Aaa .. Kotki dwa ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 10, 2004 8:10

Czwartkowy ranek... Jasia przebudziła się, co zostało skrzętnie wykorzystane przez Kocisia: zaraz wmeldował się na łóżku. Połaził trochę po niej we wszystkich kierunkach, po czym połozył się tak że pyszczek złożył na dłoni, przednimi łapkami objął ręke i zasnął.... :1luvu: Jasia też ... Szczęściarz śpi obok mnie na parapecie a ja klepię te słowa ...
Pozdrawiam, Krzysio

Krzysio

Od: Pt lut 21, 2003 0:59

Post » Czw cze 10, 2004 22:55

Kocis dwukrotnie miał czyszczone uszy dzisiaj. Za pierwszym razem była obraza majestatu a za drugim wyrywał się tylko chyba dla pozoru, bo po krótkiej chwili znieruchomiał i pozwolił sobie wyczyścić. Widać było że przynosi mu to ulgę bo po chwili siedział już na kolanach. :D

Niniejszym informuję że jest to mój post nr ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek

i jednocześnie jest to w tym temacie wpis nr ObrazekObrazekObrazek
Pozdrawiam, Krzysio

Krzysio

Post » Sob cze 12, 2004 11:02

Obrazek z dzisiejszego wczesnego ranka:
Jeszcze spalismy gdy rozległo się przeciągłe kocisiowe miauczenie. Raz, drugi, trzeci za kolejnym wyskoczyliśmy z łóżka. Nie co dzień Kociś obdarza nas takim kocertem, pomyślelismy że coś mu się stało...
A ten łobuz :D leżał sobie na parapecie w promieniach słońca wygrzewając sobie brzuszek i raz po raz wydając z siebie owo miauczenie. Kociś całymciałkiem wyrażał swoją radość i zadowolenie...
TAK CHYBA WYGLĄDA SZCZĘŚLIWY KOT .... :D
Pozdrawiam, Krzysio

Krzysio

Post » Nie cze 13, 2004 14:40

Własnie widzę jak Kociś leży (śpi) obok Krzysia obejmując Jego rękę łapkami :)
Piękny widok :D
Obrazek

Janka

Od: Nie gru 01, 2002 1:49

Post » Czw cze 17, 2004 8:53

Tak jeszcze oba koty nie zasypialy..... Kociś lezy na grzbiecie z brzuchem do góry i głowę ma połozoną na przednich łapkach Szczęściarza. Jednocześnie Szczęściarz oparł pyszczek na przednich łapkach Kocisia.... Cudo..... Oba z lubością wygrzewają się na słońcu...
Pozdrawiam, Krzysio

Krzysio

Post » Pt cze 18, 2004 11:49

Przy oknie balkonowym przez południem robi się miejsce oświetlone i mocno nagrzane przez słońce. Kilka dni temu widzielismy jakKocis połozył się w tym miejscu, przewrócił na grzbiet i zaczął wygrzewac brzuszek. Po chwili zaczął pomiaukiwac z zadowolenia. :D

Szczęściarz od samego początku pobytu u nas właził na monitor i gdy zorientowal się że tam jest ciepło, to zasypiał na nim. Od kilku dni Kocis tylko wchodzi na niego iale siada na stojącym obok skanerze. Szczęściarz traktuje skaner jak cos, co jest po drodze - odsuwa sobie żaluzje i z ciut większej wysokości oglada świat albo schodzi na parapet.
Pozdrawiam, Krzysio

Krzysio

Post » Pt cze 18, 2004 22:41

Właśnie sobie podczytuję forum a Kocis siedzi mi na kolanach i mruczy....
Pozdrawiam, Krzysio

Krzysio

Post » Pon cze 21, 2004 8:44

Wysłałem do KS spora część naszej opowieści o Szczęściarzu i Kocisiu...
Pozdrawiam, Krzysio

Krzysio

Post » Pon cze 21, 2004 9:14

Cudne kociszcza :love:

Tak się zaczytałam, że prawie obiad przypaliłam :oops: :lol:

Jak tak czytam to aż mi żal naszego Dyzia, ma co prawda kundliczkę Żabe do towarzystwa, ale to nie to samo, ona się na koci sposób bawic nie chce :(
Ale namówić męża na drugiego kota..... to się chyba nie uda :(

Pozdrawiam serdecznie :)
Mariola i Dyzio Obrazek Obrazek

Dyzia

Od: Śro cze 16, 2004 17:26

Post » Pt cze 25, 2004 15:35

Dyzia, daj mu do poczytania nasz wątek.... Może zmieni zdanie... :D
Pozdrawiam, Krzysio

Krzysio

Post » Pt cze 25, 2004 15:42

Podczas jakieś wizyty u nas, moja siostrzenica zostawiła swoją zabawkę do puszczania baniek mydlanych. Tak się złożyło że cos tam pozostało w środku tych mydlinek. Dla zabawy dmuchnąłem i w powietrze poleciało kilkanaście baniek. Koty usiadły, zadarły pyszczki do góry i takie oczy zrobiły 8O . Bańki majestatycznie szybowały w powietrzu. Gdy któraś natrafiła na jakąś przeszkodę to pękała... I to było dla kotów największą fascynacją. Pierwszy raz widziały coś takiego. Szczęściarzpierwszy ruszył by poznać to COŚ. Zdziwił się gdy któraś pękła na jego długaśnych wąsach. Pierwszy raz widziałem aby oba koty była czymś tak zafascynowane. Trzeba to powtórzyć za jakiś czas....
Pozdrawiam, Krzysio

Krzysio

Post » Pt cze 25, 2004 18:07

śliczne kociaki :)

kura1336

Od: Śro lut 18, 2004 20:31

Post » Nie cze 27, 2004 10:27

Wczoraj wróciliśmy późno do domu ze spotkania Piątkowian i koncertu. Oba kocury musiały spać mocno bo ledwie się obudziły gdy weszliśmy do mieszkania, nie przeszkodziło im to nas omiauczeć i dokładnie obwachac... Szczególnie zafascynowały ją zapachy na torbie od sprzętu foto- Bestia Ewuhy mocno się ocierała o nią... Bestia jest kotka i ma rujkę ... Oba nasze chłopaki wąchały jak natchnione.... Całe szczęście że nie było spiewów, bo musiałbym torbe chyba w jakies wodzie kwiatowej wymoczyć... :twisted:
Pozdrawiam, Krzysio

Krzysio

Post » Wto lip 06, 2004 8:21

Szczęściarz zrobił dziś coś dziwnego... Właśnie leżał sobie na parapecie i zawzięcie czyścił futerko, podszedlem do niego i poglaskalem. Chwycil wtedy moją dłoń swoimi łapkami, przyciągnął do pysia i zaczął gryźć mój palec tak jakby ząbkował... Czasem Kocis tak robi ale to u niego jest zrozumiałe...
Pozdrawiam, Krzysio

Krzysio

[poprzednia][następna]