Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ!!!Hardkorowa niedziela....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 26, 2010 20:03 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!miał być MOPS-jest klops

maueczarne pisze:3 antyramki mam zbędne, dorzucę do paczki jeśli mogą być.
ramki i antyramki wszelakiej maści mogą być

typowy piwniczny z desek sosnowych produkt Praktikera, to chyba wiem jaki, może stanąć w przedpokoju, zrobię na nim miejscówki dla kotów :ok: :ok: :ok: już mam pomysł

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Czw sie 26, 2010 20:04 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!miał być MOPS-jest klops

ObrazekObrazek

Ikotipies

Od: Wto maja 30, 2006 20:22

Post » Czw sie 26, 2010 20:09 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!miał być MOPS-jest klops

Ikotipies pisze:Taki mniej więcej:

http://www.leroymerlin.pl/produkty/rega ... 52792.html

dokładnie o takim myślałam, ekstralny na przedpokojowy koci regał

dite

Post » Pt sie 27, 2010 8:23 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!miał być MOPS-jest k

Też pomyślałam o regale dla kotów :D
Turbodymomen dziś też będzie, do rana - chłopak w wakacje dorabia gdzieś na powietrzu - ale dziś ma wolne, bo leje. Więc właśnie kupuje gwoźdzki i będzie mocował wykładzinę.
A wykładzina w kuchni nawet niemocowana wygląda super - :1luvu: dla Goski_bs, zdobywcy owej wykładziny :D
Jest szaroniebieska, bardzo pasuje do niej lampa kuchnena w szaro-niebieskie paseczki, podarowana przez Dite :1luvu:

Nie mogąc pomóc fizycznie, staram się zdalnie - konferuję z administracją.
Przemiła dziś pani administatorka zaprasza na podpisanie porozumienia o spłacie zaległości czynszowych i przekazanie informacji o zmniejszeniu przedpłaty za wodę.

W dziale technicznyn o podaniu o wymianę okna nie ma z kim rozmawiać, inspektor budowlany na urlopie, kierownik nic nie wie. Wrócę do tematu w poniedziałek.

Zaczęłam też drążyć w administracji sprawę wykładziny - pokój ma 4,0*5,6m=22,4m2, na resztach takiego kawałka nie znajdziemy, sensowana wykładzina będzie kosztować pod 500zl, to dużo. MOPS też nie sfnansuje, panie mają "za duże" dochody...

Drążymy, żebrzemy, może się uda. Prosimy o kciuki.
Ostatnio edytowano Sob sty 19, 2019 19:59 przez kalewala, łącznie edytowano 2 razy
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt sie 27, 2010 8:44 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!miał być MOPS-jest klops

Ania, to się jakoś zmówimy w kwestii tego regału, tak?
W tej chwili jest rozkręcony, łatwiej go będzie przewieźć i złożyć na miejscu.
Tylko on trochę chybotliwy, trzeba by go jakoś zamocować (lekki - to z jednej strony zaleta, ale jak nieobciążony to taki niezbyt stabilny jest). Najłatwiej pewnie byłoby obciążyć dolną półkę.
A kto to jest turbodymomen? 8O
ObrazekObrazek

Ikotipies

Od: Wto maja 30, 2006 20:22

Post » Pt sie 27, 2010 8:51 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!miał być MOPS-jest klops

annskr pisze:właśnie kupuje gwoźdzki
niech Paniom kupi goździki

dite

Post » Pt sie 27, 2010 9:04 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!miał być MOPS-jest klops

Ło rety :!: regał od Ikot, drapaczek od maueczarne, legowiska, poddupniczki- ale pięknie będzie :!: już zaczynam to widzieć...
Dzięki Kochani :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Pt sie 27, 2010 9:25 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!miał być MOPS-jest klops

Ikotipies pisze:Ania, to się jakoś zmówimy w kwestii tego regału, tak?
W tej chwili jest rozkręcony, łatwiej go będzie przewieźć i złożyć na miejscu.
Tylko on trochę chybotliwy, trzeba by go jakoś zamocować (lekki - to z jednej strony zaleta, ale jak nieobciążony to taki niezbyt stabilny jest). Najłatwiej pewnie byłoby obciążyć dolną półkę.
Jak Głównodowodzące Goska i Marija każą przywieźć, przywiozę :D
Na chybotliwość świetna jest malutka ukośna poprzeczka - zaraz przestanie "teleskopować"

Ikotipies pisze:A kto to jest turbodymomen? 8O
A taki młodzian, syn moich przyjaciół - myślący, bystry i chętny do pracy. I nie pyskuje :D.

dite pisze:
annskr pisze:właśnie kupuje gwoźdzki
niech Paniom kupi goździki
chyba paniom Dite, Goska_bs i Marija (po ałfawitu), inne nie zasłużyły :mrgreen:

Tak btw, rozmawiałam dziś z wetkami, podejdą w przyszłym tygodniu - urlopy, nie wyrabiają :roll:. Ale panie u nich wczoraj byly z dwoma kotami i wetki odniosly wrażenie, ze wbrem placzom histeriom i demostrowaniu ciężkiej krzywdy, jaką im wyrządzamy, panie są zadowolone z akcji. Masochistki 8O :?:

Panie dostały odpchelwacz dla wszystkich kotów - Goska_bs już jest do polowy zjedzona przez pchły.. Koty w uszach mają nie tylko świerzbowca, ale jakieś drożdżaki? Ciężkie do wybicia, szczególnie jak się nie leczy :roll:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pt sie 27, 2010 10:31 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!miał być MOPS-jest klops

Kobitki ode mnie będą dwa drapaczki. Jeden taki palik z podstawą używany ale można go nadal używać, a drugi nowy taki mały do powieszenia. Niech sobie drapią kociaki. U mnie jest nowy a szkoda ten stojący wyrzucić.

Poprosimy na koniec piękne zdjęcia ukazujące zmiany :)

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pt sie 27, 2010 10:47 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!miał być MOPS-jest klops

maueczarne pisze:Kobitki ode mnie będą dwa drapaczki. Jeden taki palik z podstawą używany ale można go nadal używać, a drugi nowy taki mały do powieszenia.
:D :D super

maueczarne pisze:Poprosimy na koniec piękne zdjęcia ukazujące zmiany :)
Będą, będą, ale ...
Już trochę takich zdjęć jest, Marija wklejała na wątku, zebralam, próbowalam zrobić zestawienie - nie widać efektu odczuwalnego na żywo... Tak jest z remontami, porządkami - jest brud i bałagan, widać go, czysto i porządek - bez wrażenia, to stan normalny.

kalewala

Post » Pt sie 27, 2010 11:20 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!miał być MOPS-jest klops

Łoł, ale akcja? Dzieczyny jesteście niesamowite, czapki z głów. Tylko aby obie panie nie wróciły szybko do starych porządków :mrgreen:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt sie 27, 2010 11:51 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!miał być MOPS-jest klops

A ja czekam nadal na nr konta, wytłumaczyłam się Mariji z Ludwików, nad morzem jestem, ale kasę przelać mogę ...
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt sie 27, 2010 12:06 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!miał być MOPS-jest klops

Myszeńk@ pisze:A ja czekam nadal na nr konta

Ja też.
mało wyślę, ale zawsze nawet grosik się przyda.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt sie 27, 2010 12:29 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!miał być MOPS-jest klops

Pewnie, grosza do grosza :ok:
Marija ciężko pracuje, wysłałam pw w zastępstwie.

kalewala

Post » Pt sie 27, 2010 13:41 Re: Bezradność, koty i łzy-ŁÓDŹ-POMOCY!!miał być MOPS-jest klops

ale fajnie się teraz czyta Wasz wąteczek,
normalnie luzik
i z górki :piwa:

A może turbodymomen, skoro myśli i ma smykałkę (i jest pełnoletni), chciałby potem dodatkową fuchę?
Pod dachem.
Tym razem płatną, ja tam młodzieży nie wykorzystuję. :wink:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

[poprzednia][następna]