Czy macie jakieś doświadczenia z karmą Royal canin calm?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt sie 27, 2010 15:18 Czy macie jakieś doświadczenia z karmą Royal canin calm?

Od kilku miesięcy moja najstarsza 7 letnia kotka Miśka przestała tolerować resztę kociego stada,a w szczególności kocurki Antka i Lucka. Goni, bije, wścieka się, no i zaczęła załatwiać się poza kuwetą. Próbowałam z feromonami - nic, z kroplami dr Bacha - nic, teraz mam zamiar spróbować z karmą Royal canin calm - może będą efekty. Pewnie ktoś z Was miał podobne problemy, jak sobie poradziliście?
Kotów jest aktualnie osiem, sześć kotek (cztery wysterylizowane, dwa maluchy) i dwa kocurki (wykastrowane), trzy kotki są tymczasowo - szukam im domków. Koty mieszkają razem od ok. roku, ale problemy zaczęły się w maju br., mają do dyspozycji ok. 120 m mieszkania, werandę i ogród, więc nie depczą sobie po piętach. Będę wdzięczna za każdą radę.
Kotka miała zrobione badania krwi i moczu, wszystko było o.k. :P
Ostatnio edytowano Pt sie 27, 2010 16:57 przez Halina Czołoszyńska, łącznie edytowano 1 raz

Halina Czołoszyńska

Od: Śro maja 06, 2009 19:42

Post » Pt sie 27, 2010 15:24 Re: Czy macie jakieś doświadczenia z karmą Royal canin calm?

Znerwicowana Niunia zjadła jedno opakowanie, teraz jest w trakcie drugiego. Zmian w jej kondycji psychicznej czy zachowaniu nie zauważono, przykro mi.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt sie 27, 2010 15:46 Re: Czy macie jakieś doświadczenia z karmą Royal canin calm?

Wetka mi powiedziała, że mówił jej przedstawiciel RC, że ta karma daje efekty dopiero po około 2 tygodniach jedzenia jej.
Ja stosuje ta karmę dopiero parę dni i jak dotąd bez efektów, ale może po tych dwóch tygodniach się coś zmieni.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt sie 27, 2010 15:49 Re: Czy macie jakieś doświadczenia z karmą Royal canin calm?

A kotka zbadana jest, na pewno jej nic nie dolega i jej zachowanie wynika z nerwów?
Z RC Calm doświadczeń nie mam. Ale stosowałam syrop Kalm Aid (http://vetlandia.pl/pl,product,390978,n ... 50,ml.html), bardzo pomógł mojej Blusi.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Sob sie 28, 2010 14:10 Re: Czy macie jakieś doświadczenia z karmą Royal canin calm?

Ja tę karmę stosuję od ponad roku. 2-3 tygodnie to za krótki okres, natomiast mam wrażenie, że po zjedzeniu całego 2-kg opakowania (to zajęło ponad miesiąc) moja Inusia zdecydowanie się wyciszyła i odnerwicowała. Ale oprócz tej karmy dawałam jej wtedy znacznie więcej cierpliwości niż przedtem

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21