Nie, Birfanka. Dziś w zabersowie porządki i "zmiany, zmiany, zmiany". Oddaliśmy klatkę - to raz. Trochę z tym było zachodu, bo składanie tego "grzmota" z Rysiem i Majeczką w tle, to akrobacje. Zależało nam jednak, żeby to zrobić dziś, bo, wiadomo, w niedzielę chodzi do lecznicy ten, kto musi. Reszta siedzi w domu, więc wielkiego "obłożenia" nie ma. Druga sprawa to posłanie. Trochę pogłówkowałam i jest. W tym samym miejscu, na dole koc, potem obrus ceratowy (dla spokojności

) i cała ta konstrukcja owinięta ręcznikiem. Trzecia sprawa - bajzel z wodą i jedzeniem. Państwo podrośli, nabrali siły i zaczęli świrować. A to chrupki wysypane, a to woda rozlana, bo któreś (głównie Ryś) nie wyrobiło na zakręcie, albo za późno włączyło hamowanie. Tak więc prosto z lecznicy pojechaliśmy do "Castoramy", gdzie nabyłam linoleum (pomysł ściągnęłam od MariID - MariaD, dzięki za zdjęcie

). Znalazłam w resztkach idealnie pasujący kawałek, więc nic nie trzeba było ciąć. Potem do "zwierzakowego" po dużą michę z gumą (na wodę) i do domu.
I teraz to wygląda tak:

Oczywiście, wujcio TŻ

nie omieszkał dokupić "trochę" nowych zabawek.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']