Może szukasz takiej właśnie kotki???
Kontakt w sprawie adopcji: zuzinka96@wp.pl
A takie były początki

Koteńka-mateńka to ewidentnie domowa kotka.
Pierwszy raz pojawiła się pod koniec zimy w okolicy mojej pracy w miejscu, gdzie karmimy mieszkającą tam od lat dziką kotkę. Koteczka była tak przerażona, że chyba tylko potworny głód zmusił ją do wyjścia z ukrycia. Zaczęłyśmy zostawiać w pobliżu dodatkowe jedzenie, które znikało, ale więcej nikt kotki nie widział, mimo że chodziłam po całej okolicy (łaziłam nawet po krzakach) i szukałam. Zaczęłam w końcu podejrzewać, że jedzenie zjada po prostu ta nasza dzika kotka.
Kotka pojawiła się drugi raz niedawno, niestety z wyciągniętymi sutkami

A ostatnio, przed moim urlopem, na stołówkę przyprowadziła trójkę swoich dzieciątek i zamieszkała z nimi dokładnie w miejscu karmienia. Jest to plac z garażami i starymi barakami, niestety baraki zaczęto właśnie rozbierać i kocia rodzinka miała coraz mniej schronienia, zaczęła być za bardzo na widoku (nie mówiąc już o tym, że cała firma widziała mnie z okien, jak w godzinach pracy chodziłam karmić koty

Pracować też przez maluchy nie mogłam, bo widziałam je z okna i co jakiś facet podchodził do nich z reklamówką, to serce mi zamierało ze strachu, że zechce sobie wyłapać kociaki np.dla węża

Dodatkowo w pobliżu było miejsce spotkań lokalnych pijaczków, którzy zaczęli kocią rodzinkę dokarmiać frytkami, chlebem namoczonym w mleku itp. rarytasami

Nie mogłam od razu zabrać kociej rodzinki do siebie, bo zaczynałam urlop, ale nie mogłam jej tam zostawić wiedząc, że nie jest bezpieczna. Znalazłam Dobrą Duszę

Teraz cała kocia rodzinka jest już u mnie

Muszę im szybko znaleźć domy!!!
Ale narazie jeżdżę z towarzystwem na zmianę po wetach...
Kotka jest już po sterylce i aktualnie walczymy ze świerzbem. Zrobiłam jej badania krwi, wyniki nie są za dobre, ma anemię, zrobiłam jej też testy FIV i FeLV (oba ujemne

Oto kocia rodzinka, która w najbliższym czasie będzie szukać najlepszych na świecie domków!!!
edit. 28 października 2010r. - wszystkie maluszki już w swoich domkach! Balbinka wciąż czeka na DOM!!
Mateńka Balbinka - oaza spokoju, niezwykle troskliwa mamusia

Córeczka Megi - ostatnio przekonała się, że lubi się przytulać do człowieka (tylko trzeba ją sobie najpierw złapać)

Córeczka Pegi - jeszcze nie jest całkiem przekonana, czy człowiek jest dobry czy zły

Synuś Gabryś - najodważniejszy z całego rodzeństwa, ciekawski, wszędzie jest pierwszy