Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ossett pisze:Znowu kupa i ogromne glisty. Aż trudno uwierzyć ile ich może być w takim małym kotku. I wcale nie miał wzdętego brzuszka! Chyba te glisty zjadły tasiemca. Zaczynam wierzyć , że robaki mogą zabić nawet podrośnięte i nieźle wyglądające kociaki.Dość dawno temu w sekcji wyszło, że dorodne (nieznane mi wcześniej) kociaki miały anemię z powodu zarobaczenia i od tego nagle umarły.
Ktoś z forum doradził mi wtedy odrobaczanie dzikich kotów metodą homeopatyczną.
No nie całkiem w to wierzę. Ale ostatnio wpadła mi w ręce książeczka (której jeszcze nie czytałam):
Homeopatia w leczeniu psów i kotów -Barbara Rakow,
)chyba z serii : leczenie przyjazne zwierzętom.
Ja kupiłam w spozywczym, ale można chyba zamówić w internecie.)
jessi74 pisze:ossett pisze:Znowu kupa i ogromne glisty. Aż trudno uwierzyć ile ich może być w takim małym kotku. I wcale nie miał wzdętego brzuszka! Chyba te glisty zjadły tasiemca. Zaczynam wierzyć , że robaki mogą zabić nawet podrośnięte i nieźle wyglądające kociaki.Dość dawno temu w sekcji wyszło, że dorodne (nieznane mi wcześniej) kociaki miały anemię z powodu zarobaczenia i od tego nagle umarły.
Ktoś z forum doradził mi wtedy odrobaczanie dzikich kotów metodą homeopatyczną.
No nie całkiem w to wierzę. Ale ostatnio wpadła mi w ręce książeczka (której jeszcze nie czytałam):
Homeopatia w leczeniu psów i kotów -Barbara Rakow,
)chyba z serii : leczenie przyjazne zwierzętom.
Ja kupiłam w spozywczym, ale można chyba zamówić w internecie.)
niestety to jest zagrożenie. u nas się to zdarzyło , mimo że lek na odrobaczywianie dobry i podawany pod kontrolą wetki{*]
ossett pisze:Wczoraj wieczorem byłam świadkiem bliskiego spotkania w stołówce na "rumowisku"
kota i jeża. Kot(chyba dorosła była domowa kotka) wyraźnie czuł respekt przed jeżem i zamierzał się usunąć. Ale ponieważ oba były głodne i ładnie im pachniało zdecydowały się jeść razem, nieomal nos w nos!
Być może to była mama-kot i mama-jeż, które musiały koniecznie najeść się dla swoich dzieci.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 58 gości