Jak odchudzić kota?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 20, 2004 17:37

Odchudzam kota od wielu miesięcy, dostaje specjalistyczne lajtowe karmy w określonej ściśle ilości.
Nie schudł ani deko.

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Nie cze 20, 2004 18:30

Kocurro pisze:Odchudzam kota od wielu miesięcy, dostaje specjalistyczne lajtowe karmy w określonej ściśle ilości.
Nie schudł ani deko.

Może wyślij go na jakiś obóz fitness? :wink:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Sob lip 10, 2004 13:18

Fela jest na diecie juz od kilku tygodni... no i jakos nam nie wychodzi.. w dalszym ciągu waży 5 kg.. a ona jest typem tych drobnych kotów... i powinna wazyc gora 4 kg wszyscy mowią że jest śliczna bo jej sie siersc blyszczy, ma puchaty pyszczek ale jak ją podnosze to boje sie ze mi dysk wypadnie.. :?

zijka

Od: Wto cze 08, 2004 23:10

Post » Sob lip 10, 2004 13:35

to moze skonsultuj sie z wetem, moze inna dieta u niej zadziala.

polecana przez wielu dieta kopenhaska u mnie nie zadzialala, bo mi sie zemdlalo i 5-go dnia byl koniec diety:) wiecc moze u kotow jest tak samo, nie na wszystkie to samo dziala ;)

tak swoja droga, dobrze ze do wszelkich operacji potrzebna jest waga kota i nasz wet przed sterylka kotke zwazyl. Bo w koncu sie dowiedzialam ile ona wazy - okazalo sie, ze miala wtedy 3200 g. A mnie sie wydawalo, ze to chudzinka, a tu sie okazalo, ze ma "w sam raz". Po operacyjce troche jej ubylo, ale teraz znow ma swoja norme (a nawet chyba troche wiecej). a biorac pod uwage tendencje kastratow do tycia wlasnie trzymam sie ilosci dozwolonych i bardzo rzadko ulegam miaukom zachciankowym.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Nie paź 10, 2010 9:59 Re: Jak odchudzić kota?

Czy podając kotu Royal Canin Obesity dajecie mu coś jeszcze do jedzenia (mokre) czy tylko i wyłącznie to? A do picia kocie mleko czy tylko woda?

akuku

Od: Śro paź 08, 2008 17:00

Post » Śro wrz 14, 2011 14:11 Re:

nickola1 pisze:Ja swojego kota odchudziłam karmą Royal Canin OBESITY. Jest to karma specjalistyczna dostępna tylko w klinikach wet. Sucha jest w opakowaniach 0,4 1,5 3,5kg, a mokra w saszetkach. Program odchudzania składa się z 2 faz: spadku wagi i utrzymania prawidłowej masy ciała. Kotek schudł 5kg.

Ponieważ mój kot waży podobnie bo 10 kg i jest wielkim kotem ! ( ma juz 11 lat)

proszę o o informacje w jaki sposob odchudzałas kota ?
Posilki o stałej porze ?
Ja próbuje na karmie RC Obesity założyłam 3 posiłki dzienie

Bardzo dziękuje za wszelkie informacje

Pozdrawiam

Monika

kotmony

Od: Pt wrz 09, 2011 10:13

[poprzednia]