Wwa Ursus. Mamie Jeżynek jednak ma się na życie :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 20, 2010 10:00 Re: Wwa Ursus. SZUKAMY DT/DS DLA PUSI I 4-5 KOCIĄT s.26

Postanowiłam, że dzikie dzicze :1luvu: :1luvu: :1luvu: jeszcze dzisiaj-jutro rozmruczę. Na razie jestem w robocie i nie mam możliwości, ale wieczór i jutro jest nasze :D Przesłodkie są..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Nie sie 22, 2010 20:04 Re: Wwa Ursus. SZUKAMY DT/DS DLA PUSI I 4-5 KOCIĄT s.26

Ależ śliczne te małe :1luvu:
Ale i tak czarny najpiękniejszy.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie sie 22, 2010 23:47 Re: Wwa Ursus. SZUKAMY DT/DS DLA PUSI I 4-5 KOCIĄT s.26

Małe są cudne!!

Seidhee na początku chyba żałowała, że jej się trafił taki.. niestandardowy :wink: , ale godzinę po przekazaniu otrzymałam sms'a, który mi rozradował serce, bo Nowi Opiekunowie zakochali się w maluchu.. A obiecywałam, że tak będzie :lol:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Sob sie 28, 2010 19:14 Re: Wwa Ursus. SZUKAMY DT/DS DLA PUSI I 4-5 KOCIĄT s.26

Sytuacja chwilowo opanowana :)
3 kociaki od Pani A. są w DT :D Kociaki zoastały złapane przez Agalenorę i Kaprys2004 :1luvu: :1luvu:
1 jest na DT u Seidhee :1luvu:
2 są na DT u Maryli :1luvu: :1luvu:

Pusia zostaje na DT u Wielbłądzia, ponieważ zupełnie nie boi się jej wrednych burych potffotów :lol: Jest słodka, kochana i adopcyjna :D Bardzo dziękuję Wielbłądziowi, że pomimo niełatwej sytuacji w domu zdecydowała się wziąć Pusię. Dwa tygodnie temu na dictum Pani, żeby puścić Pusię między bloki, bo może tam ją lepszy los spotka, naprawdę nie miałam z nią co zrobić. Czemu zawsze litują się te same osoby?

Z pięciu kociąt udało się złapać trzy. Kruszynka jest za TM [']. Jej bracia na TDT u Agalenory. Podobno rozdzowniły się telefony. Jeśli nic nie wypali, to przejmuję te maluchy na DT.

Dwóch nie udało się złapać. Jutro zadzwonię do Karmicielki i dowiem się, czy jeszcze żyją.
Ostatnio edytowano Sob sie 28, 2010 19:20 przez genowefa, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob sie 28, 2010 19:19 Re: Wwa Ursus. Sytuacja opanowana :) Dziękuję wszystkim :)

Dodam tylko, że Pusia nazywa się teraz Tulec (oficjalnie Przytulia/Tulia) i że jest to najstosowniejsze imię, jakie tylko można było dla niej wymyśleć :1luvu:
Wczoraj została zaszczepiona i nadeszła niestety pora puszczenia w eter pierwszych ogłoszeń adopcyjnych :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob sie 28, 2010 21:14 Re: Wwa Ursus. Sytuacja opanowana :) Dziękuję wszystkim :)

oj, a co z tymi 2 niezłapanymi jeśli żyją? to chyba dzikusy będą

Cieszę się, że póki co wszystko jest ok :ok:

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Śro wrz 01, 2010 22:21 Re: Wwa Ursus. Sytuacja opanowana :) Dziękuję wszystkim :)

Kociaki nadal siedzą w deskach. Ze względu na pogodę nawet nie ma szans, żeby zastawić na nie klatkę :roll: Może jakoś w weekend?

Kotka Pani Krysi Karmicielki jest chora :( Badanie krwi kotki - Zuzi, wykazało podwyższony mocznik i kreatyninę :cry: Ze względu na mało zasobny portfel Pani Krystyny nie zrobiliśmy wielu badań, które normalnie trzeba byłoby w tej sytuacji zrobić np. USG nerek, które dałoby informację o tym w jakim stopniu uszkodzone są nerki.

Zuzia jest mocno starszym kotem (powyżej 10 lat), była jednym z wolnożyjacych dokarmianych przez Panią Krysię kotów. Zawsze źle znosiła towarzystwo innych kotów. Zanim sprowadziłam się do Ursusa i nie zaczęłam pomagać Pani Krysi, zajmowała się tym ariel i jej Mama (Mama ariel pracuje w Ursusie). Dzięki ariel i jej Mamie, Zuzia została wysterylizowana, miała leczone oczy, usunięte zęby, została zaszczepiona. Ariel i jej Mama namówiły także Panią Krysię, aby wzięła do siebie Zuzię do domu. Pani Krysia jest mocno starszą i schorowaną osobę i nie chciała brać już kota do domu. Jednak Zuzia także źle znosiła życie "na wolności". Miała problemy ze zdrowiem i nie dogadywała się z innymi kotami. Tak więc Pani Krysia wzięła ją do siebie tak ze cztery lata temu. Obie były zadowolone z tego układu.

Niestety Zuzia ostatnio nie czuła się dobrze i badania krwi wykazały jedną z najgorszych opcji - niewydolność nerek :(
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro wrz 01, 2010 22:59 Re: Wwa Ursus. Kotka Pani Karmicielki Zuzia - PNN :( str. 27

:( postaram się znaleźć coś na bazarek dla kotki zawsze to dodatkowy grosz na badanie

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Śro wrz 01, 2010 23:26 Re: Wwa Ursus. Kotka Pani Karmicielki Zuzia - PNN :( str. 27

Różne nerkowe karmy, którymi Szczuruś wzgardził, mogę oddać... Mogę też podzielić się lespewetem i rubenalem, mam dużo ipakitine - o ile któryś z tych leków jest potrzebny, daj znać.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw wrz 02, 2010 21:40 Re: Wwa Ursus. Kotka Pani Karmicielki Zuzia - PNN :( str. 27

biedulka
a ile kosztuje to USG?
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Czw wrz 02, 2010 21:44 Re: Wwa Ursus. Kotka Pani Karmicielki Zuzia - PNN :( str. 27

Takie usg to ok. 100,00 zł.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw wrz 02, 2010 21:48 Re: Wwa Ursus. Kotka Pani Karmicielki Zuzia - PNN :( str. 27

niezła suma
ale jakby się parę dobrych dusz po troszkę złożyło...
pierwsze 30 zł już jest :D
Obrazek

monika794

Post » Czw wrz 02, 2010 21:52 Re: Wwa Ursus. Kotka Pani Karmicielki Zuzia - PNN :( str. 27

Na razie umówiłam się w lecznicy, że dajemy pięć dni kroplówki + catosal i furosemid. Potem będą badania krwi i zobaczymy, czy jest poprawa.
Obawiam się, że niezależnie od tych wyników decyzja będzie bardzo trudna :(

Ja przez te pięć dni chodzę robić kroplówki. Ale nie mogę tam chodzić codziennie i kontrolować stanu zdrowia kota i robić mu kroplówek.
Ta Pani sama jest stara, schorowana i ledwo wychodzi karmić koty. Ostatnio porusza się już o kulach. Obawiam się, że samodzielne robienie kotu kroplówek (oczywiście tylko podskórnych), będzie dla tej Pani zbyt dużym wyzwaniem.

Pani chciałby, aby kot odszedł w domu. Tłumaczyłam jej, że w przypadku tego schorzenia, to nie jest możliwe.

Obawiam się, że Pani może mnie oszukiwać co do tego, że robi kroplówki, tego jak kot się czuje. A tymczasem kot będzie umierał :( Może moje podejrzenia są niesłuszne. Ale ona mnie już oszukiwała, że kotów nie karmi i jak głupia chodziłam zastawiać klatki, a koty były nażarte i mały mnie w doopie. Widzę też jaki jest jej stosunek do kotów wolnozyjących. Dopóki je, to jest dobrze. Dzięki takiemu podejściu jeden kot umarł, a drugiego zgarnęłam już w stanie agonalnym.

Nie jestem w stanie chodzić tam codziennie i leczyć tego kota.

Acha, chyba nie wspomniałam o najważniejszym. Zuzia nigdy nie akceptowała innych kotów. Więc wzięcie starego, chorego kota do mieszkania pełnego potfforów nie wchodzi w grę. Gdyby to było schorzenie, które można wyleczyć i oddać kota, to inna sprawa.

Na razie nie zrobiłam kotu wielu kosztownych badań. Np. testów na FIV i FeLV nie zrobiłam. Po prostu nie wiem, czy jest sens robić te badania, jeśli podawanie leków Zuzi będzie fikcją.

Po prostu na dzień dzisiejszy nie wiem co dalej :( Plany są bardzo krótktookresowe. Na razie obejmują jeszcze cztery dni.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw wrz 02, 2010 22:37 Re: Wwa Ursus. Kotka Pani Karmicielki Zuzia - PNN :( str. 27

no to rzeczywiście patowa sytuacja :(
Obrazek

monika794

Post » Pt wrz 03, 2010 18:12 Re: Wwa Ursus. Kotka Pani Karmicielki Zuzia - PNN :( str. 27

Zuzia najwyraźniej postanowiła nie stwarzać swoją osobą dalszych problemów i dzisiaj umarła [']

Śpij spokojnie koteczku ['] Przepraszam, że musiałaś się męczyć, że nie uśpiłam Cię przy pierwszej wizycie u wet.

Ale naprawdę nikt nie podejrzewał, że jest aż tak źle. Do lekarki mam całkowite zaufanie i wiem, że nie sugerowałaby leczenia, gdyby wyniki krwi były tragiczne. Zuzi po kroplówkach w lecznicy poprawiło się. W środę, gdy byłam z nią po raz ostatni u lekarza, ocierała się o nogi Pani Krysi, zadowolona, że wróciła do domu.
Wczoraj nie wygląda także gorzej niż w środę.
Dzisiaj, gdy przyszłam dowiedziałam się, że jest bardzo źle :( Kotka chodzi i jęczy. Zamierzałam zabrać ją do lecznicy. Jednak Zuzia tak jak wyżej napisałam, postanowiła nie sprawiać już więcej kłopotów :(
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]