SchronWro DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 29, 2010 15:50 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

A kto Ci będzie patrzył na napisy kiedy w klatce siedzi "rasowy" pers

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Nie sie 29, 2010 15:52 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

No tak... I jeszcze za darmo :evil: No prawie - za kilkanaście złotych o ile dobrze pamiętam.
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Nie sie 29, 2010 15:55 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

A tak na marginesie, nie mam zdjęć na tym kompie więc niestety ci nie pokażę :<
I nie mogę znaleźć w tym wątku tej cz-białej koty ale jak mi wpadnie w oczy to ci pokażę która to cić

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Nie sie 29, 2010 16:02 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

Dobrze, że ten persio wrócił. Nie ma co narzekać.
Chyba nie przeoczycie, ale na wszelki wypadek podaję link:
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798, ... _psow.html

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Nie sie 29, 2010 19:20 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

ossett pisze:
Agness78 pisze:
ossett pisze:Ja się dziwię, że teraz wolno tam tak handlować.
P.Ania M. która jest jedną z najbardziej aktywnych osób jeżeli chodzi o sterylizacje i kastracje w mieście parę lat temu (no, dość dawno chyba ) poszła sprzedać uratowane kociaki ( była karmicielką i początkującą ciacharką w jednej osobie).
Wylegitymowała ja policją i powiedziała, że tego nie wolno robić.
Zapytam przy okazji kiedy to było.

czasem postraszenie Strażą Miejska daje skutek. Niestety koty i psy które się długo nie sprzedają
są później w najlepszym wypadku przez takich "ludzi" są wyrzucane na ulicę :evil:

Lepiej niech się sprzedadzą, bo mają szanse trafić do dobrego domu nie mniejszą niż te które są wydawane ze schroniska. Bardzo ciekawa historię pewnego psa słyszałam niedawno od dziewczyny, która właśnie z tym psem jechała do lekarza. Ona chodzi z nim do lekarza, a nawet do psiego psychiatry, ale nie jej ten pies został wydany ze schroniska -znalazła jak się błąkał wychudły i głodny i przypadkiem tego samego dnia trafiła na człowieka, który go zabrał ze schroniska (solidnego posiadacza i biznsmena).
Sam powiedział jej "O to mój piesek, ale go już nie chciał z powrotem bo mu nie był potrzebny.
Pani od której dziś kupowałam jarzynki też sobie kupiła 1miesięcznego kotka za 5zł na tym bazarze od osoby , która miała ich 10...Kotek ma teraz 4 miesiące i ona bardzo go kocha i jest zadowolona, ze go kupiła...
A straży miejskiej to się chyba nie boją, spotkałam kiedyś u lekarza panią z kotkiem wyrzuconym z samochodu (drugi uciekł i go nie znalazła) właśnie koło świebodzkiego, zapisała numer samochodu, zawiadomiła strażnika miejskiego , on jej powiedział, ze przecież nie będzie go gonił...
Biedne te zwierzaki i my też, bo nie mamy szans wygrać z chciwością i podłością ludzi.

Ja rozumiem jeszcze ,że komuś sę kotka okociła, bo sie "nie spodziewał", ale są typowe rozmnażaczki. Jedna pani ma nawet już przenośny kojec z materiału. Musi mieć szylkretke, bo często ma rude maluchy. Widzę ją od ponad 7 lat w tym samym miejscu. Bez wzgledu na pogodę mróz czy upał :( I na placu często kocieta są 4-5 tygodniowe :(
Bywaja i takie historie, że właściciele daja sie pobawić dzieciom ( dziewczynki ok 10 letnie) zwierzątkiem i uciekają. Tak trafiła potem do nas na tymczas Pirania, do sąsiadów Kitka, do innych pies Skiper i jeszcze kilka przypadków.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Nie sie 29, 2010 19:27 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

A komentarze do artykułu normlanie :evil: Nie wytrzymałam i naskrobałam coś...
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie sie 29, 2010 19:49 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

Thorkatt pisze:Ja rozumiem jeszcze ,że komuś sę kotka okociła, bo sie "nie spodziewał", ale są typowe rozmnażaczki. Jedna pani ma nawet już przenośny kojec z materiału. Musi mieć szylkretke, bo często ma rude maluchy. Widzę ją od ponad 7 lat w tym samym miejscu. Bez wzgledu na pogodę mróz czy upał :( I na placu często kocięta są 4-5 tygodniowe :(
Bywaja i takie historie, że właściciele daja sie pobawić dzieciom ( dziewczynki ok 10 letnie) zwierzątkiem i uciekają. Tak trafiła potem do nas na tymczas Pirania, do sąsiadów Kitka, do innych pies Skiper i jeszcze kilka przypadków.

Ta pani z kojcem była i dzisiaj. Syjam po ojcu 200zł, dwa 7 tygodniowe, jeden o takim wzorze futerka jak te dwoje dzieci dzikiej matki, które zniknęły nagle bez śladu w niedzielę lub poniedziałek(ale starsze ok4 m)po 30zł i których szukam.
Ona chyba musi mieć dużo różnych kotów.
Dopiero dzisiaj mi przyszło do głowy, że kociaki o oryginalnym wzorze futerka mogą potem być żródłem dochodu..

Była tam grupa panów z przemiłym, grubiutkim i wesołym szczeniaczkiem, który stał w pudełku i machał do wszystkich ogonkiem(matka Collie , ojciec nieznany). [Był to jedyny pies machający ogonem.] Chcieli go oddać za darmo. Mam nadzieję , że poszedł w dobre ręce.
Ale lepiej, żeby tam przynosili szczeniaczki, a nie zakopywali je żywcem. Taką opowieść usłyszałam wczoraj też . Podobno jak to wyszło na jaw to sołtys na tej wsi odebrał tą suczkę tej osobie i wysterylizował ją. Był też tam rolnik z takim typowym wiejskim kundelkiem łańcuchowym, ale trzymał go czule więc może też da go w dobre ręće (nie wiem czy za darmo).

ossett

Post » Nie sie 29, 2010 19:57 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

JaEwka pisze:A komentarze do artykułu normlanie :evil: Nie wytrzymałam i naskrobałam coś...

Komentarze tam zawsze i w każdej sprawie są takie...

ossett

Post » Nie sie 29, 2010 20:00 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

Powinni w końcu zrobić z tym porządek :evil: Na giełdzie w Lubinie też sprzedają zwierzęta - dawno nie zaglądałam w tą część giełdy ale pamiętam jak byłam mała i tam chodziłam to zawsze był taki gruby facet z conajmniej 4-5 "rasami" psów :evil: wtedy oczywiście nie wiedziałam, że jest coś takiego jak pseudohodowca itp itd ale na bank to był pseuduch pełna gębą :evil:

Edit: W ogóle nie wiem czy któraś z was widziała, na rynku ostatnio chodziło twóch facetów z psami husky i bulowatym, dawali jakieś ulotki za dorbny datek i na innym forum o dziwo na forum ciuchowym dziewczyna napisała że z ciekawości dała im grosza i wzięła ulotkę. Sprawdziła wszystko i okazało się, że owe schronisko nawet nie istnieje :evil: Zwykli wyłudzacze i oszuści...
Obrazek

JaEwka

Post » Nie sie 29, 2010 20:09 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

Barak 29.08.2010

540/10 kocur z chorymi nerkami

Obrazek

743/10 wykastrowany kocur

Obrazek

506/10 (dawniej 475/10) kotka, powrót z adopcji :(

Obrazek

749/10 stary znajomy - pers z problemami "sikowymi", bardzo miziasty

Obrazek

748/10 kotka

Obrazek

714/10 wykastrowany kocurek

Obrazek

572/10 kotka

Obrazek

309/10 2-letnia kotka

Obrazek

713/10 roczna kotka; wbrew pozorom Molly wcale jej nie dusi ;)

Obrazek

630/10 kotka

Obrazek

751/10 maleńtas w TDT u Molly

Obrazek

735/10 6-letni czarny kocur i 736/10 6-letnia kotka, oddani z domu :(

Obrazek Obrazek

742/10 czarny kocurek i 762/10 biało-brązowy kocurek; w TDT u Molly

Obrazek

712/10 12-letni kocio, oddany w ramach hoteliku, właściciel jest w szpitalu :(

Obrazek

361/10 7-letni kocio po wypadku, miał złamaną miednicę, teraz ma bezwładną tylną łapkę :( Zrobił się z niego miziak, ale podgryza

Obrazek

692/10 3-letni wykastrowany kocur, ogromny i przemiły, z katarem :(

Obrazek

716/10 roczny kocur Fredzio z białymi wstawkami i 715/10 roczna kotka cała czarna

Obrazek
Obrazek

292/10 przemiła kotka

Obrazek

614/10 kotka

Obrazek

698/10 wykastrowany kocurek z pękniętym podniebieniem, miły

Obrazek

689/10 4-letni kocur

Obrazek

753 i 754 kocięta - jak na moje oko ten na drugim zdjęciu to mały Roman z dużego wybiegu :)

Obrazek Obrazek

Bura kotka z TOZ i 479/10 3-letnia Mała Mi

Obrazek

744/10 8-miesięczna kotka

Obrazek

726/10 4-letnia kotka

Obrazek

547/10 10-letnia kotka

Obrazek

624/10 kotka z małym

Obrazek

484/10 przemiła kotka

Obrazek

Największe bidy w schronie

755/10 8-letni wykastrowany kocio z niebieskimi oczami na zdjęciu skrajnie po prawej
756/10 3-letni wykastrowany kocio
757/10 3-letni wykastrowany kocio
758/10 3-letnia wysterylizowana kociczka
Trafiły do schronu przez syna osoby, która jest w tej chwili w szpitalu. Teoretycznie mają zostać odebrane po wyjściu tej pani ze szpitala. Mam nadzieję, że tak będzie.

Obrazek Obrazek

760/10 trzymiesięczna kotka ze złamaną miednicą :cry:

Obrazek

Poza tym w baraku są jeszcze 4 króliki - czarny zwisłouchy, biały, i dwa biało-kremowe.
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie sie 29, 2010 20:16 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

Kociarnia, nie mam zdjęć wszystkich kotów. Tym razem nie było pająków, ale padła mi bateria :evil:

Przecinek, Misiowaty, Bliźniak i Śnieżynka

Obrazek

Ciapek

Obrazek

Mała Skarpetka

Obrazek

Ósemka

Obrazek

Obrazek

Trzeci pokój:

Baloo

Obrazek

Cartman

Obrazek

Czarny Bliźniak, przy Cartmanie jest bardzo mizisaty :)

Obrazek

No name i Tri

Obrazek

Bolek albo Lolek

Obrazek

Duży wybieg

Duży Puszek

Obrazek

Morf

Obrazek

No name

Obrazek

Wszystko.
Obrazek

Kruszyna

Post » Nie sie 29, 2010 20:22 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

JaEwka pisze:Powinni w końcu zrobić z tym porządek :evil: Na giełdzie w Lubinie też sprzedają zwierzęta - dawno nie zaglądałam w tą część giełdy ale pamiętam jak byłam mała i tam chodziłam to zawsze był taki gruby facet z conajmniej 4-5 "rasami" psów :evil: wtedy oczywiście nie wiedziałam, że jest coś takiego jak pseudohodowca itp itd ale na bank to był pseuduch pełna gębą :evil:

Myślę, że gdyby były znane personalia tej pani to jakaś organizacja mogłaby podać ja do sądu albo donieść do urzędu skarbowego. To jest biznes, a ona nie płaci na pewno żadnego podatku. Podobno nawet każdy donos do izby skarbowej jest brany poważnie przez inspektorów.
A ona na pewno popełnia przestępstwo skarbowe nawet jeżeli nie łamie innego prawa.

A gdyby ktoś natknął się gdzieś np. u weta na tego kociaka albo drugiego o ciemniejszych wzorach to bardzo proszę o informację.
Maja ok. 3,5-4 miesiąca-jeden mniejszy, drugi większy. Małe jak na swój wiek chyba.

Obrazek

ossett

Post » Nie sie 29, 2010 20:24 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

Cartman wpływa pozytywnie na Bliźniaka byleby tylko Bliźniak się tak nie roztył :lol:
Obrazek

JaEwka

Post » Nie sie 29, 2010 20:25 Re: SchronWro fot. str. 83 poszukujemy wolontariuszy i DT!

To te kociaki co zniknęły tak ?
Obrazek

JaEwka

Post » Nie sie 29, 2010 20:52 Re: SchronWro fot. 88 Od września schron przy ul. Ślazowej!!!

ossett, 15 sierpnia w schronie był taki kociak (681/10, znaleziony 10 sierpnia), wiek się zgadza, tylko chyba maść nie bardzo

Obrazek
Obrazek

Kruszyna

[poprzednia][następna]