Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS! Balbisia ma już DS:))))))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 25, 2010 21:40 Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS! Balbisia ma już DS:))))))

Balbinka jest młodą koteczką, ma ok. 1-2 lat i szuka wspaniałego domu. Takiego na zawsze!!! Jest zdrowa (miała robione testy FeLV i FIV, które są ujemne), wysterylizowana, pięknie korzysta z kuwety, ma dobry kontakt z innymi kotami.
Może szukasz takiej właśnie kotki???

Kontakt w sprawie adopcji: zuzinka96@wp.pl

A takie były początki :arrow: :arrow:

Koteńka-mateńka to ewidentnie domowa kotka.
Pierwszy raz pojawiła się pod koniec zimy w okolicy mojej pracy w miejscu, gdzie karmimy mieszkającą tam od lat dziką kotkę. Koteczka była tak przerażona, że chyba tylko potworny głód zmusił ją do wyjścia z ukrycia. Zaczęłyśmy zostawiać w pobliżu dodatkowe jedzenie, które znikało, ale więcej nikt kotki nie widział, mimo że chodziłam po całej okolicy (łaziłam nawet po krzakach) i szukałam. Zaczęłam w końcu podejrzewać, że jedzenie zjada po prostu ta nasza dzika kotka.

Kotka pojawiła się drugi raz niedawno, niestety z wyciągniętymi sutkami :( Znaczy karmi :( Zaczęła regularnie przychodzić na stołówkę, dawała się głaskać, można było brać ją na ręce, ale nie można jej było wziąć na sterylkę, bo gdzieś były dzieci. Co ja wtedy nie wyprawiałam, żeby ją wyśledzić, gdzie ma te maluchy, ale kotka była strasznie przebiegła :roll: i nie dało się odkryć jej gniazdeczka :(

A ostatnio, przed moim urlopem, na stołówkę przyprowadziła trójkę swoich dzieciątek i zamieszkała z nimi dokładnie w miejscu karmienia. Jest to plac z garażami i starymi barakami, niestety baraki zaczęto właśnie rozbierać i kocia rodzinka miała coraz mniej schronienia, zaczęła być za bardzo na widoku (nie mówiąc już o tym, że cała firma widziała mnie z okien, jak w godzinach pracy chodziłam karmić koty :evil:)
Pracować też przez maluchy nie mogłam, bo widziałam je z okna i co jakiś facet podchodził do nich z reklamówką, to serce mi zamierało ze strachu, że zechce sobie wyłapać kociaki np.dla węża :evil: A byłam jednak za daleko, żeby pobiec i zdążyć zareagować na miejscu.
Dodatkowo w pobliżu było miejsce spotkań lokalnych pijaczków, którzy zaczęli kocią rodzinkę dokarmiać frytkami, chlebem namoczonym w mleku itp. rarytasami :evil: Kiedyś jeden pijaczek powiedział mi, że koty właśnie przed chwilą wypiły cały litr mleka :evil: Nie wiem, czy nie przesadził z ilością, ale w pobliżu leżał karton z mleka 3,2%!!

Nie mogłam od razu zabrać kociej rodzinki do siebie, bo zaczynałam urlop, ale nie mogłam jej tam zostawić wiedząc, że nie jest bezpieczna. Znalazłam Dobrą Duszę :love: która zgodziła się przetrzymać koteczki ok.tygodnia :D

Teraz cała kocia rodzinka jest już u mnie :D :D :D ale nie wiem, jak długo dam radę, bo mam teraz..... :roll: :roll: 7 kotów w domu!! A leczenie, szczepienie, karmienie czterech dodatkowych kotów to dla mnie nie lada wyzwanie...
Muszę im szybko znaleźć domy!!!

Ale narazie jeżdżę z towarzystwem na zmianę po wetach...
Kotka jest już po sterylce i aktualnie walczymy ze świerzbem. Zrobiłam jej badania krwi, wyniki nie są za dobre, ma anemię, zrobiłam jej też testy FIV i FeLV (oba ujemne :piwa: ) Jest to młodziutka kotka, może roczna, prawdopodobnie są to jej pierwsze dzieci. Maluszki mają ok.10-11 tygodni, trochę jeszcze dzikawe, dwa w tej chwili mają biegunkę, dostały leki i mam obserwować.
Oto kocia rodzinka, która w najbliższym czasie będzie szukać najlepszych na świecie domków!!!
edit. 28 października 2010r. - wszystkie maluszki już w swoich domkach! Balbinka wciąż czeka na DOM!!

Mateńka Balbinka - oaza spokoju, niezwykle troskliwa mamusia
Obrazek

Córeczka Megi - ostatnio przekonała się, że lubi się przytulać do człowieka (tylko trzeba ją sobie najpierw złapać)
Obrazek

Córeczka Pegi - jeszcze nie jest całkiem przekonana, czy człowiek jest dobry czy zły
Obrazek

Synuś Gabryś - najodważniejszy z całego rodzeństwa, ciekawski, wszędzie jest pierwszy
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie kwi 03, 2011 20:50 przez zuzia96, łącznie edytowano 18 razy
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro sie 25, 2010 22:01 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

Jaka fajna kocia rodzinka :D , dymna dziewczynka śliczniutka :1luvu:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Śro sie 25, 2010 22:16 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

Witaj buborku w wątku kociej rodzinki :D Jak widzisz, zawsze coś znajdę, wypatrzę, albo samo się na mnie napatoczy :lol:

Maluszki są słodziutkie, właśnie demolują mi pokój :lol: Z kuwet zrobiły sobie plac zabaw i matę do zapasów :ryk: żwirek fruwa po całym pokoju :roll: A co który grzebie w kuwetce to lecę sprawdzać, żeby wiedzieć, jak z tymi biegunkami, a one grzebią dołek po to, żeby sobie poleżeć w piasku :ryk: bo plażowanie w kuwecie też jest fajniutkie :evil:

Dymka faktycznie śliczniutka :P
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw sie 26, 2010 7:39 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

zuziu, cudne koteczki :1luvu: :1luvu: i cała rodzinka :D :D :D Domki.. ustawiajcie się w kolejce :wink:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw sie 26, 2010 8:32 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

Na powitanie kilka fotek małych rozrabiaków :lol: :lol: :lol:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Gabryś jst najodważniejszy z całego rodzeństwa, najszybciej przekonał się do człowieka, mówię na niego Niuniuś, bo taki kochaniutki. Ale też najpierwszy załapał biegunkę :( Dziewuszki trochę charakterne 8), dymka Megi już nawet lubi się przytulić i chwilę posiedzieć na kolankach, ale nie za długo. A Pegi z czarnym noskiem jeszcze wieje przed człowiekiem, ale pracujemy nad tym, musi w końcu się przekonać. Jest najzdrowsza, tylko jej nie dopadła biegunka.
Ale wszystkie maluchy są wesołe, rozrabiają tak, że zastępują telewizor.

Niedawno narzekałam na jednego diabełka Felusia, to teraz mam... trzy takie Felusie :ryk: Nie wiem, jak to zdzierżę :mrgreen:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw sie 26, 2010 8:38 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

Melduję się i pozdrawiam :kotek:

anna_s

Od: Sob kwi 25, 2009 8:29

Post » Czw sie 26, 2010 10:25 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

Trafiłam po śladach :D i chyba "wsiąkłam".
Zuziu, Twoja nowa rodzinka jest :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw sie 26, 2010 16:02 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

Śliczne dzieciątka :1luvu:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw sie 26, 2010 16:05 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

No co za chamy :twisted: Tak potraktować zwierzę 8O

Marta Jankowska

Od: Wto lip 27, 2010 17:03

Post » Czw sie 26, 2010 16:07 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

:1luvu: :1luvu: Zuziu... ledwo Feluś odmeldowany, już cała buszująca zgraja...
kocięta i mamusia przepiękne
:1luvu: byle znalazły dobre domki
:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Czw sie 26, 2010 19:52 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

Podrzucę "Zuziną" rodzinkę do góry :D
Może wieczorkiem komuś wpadną w oko i zapadną w serce Kociaczki-Słodziaczki :ok: :ok:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw sie 26, 2010 19:54 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

Witamy wszystkie Ciocie w wąteczku kociej rodzinki :1luvu: :1luvu:

Bardzo, bardzo chcę, żeby wszystkie koteczki znalazły najwspanialsze na świecie domki! Nawet myślałam, że uda się znaleźć dość szybko domki przynajmniej dla maluchów, bo koniec wakacji jest lepszym okresem na adopcje, niż wtedy kiedy był Feluś, znaleziony pod koniec maja. Trochę przerażała mnie wizja tylu kotów w domu, szczególnie maluchów. Ale wiedziałam, że tej koteczki nie mogę zostawić tam, na tym placu, gdzie groziło niebezpieczeństwo jej i jej dzieciom. Dlatego robiłam wszystko, żeby jak najszybciej znalazły bezpieczne schronienie. Ale narazie żaden kotek nie nadaje się jeszcze do adopcji, bo maluchy trzeba podleczyć i dopiero za 2 tygodnie od całkowitego ustąpienia objawów biegunki mam jechać z nimi na szczepienie. Na szczęście biegunka już powoli ustępuje :P

Mamunię też trzeba podleczyć, odkarmić, bo futerko ma marne, taka biedulinka. Ale zrobimy z niej jeszcze księżniczkę!!

Mateńka Balbinka to ideał kociego macierzyństwa :love: Bardzo dba o maluchy, bez przerwy musi mieć je na oku, myje, dogląda, no i jeszcze karmi. Maluchy już jedzą samodzielnie, ale ciągną jeszcze cyca, nie wiem, czy to dobrze, czy mamusia nie powinna już odpocząć.
Ale mnie pozwala wszystko koło nich robić, brać na ręce, podawać tabletki, nawet nie protestuje, kiedy pakuję je do transporterka, żeby zawieźć do weta, czeka wtedy cierpliwie. Cudowna koteczka :love: Jak ktoś mógł wyrzucić takiego kota!
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw sie 26, 2010 20:03 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

:1luvu: :1luvu: uch...
pięknoty!!!
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Czw sie 26, 2010 20:04 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

Amiko, pisałyśmy razem :D

Domki oczywiście mogą ustawiać się już w kolejkach, żeby było w czym wybierać :D

A to jest dla mnie takie piękne zdjęcie, zawarta w nim jest cała kocia miłość macierzyńska
Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw sie 26, 2010 20:07 Re: Wyrzucona domowa kotka i 3 dzieci potrzebują pomocy i DOMÓW!

Za przyzwoleniem z przyjemnością się dołączę do wątku. Śliczne te maleńtasy i mamusia niczego sobie. Istoty ludzkie powinny uczyć sie od braci mniejszych odpowiedzialności.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

[następna]