzalezniac od ludzi w razie gdyby nie znalazla domu. Wyglada jednak na zdrowa, ma apetyt i piekne futerko. Krolewna ma tez dwoje rodzenstwa (prawdopodobnie kotek i kotka), ktorzy tez zaczeli sie juz przyzwyczajac do ludzi i tez byloby dobrze znalezc dla nich dom, ale oni prawdopodobnie poradza sobie na wolnosci. Kicia najlepiej czulaby sie w domu z ogrodem bo jednak zna juz smak swobody i moglaby sie zle czuc w mieszkaniu.

kontakt z ogłoszenia: 511039611

z góry dziękuję :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]