Milka, Kropka, Frodo i Frycek. Część 8.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 27, 2010 13:44 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

no to niezły cwaniak:) ale jak Milunia musiał go ostrożnie nieść, że nie uszkodziła delikatnego ciałka
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Pt sie 27, 2010 13:44 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

JoasiaS pisze:"piękna duża mysz, Miluniu, piękna duża mysz!".

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
no dobra potarzałam się, przeczytałam na głos w pokoju to kciuki tyż będą :ok: :ok: :ok:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pt sie 27, 2010 13:54 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Niezły numer z tym "martwym" drozdem :ryk: :ryk: :ryk:

A małe zajączki zastygają w bezruchu jak sie boją :wink: Nie wolno ich wtedy łapać, bo one tak czekaja na mamę :P
Dużo dzikich maleństw tak robi :ok:
Oby nie spotkały na swej drodze Twoich zbieraczy 8) :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt sie 27, 2010 14:55 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Myszy,zajączek, drozd ...kotki mają w okolicy ciekawe "rzeczy" do znajdowania. Nie dziwie się wcale, że nie chcą w domu siedzieć :mrgreen:

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Pon sie 30, 2010 7:40 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

dzień dobry!! halo?
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Pon sie 30, 2010 8:19 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Joasiu, nie bywam na miau i dopiero przeczytałam o Sznycku. nie mogę uwierzyć, to dla mnie ogromny szok. tak mi przykro.

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pon sie 30, 2010 8:50 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Swoją drogą - sprytny ptaszek :wink: Cieszę się, że mu się udało odlecieć o własnych siłach :)
Ale jak tu koty upilnować lub oduczyć polowania na ptaszki? :roll:
Niech się ptaszki nie dają kotom :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon sie 30, 2010 8:53 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

puss pisze:Joasiu, nie bywam na miau i dopiero przeczytałam o Sznycku. nie mogę uwierzyć, to dla mnie ogromny szok. tak mi przykro.

18 sierpnia minęło pół roku jak go nie ma... Na jego wspomnienie, łzy nadal same napływają do oczu... Podobno czas leczy rany, ale ja myślę, że żal i tęsknota za nim nigdy nie minie...
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pon sie 30, 2010 9:05 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

JoasiaS pisze:
mahob pisze:Teraz trzymać mi tu kciuki, ciotki, żeby koty nie przynosiły do domu więcej ptaków (żywych lub martwych), albo robiły to zawsze podczas głębokiego snu wujka Michała 8)

No i nagana za słabe trzymanie kciuków, ciotki :?

Tak wygląda kopciuszek, upolowany w piątek przez Kropę, który wyrwał się z jej krwiożerczej paszczy i w panicznej ucieczce po domu łupnął łebkiem o szybę :| .

Obrazek

Na stercie cegieł, z dala od kociego wzroku dochodził do siebie dobre pół godziny, zanim znów zebrał się do lotu.

Michał był akurat daleko w ogrodzie, gdy ratowałam kopciucha z opresji. Ale oczywiście musiał nadejść, gdy wynosiłam ptasiego nieszczęśnika z domu...

Myślę, że gdyby Kropa zagryzła tego ptaka, od trzech dni paradowałaby z wielkim dzwonkiem u szyi :roll:
W ptasich sprawach z wujkiem nie ma żartów :roll:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon sie 30, 2010 9:09 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

oj mocne były :roll: co poradzić na Jej instynkty :roll:
to w końcu wychowanica swojego Pana więc poniekąd odpowiedzialność spada na Niego :mrgreen:
może za mało zabaw Jej aplikuje :twisted:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pon sie 30, 2010 9:28 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

alus1 pisze:może za mało zabaw Jej aplikuje :twisted:

W ogóle się z nimi nie bawimy :lol:
Pięć lat na to czekaliśmy :wink:
Ogród dostarcza im wystarczającej ilości wrażeń.
Nawet nie domagają się zabaw. Uffff... :wink:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon sie 30, 2010 9:37 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Kropa wie, że Wujek kocha ptaszki, więc mu przynosi :D

A w ogóle - koty wychodzące nie interesują sie zabawami domowymi, życiem domu, nawet kuchnia nudna dla nich. Do domu przychodzi się tylko spać ... U mnie taki jest i Gagat, i ... Kropa ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon sie 30, 2010 9:48 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Avian pisze:A w ogóle - koty wychodzące nie interesują sie zabawami domowymi, życiem domu, nawet kuchnia nudna dla nich. Do domu przychodzi się tylko spać ... U mnie taki jest i Gagat, i ... Kropa ;)

U mnie taka jest Milka. Kompletnie mi kot zdziczał :lol:
Dobrze, że w ogóle raczy przyłazić do domu, żeby się wyspać :wink:
Tylko dzięki temu mogłam zrobić fotkę jej gojącego się pysia (normalnie od dwóch miesięcy widzę ją tylko z profilu - jak wchodzi lub wychodzi :wink: ).
Miałyście rację z tym otarciem. Wet też potwierdził tę diagnozę.
Gdzieś się przeciskała, ale już chyba znalazła inne interesujące miejsce, bo jej pyszczek goi się w tempie ekspresowym :ok:
Obrazek
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon sie 30, 2010 10:26 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

To super, że sprawa z noskiem się wyjaśniła :) :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon sie 30, 2010 15:12 Re: Milka, Kropka i Frodo + kandydaci na rezydentów. Część 8.

Obrazeko! ptaszki na tapecie...
Biedny Michał Obrazek

Dobrze że z pysiem Milki się wyjaśniło :D :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

[poprzednia][następna]