*Lubelskie Tymczasy*cz.5-Krowa, cielątko i małe różnej maści

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 26, 2010 19:07 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

milenap ostatnio bardzo rzadko zaglada na forum.
Kontakt telefoniczny z milenap ma na pewno kropkaXL
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pt sie 27, 2010 14:18 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Kciuki za Mania i za Twoją, Miss, kieszeń :mrgreen:
:ok: :ok: :ok: :ok:

A u nas kolejne biedy, które niedługo będą szukały domu.
Do Joanny trafił umierający z głodu koteczek, kulejący, zaropiały. Po dwóch tygodniach już wygląda o niebo lepiej i lepiej się czuje.
Złamana nóżka sie zrosła, glut ustąpił. Teraz jest odrobaczany i dokarmiany. Jest totalnym przytulakiem i mruczkiem, jakich mało.
Mruczuś dwa tygodnie temu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Mruczuś teraz.
Razem z Mruczkiem marmurek Morusek - maleństwo znalezione przy zabitej matce na Wieniawskiej.
I suczka Daisy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt sie 27, 2010 14:37 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

ale urocze i słodziutkie maluszki :mrgreen:
Obrazek

kinga_kinga7

Od: Czw sty 14, 2010 13:43

Post » Pt sie 27, 2010 17:53 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Mania pojechała do Domu :D :ok:
Anda :arrow: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Wieeeelkie dzięki :!:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt sie 27, 2010 18:10 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Ale się cieszę :D
:dance: :dance2: :dance:

Na jedno ogłoszenie Lary - trzy super domy (tfu, tfu, tfu) - czekałyśmy tak długo, ale się opłaciło. :lol:

Cieszę się, że Lara ma taki dom jaki chciała :mrgreen: , że Mania mam nadzieję, ma dobry dom, ale
najbardziej cieszy mnie, że Bruni trafili się Ci ludzie. Niezwykli ludzie, którzy pokochali ją mimo jej specyficznego charakteru.
Szkoda, że Bloo się nie odzywa (trochę mnie to martwi prawdę mówiąc), bo bardzo ciekawi mnie, czy Brunia dała się przekonać, że jest w SWOIM domu.

Anda

Post » Pt sie 27, 2010 18:36 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Anda pisze:Na jedno ogłoszenie Lary - trzy super domy (tfu, tfu, tfu) - czekałyśmy tak długo, ale się opłaciło. :lol:

Nowa, Mniejsza Duża Mani "na odjezdnym" wspomniała, że chciała nazwać koteczkę...Lara 8O
Ale chyba zostanie Mania :lol:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pt sie 27, 2010 19:03 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

pixie65 pisze:
Anda pisze:Na jedno ogłoszenie Lary - trzy super domy (tfu, tfu, tfu) - czekałyśmy tak długo, ale się opłaciło. :lol:

Nowa, Mniejsza Duża Mani "na odjezdnym" wspomniała, że chciała nazwać koteczkę...Lara 8O
Ale chyba zostanie Mania :lol:

Hehe
wiedziałam, że Doktor Żywago wiecznie żywy :twisted:
Chyba, że Lara Croft tu zadziałała :?

Anda

Post » Pt sie 27, 2010 20:29 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Ale super wiadomość z domkiem dla Mani :1luvu:

Dziewczyny, pomęczyłam się i złapałam co trzeba do pudełeczka. Mam wyniki. Ja się na nich nie znam :oops: , googlałam ale chyba do końca też nie wiem co i jak. Nie było Marty, a Pani Bożena powiedziała, że wyniki nie są takie jak być powinny. Kazała dawać jej Enrobiofox czy jakoś tak i ponowić badanie za 5dni. Przepiszę wynik a Wy jako doświadczone może mi powiecie o co chodzi, co? To rzeczywiście tak źle?

BIL neg
UBG norm
KET neg
ASC neg
GLU norm
PRO 30mg/dl
ERY neg
pH 7
NIT pos
LEU 75Leu/u
SG 1.015

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pt sie 27, 2010 20:37 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Osadu z moczu pod mikroskopem nikt nie oglądał?
Ja bym jej zrobiła badanie krwi dodatkowo.
Morfologię i biochemię "nerkową".

Edit: ale nie panikuj od razu 8)
Generalnie wynik wskazuje na zakażenie bakteryjne tylko ciężar właściwy jak dla mnie ciut za niski :wink:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pt sie 27, 2010 20:45 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Dzięki Pixie. Wiedziałam, że doradzisz :)
Nie chciałabym pakować w nią leków jeśli nie mam pewności, że naprawdę trzeba.
Jeśli jutro nie będzie tu Marty to chyba pojadę gdzieś indziej. Tylko gdzie...

maueczarne

Post » Pt sie 27, 2010 20:54 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Wiesz, ja bym jej oprócz antybiotyku (tej enro) podawała np. lespewet.
To ziołowy środek lekko moczopędny i "poprawiający pracę nerek".
Dla zwierzaków.
No i dbałabym o to, żeby dużo piła.
Dajesz jej przefiltrowaną wodę?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pt sie 27, 2010 21:00 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Wodę pijemy obie mineralną. Woda z moich kranów nie nadaje się do normalnego picia. I o to chodzi, że ona dużo pije. I uważam, że też sporo sika. Dlatego wyniki mnie trochę zdziwiły. Ja właśnie poszłam z tym, że ona więcej pije i więcej sika niż wcześniej. Dodatkowo siknęła mi na pokojach kilka razy. Ogólnie dobrze się czuje, ochoczo się bawi, apetyt nie spadł. A czy na ten wynik może mieć wpływ dieta? Ona jest w tej chwili w fazie lekkiego odchudzania i tak się zastanawiam czy to może mieć związek.

maueczarne

Post » Pt sie 27, 2010 21:11 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

A jaką mineralną pijecie? To znaczy, sprawdź na etykiecie czy jest słabo, średnio czy mocno zmineralizowana. Dla kota najlepsza byłaby zwykła "źródlana" bez tych różnych jonów.
A dieta polega tylko na ograniczeniu pożywienia czy jakoś specjalnie ją karmisz.
Tylko i tak - NIT czyli obecność azotynów oraz LEU - świadczą albo raczej - świadczyć mogą o zakażeniu bakteryjnym. Do tego obecność białka (PRO) - albo bakterie albo problem z nerkami albo błąd pomiaru.
No i ten ciężar właściwy.
Moim zdaniem warto zrobić badanie krwi.
Że nie wspomnę o ewentualnym usg pęcherza i nerek.
Ale rozumiem, że czasem nie da się wszystkiego na raz.
To może przynajmniej jeszcze raz mocz i tym razem - koniecznie - osad.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pt sie 27, 2010 21:23 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Pixie juz pisała, ale powtórzę - nie wolno mineralnej. Tzn Tobie wolno a Klarci nie. Tylko źródlana.
Marty nie ma - jest na urlopie. :(

Dziwne, ze nie zrobiła tego osadu.

Co do odchudzania. Myśle, że jeżeli to lekka dieta, to nie powinno miec wpływu. Duzo suchej karmy jej dajesz?
Ja ostatnio byłam na ostrej diecie i wtedy faktycznie nerki się czyszczą, schodzi piasek i sika się dużo.

Anda

Post » Pt sie 27, 2010 21:35 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Tfu, źle napisałam i aż poszłam na butlach patrzeć. Wszędzie źródlana napisane. Przewija się u mnie Primavera i Żywiec Zdrój ostatnio. Nie dawać jej tego? Ewentualnie która najlepiej? Bo woda z rur jest okropna, tego za żadne skarby jej nie dam.

Co do diety to dostaje suchą w większej ilości a mniej mokrej. I dostaje RC i Hill'sa.

Spróbuję złapać mocz. A nawet jeśli nie dam rady to wezmę ją jutro na badanie krwi do Chirona może. Tam chyba i w razie czego można usg zrobić. Uciułam grosz do grosza i może damy radę.

Anda a nie wiesz do kiedy Marta na urlopie?

maueczarne

[poprzednia][następna]