Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw sie 26, 2010 14:54 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

Hańka :twisted: mam pojęcie, mam chwytne palce nóg :lol: Ale nie przyszło mi do głowy bo w gabinecie wiało grozą :twisted:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw sie 26, 2010 15:08 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

casica pisze:Hańka :twisted: mam pojęcie, mam chwytne palce nóg :lol: Ale nie przyszło mi do głowy bo w gabinecie wiało grozą :twisted:

Eeee tam przesadasz :roll: Na pewno jakbyś się postarała to fotki by były :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw sie 26, 2010 20:43 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

Wyniki już znam :evil:
U Putity mocznik wysoki 183,7, w sumie taki jak poprzednio; kreatynina 2,3 - całkiem ładnie, watroba w normie, potas też nie tragiczy 3,86. Reszta jutro jak pojedziemy się pokazać panu doktorowi. Samopoczucie małej niezłe, futerko i apetyt tez. Może tak już być musi? Zobaczymy jutro. Kciuki nadal pożądane.

A Ignaś w sumie nieźle - mocznik 92,4; kreatynina 1,7; wątroba ok, jak na pietnastolatka :ok: Reszta wyników jutro.

casica

Post » Czw sie 26, 2010 21:17 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

To dobre wiadomości. A Puti wygląda bardzo ładnie :wink:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Czw sie 26, 2010 21:55 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

kciuki są
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt sie 27, 2010 11:04 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

Popadam w paranoję :roll: Od wczoraj, tj od momentu gdy poznałam wyniki Puti, wydaje mi się, że ona ma gorszy apetyt.
No nic, około 15 zbieramy sie do pana doktora.

Jestem zmęczona, bo roboty mam huk, a już mi się chce rzygać na sam jej widok. Poza tym denerwuję się wyjazdem na urlop bo mi się od ostatniego razu źle kojarzy.

casica

Post » Pt sie 27, 2010 11:11 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

Aj :(
Staraj sie nie martwic na zapas...
Trzymam kciuki :ok:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Pt sie 27, 2010 11:18 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

jest dobrze, trzymam caly czas :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt sie 27, 2010 11:29 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

Ja w tym roku zrezygnowałam z wyjazdów urlopowych, żeby wyciszyć skojarzenia ;)
Będzie dobrze :ok:
Przeciez koty będą miały dobrą opiekę jak zawsze, prawda?
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt sie 27, 2010 11:35 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

Ano koty będą mialy zapewnioną opiekę, mam nadzieję, najlepszą z możliwych. Co moich nerwów jakoś nie uspokaja :evil:
Ale ok, już się postaram nie nakręcać :evil:

casica

Post » Pt sie 27, 2010 15:21 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

Juz jestesmy po.
Najpierw Ignaś - tutaj dobre wieści. Tylko lekko podniesiony mocznik, ale może tak być w wyniku stosowanej diety odchudzajacej. Inne parametry zarówno biochemii, morfologii jak i jonogramu są w normie. jednym słowem jak na pietnastolatka jest całkiem nieźle. Pod koniec września będziemy sie kontrolować, bo teraz ustabilizujemy mu dietę no i sie okaże.

Puti - mocznik podwyższony i lekko obniżony poziom potasu. Morfologia ok, watroba ok, jonogram (poza potasem) dobry. Nic nie zmieniamy, suplementujemy potas, zmieniamy częstotliwość i ilość kroplówek, pod koniec wrzesnia kontrolujemy. Generalnie z wyglądu i zachowania Puti pan doktor był zadowolony. Żadnych cech odwodnienia, futerko gładkie i lśniące, osłuchowo ok, "macanie" brzuszka też wypadło pozytywnie. Wagę Puti trzyma, a nawet troszke przytyła :ok:
I co mozna zrobić z takim kotem? :twisted: Co z tym cholernym mocznikiem?

Ale jakoś pozytywnie jedstem nastawiona, mimo wszystko.

casica

Post » Pt sie 27, 2010 18:30 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

No widzisz, nie jest źle. I Putita przytyła :P , więc... to jednak była lekka postać paranoi. E, nikt nie jest doskonały*

Najważniejsze, że nastawienie nie siadło na 4 litery. I tak trzymać proszę.

* - I w tym miejscu litościwie oszczędzę szczegółów moich "wizji grobowych" :wink:
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Pt sie 27, 2010 19:14 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

Olu :oops: ja to wszystko niby wiem :roll:
ale co będę tłumaczyć skoro każda z nas tutaj przerabia podobne paranoiczne jakieś klimaty :)
Jeszcze w przyszłym tygodniu muszę zrobić badania Zawieszce, może małego też zawlokę pokazać?
Jeszcze Rysia jak ten wyrzut sumienia. Ale ta czarna zdzira nie chce oddawać krwi :roll: Biedulka tak się potwornie stresuje, że nia ma opcji. Tak ją stresuje wynoszenie z domu. Im dłużej jest u mnie, tym gorzej to wygląda. Widać pamieta, że juz kiedyś ktoś ją wyniósł i to niestety do schroniska. Jak sądzę ona się tego panicznie boi.
Jakoś musimy sobie poradzić i z tym.
Ale humor generalnie mam jakby lepszy :) :ok:

O grobowe wizje nawet nie pytam, bo musiałabym się zaraz podzielić podobnymi 8)

casica

Post » Pt sie 27, 2010 19:47 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

Może Rysi trochę sedalinu w żelu na dziąsełko?
Trochę ją wyciszy na godzinkę.
Tak robimy z Catherine przy jej potworze Platonie :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt sie 27, 2010 19:57 Re: Moje koty cz. IV - Dracul['] Dracul filmik s. 74

casica pisze:Olu :oops: ja to wszystko niby wiem :roll:
ale co będę tłumaczyć skoro każda z nas tutaj przerabia podobne paranoiczne jakieś klimaty :)

Święte słowa. Dalibóg, podobne, podobne jak nic.

casica pisze:Jeszcze Rysia jak ten wyrzut sumienia. Ale ta czarna zdzira nie chce oddawać krwi :roll: Biedulka tak się potwornie stresuje, że nia ma opcji. Tak ją stresuje wynoszenie z domu. Im dłużej jest u mnie, tym gorzej to wygląda. Widać pamieta, że juz kiedyś ktoś ją wyniósł i to niestety do schroniska. Jak sądzę ona się tego panicznie boi.
Jakoś musimy sobie poradzić i z tym.

Mam aktualnie ten sam kłopot z dwoma kotami. Pierwsza to Kulka. Choć nigdy nie zaznała zła (trafiła do mnie wprost od ludzi, którzy znaleźli rodzinkę w piwnicy, dokarmiali, a potem wydali kociaki), panicznie boi się już samego transportera (o wizycie w lecznicy nawet nie wspomnę). Druga - to Kredka. Ona ma powody, ale myślę, że jakoś powolutku może coś się da ugrać.
casica pisze:Ale humor generalnie mam jakby lepszy :) :ok:

"I o to chodzi. I o to chodzi", jak mawiał "klasyk". :P
casica pisze:O grobowe wizje nawet nie pytam, bo musiałabym się zaraz podzielić podobnymi 8)

Nie pytaj, nie pytaj. Lepiej nie wiedzieć wszystkiego :mrgreen:

zabers

[poprzednia][następna]