WRO,Baltazar nasz nowy i DROGI !!! nabytek S. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 23, 2010 21:57 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

dagmara-olga pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=21586&f=20&t=116139&start=0

wielkie drewniane KOTY!!!

dagamara-olga ślicznie dziękujemy :1luvu:
prosimy o wsparcie finansowe :oops: każda z nas w ostatnim czasie wyłozyła dość dużą kwotę z własnej kieszeni, a opócz tego dług w lecznicach :oops: więcej nie damy rady a zależy nam na wyleczeniu kociaków pod naszą opieką :oops:
z uwagi na bardzo duże wydatki na leczenie , nie wspomnę już o utrzymaniu i naszych własnych wydatkach na utrzymanie i zaopatrzenie kociaków w karmę i żwirek ( to zawsze pokrywa każdy we własnym zakresie) , zmuszone jesteśmy mocno zwolnić tempo i zmniejszyć zakres pomocy :oops: :( :( :( ale pomagać będziemy zawsze :D lecz nieco z mniejszym zakresie
poza tym skupiamy się na tym co pierwotnie było naszym założeniem - koty pod opieką pani Zofii, zbliża się jesień , zamierzamy poprawić i ocieplić legowiska i budki, do karmienia przychodzi kilka nowych koteczek, zajmiemy się ich wyałapaniem i sterylizacją

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto sie 24, 2010 15:38 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

czekamy, czekamy, na wieści o Gacusiu :D

jessi74

Post » Wto sie 24, 2010 19:28 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

Gacuś już doszedł do siebie po narkozie.Łapka cała w gipsie tak żeby nie mógł zawijać jej pod siebie.Za 7-10 dni mamy się zgłosić z powrotem i będą decydowali co dalej.Prognozy nie są optymistyczne, ale dr. Bieżyński sam stwierdził , że trzeba próbować, na amputacje jest zawsze czas.Oby się udało .
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Wto sie 24, 2010 21:50 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

Figaro52 pisze:Gacuś już doszedł do siebie po narkozie.Łapka cała w gipsie tak żeby nie mógł zawijać jej pod siebie.Za 7-10 dni mamy się zgłosić z powrotem i będą decydowali co dalej.Prognozy nie są optymistyczne, ale dr. Bieżyński sam stwierdził , że trzeba próbować, na amputacje jest zawsze czas.Oby się udało .

racja, na amputację zawsze jest czas, to ja z całych sił kciuki trzymam oby się udało łapkę uratować...

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro sie 25, 2010 21:00 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

turkawka pisze:Kurcze, jest problem. Do Makabresku przypałentały się dzisiaj kolejne dwa małe kociaki. U niej jest już jeden srebrny, o którym wcześniej pisała Agness78. Kociaki siedzą u niej w zamkniętym pokoju (żeby nie miały kontaktu z innymi kociakami, żeby mogły być spokojnie zaszczepione). Ponieważ ona ma swoich kotów też trochę, to pilnie potrzebny jest DT dla jednego albo dwóch maluchów, żeby ją odciążyć. Wszystkie maluchy na oko mają około 2 miesięcy. Jeden chyba ma coś z nóżkami, ale jutro okaże się dokładniej, bo Makabresku ma z nim pojechać do weterynarza i na zdjęcie.
Więcej http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=116295&p=6343461#p6343461
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Czw sie 26, 2010 16:59 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

Figaro52 pisze:Gacuś rozkochał w sobie paną rehabilitantkę ...i jest szansa na super domek zwłaszcza dla niego, ale na razie nie zapeszamy.Tym bardziej ,że jeszcze czeka nas jutrzejsza wizyta na klinikach i decyzja co dalej z łapką. Natomiast Brandonek od piątku wieczora w swoim domku, z reguły nie wydajemy niewyleczonych kotków , ale...Brandonek miał szczęście zauroczyć sobą domek z całodobową obsługą weterynaryjną :ryk: :ryk: Po prostu wkradł się w serce siostry weta ...i teraz jest pod stałą kontrolą.

NO NIESTETY ,nie trzeba było zapeszać. Jednak Gacusiowi nie pisany ten domek, a szkoda, bo to byłaby dla niego duża szansa na lepsze życie.... :x

Figaro52

Post » Czw sie 26, 2010 19:33 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

A co się stało?
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Czw sie 26, 2010 20:15 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

turkawka pisze:A co się stało?

z tego co wiem, to pani doktor się wycofała :oops: pomyślę jutro nad jakimś super Allegro dla Gacusia i dla Odyska też :oops:

jessi74

Post » Pt sie 27, 2010 5:17 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

jessi74 pisze:
turkawka pisze:A co się stało?

z tego co wiem, to pani doktor się wycofała :oops: pomyślę jutro nad jakimś super Allegro dla Gacusia i dla Odyska też :oops:

:( :( Niestety

Figaro52

Post » Pt sie 27, 2010 10:49 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

jestem w necie, bo tutaj leje jak z cebra :evil: a we Wrocławiu słyszałam że już przestało :mrgreen:

jessi74

Post » Nie sie 29, 2010 7:01 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

Gacuś rozszarpał sobie trochę gips i niestety chyba we wtorek trzeba będzie już jechać na kliniki ( chciałyśmy przeciągnąć do 10 dni).
Dzisiaj kończymy drugą serię Baykosenu 5 dni przerwy ...i ostatnia seria 5 dniowa. :mrgreen: Najgorzej jest z Shirą, jeszcze cały czas kupki nie są dobre, do tego ma gazy i wogóle wygląda jak siedem nieszczęść.Zaczęłam podawać jej dodatkowo lakcid i od dziś nitrofurazin ( Brandonek w nowym domku pod stałą opieką weterynaryjną to właśnie ma zaaplikowane) więc my też spróbujemy.
Mam nadzieje, ze to pomoże i na tym wreszcie sie skończą problemy małej. A swoją drogą podsumowałam ,że w tym roku wszystkie kociaki które trafily do nas na tymczas chorowały . Nie bylo ani jednego zdrowego. Jakaś masakra.Czy tylko my mamy takie szczęście , czy ten rok obfituje w choróbska

Figaro52

Post » Nie sie 29, 2010 9:54 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie sie 29, 2010 20:37 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

To ja zastosowałam inną formę niż bazarek :)
http://allegro.pl/show_item.php?item=1209911118

Zapraszam do licytacji :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Pon sie 30, 2010 5:36 Re: dt Figaro,ODYS SZUKA DS I PROSI O OGŁOSZENIA,MAMY DŁUG:(

Ogłoszenie śliczne, dzięki Natalia :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Figaro52

[poprzednia][następna]