Ktoś pokochał rudego staruszka, który został na świecie sam.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 22, 2010 16:24 Re: Czy ktoś pokocha rudego staruszka, został na świecie sam ?

iwciu,a co z propozycją aniulki85?
napisz,proszę :?:
ona wydawała się poważna i zainteresowana :roll: :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sie 23, 2010 12:41 Re: Czy ktoś pokocha rudego staruszka, został na świecie sam ?

biedny rudasek...

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Pon sie 23, 2010 13:13 Re: Czy ktoś pokocha rudego staruszka, został na świecie sam ?

smarti pisze:iwciu,a co z propozycją aniulki85?
napisz,proszę :?:
ona wydawała się poważna i zainteresowana :roll: :roll:

smarti, osoby, które do tej pory pytały o Bondka nie decydowały się na niego z powodu jego nerek, obawiają się, że Bondusiowi w każdej chwili mogą się pogorszyć wyniki nerkowe i zachoruje na pnn.
Rozmawiałam telefonicznie z mężem tej Pani, powiedziałam, jaka jest sytuacja, prosiłam, aby się zastanowili i przemyśleli wszystko, Bond nie może jeść jedzenia biedronkowego, trzeba bardzo dbać o jego nerki i gdy się zdecydują lub będą mieli pytania zadzwonili, cisza.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto sie 24, 2010 0:38 Re: Czy ktoś pokocha rudego staruszka, został na świecie sam ?

a gdyby tak oni go wzięli i dali mu domek a ktoś inny zasponsorował jedzonko dla niego?
czy to mogłoby wypalić?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto sie 24, 2010 0:43 Re: Czy ktoś pokocha rudego staruszka, został na świecie sam ?

Wiesz smarti... Jeśli ludzie nie chcą kota, bo chory, to ja juz im dziekuje. A jakby wzieli zdrowego i im sie pochorowal, to co, zwrociliby go, oddali do schroniska? Ja bym nie mogla zaufac takim osobom, ze sie odpowiednio zajmą zwierzęciem, jak juz na samym początku sa problemy z karmą, która nota bene nie jest taka droga a na dłuższą mete bardziej sie opłaca niz marketowa.

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Wto sie 24, 2010 14:26 Re: Czy ktoś pokocha rudego staruszka, został na świecie sam ?

jhet pisze:Wiesz smarti... Jeśli ludzie nie chcą kota, bo chory, to ja juz im dziekuje. A jakby wzieli zdrowego i im sie pochorowal, to co, zwrociliby go, oddali do schroniska? Ja bym nie mogla zaufac takim osobom, ze sie odpowiednio zajmą zwierzęciem, jak juz na samym początku sa problemy z karmą, która nota bene nie jest taka droga a na dłuższą mete bardziej sie opłaca niz marketowa.

w zasadzie to święta racja :cry: :cry:

i skąd pewność że to akurat DLA NIEGO byłoby przeznaczane :oops: :oops: :roll:

smarti

Post » Wto sie 24, 2010 15:37 Re: Czy ktoś pokocha rudego staruszka, został na świecie sam ?

smarti pisze:
jhet pisze:Wiesz smarti... Jeśli ludzie nie chcą kota, bo chory, to ja juz im dziekuje. A jakby wzieli zdrowego i im sie pochorowal, to co, zwrociliby go, oddali do schroniska? Ja bym nie mogla zaufac takim osobom, ze sie odpowiednio zajmą zwierzęciem, jak juz na samym początku sa problemy z karmą, która nota bene nie jest taka droga a na dłuższą mete bardziej sie opłaca niz marketowa.

w zasadzie to święta racja :cry: :cry:

i skąd pewność że to akurat DLA NIEGO byłoby przeznaczane :oops: :oops: :roll:

Karma Renal-28zł paczka...tylko dla nerkowych..moje dwa ja jedza....Moje zachorowały nagle....ale pnn jeszcze nie maja , bo w pore "zauwazylismy',ze cos nie tak jest....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto sie 24, 2010 17:42 Re: Czy ktoś pokocha rudego staruszka, został na świecie sam ?

U mnie Kostusia zwrócili i to jeszcze połamanego . Nawet rozważali uśpienie bo koszt leczenia duży i a jek tego nie zrobią to będą uziemieni w domu.
Był zdrowy jak szedł na swoje. A wszystko było za piękne i za fajne. Nic nie przygotuje na reakcje domu na chorobe i wypadek(z ich winy zresztą).
W takim przypadku jak kiciunia, trzeba swiadomego wyboru i decyzji. Całe życie sponsorowac karmy nie da rady. Trzeba kota pokochac takim jakim jest i świadomie przyjąc go do serca i domu.
Ale tacy dobrzy, kochający ludzie też są. Tylko musza na małego trafic.
Trzymam kciuki mocne :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sie 24, 2010 23:40 Re: Czy ktoś pokocha rudego staruszka, został na świecie sam ?

racja ask@

smarti

Post » Śro sie 25, 2010 10:40 Re: Czy ktoś pokocha rudego staruszka, został na świecie sam ?

Tez popieram..rudy jest bardzo uroczy i wierze,że domek znajdzie.Tak na marginesie to wcale nie jest TAKIE kosztowne wykarmienie chorego na nerki kota,bo wiadomo,ze biochemie co jakis czas trzeba zrobic....Moje nerkowce dostaja Renal suchy(mokrego nie ruszaja )....a z mieska tylko chudego indyka dajemy(według zaleceń weta0...One po najedzeniu sie suchego Renala sa syte i zadowolone...Moge smiało stwierdzic ,ze sa "tańsze'w utrzymaniu niz pozostałe, bo te wołowine jedza :lol: i mieszankki....
Polecam rudaska....i trzymam kciuki mocno :ok:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro sie 25, 2010 12:35 Re: Czy ktoś pokocha rudego staruszka, został na świecie sam ?

:ok: zaznaczam
A gdzie jest teraz kot jak moge spytać :roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro sie 25, 2010 13:00 Re: Czy ktoś pokocha rudego staruszka, został na świecie sam ?

BOZENAZWISNIEWA pisze:Tez popieram..rudy jest bardzo uroczy i wierze,że domek znajdzie.Tak na marginesie to wcale nie jest TAKIE kosztowne wykarmienie chorego na nerki kota,bo wiadomo,ze biochemie co jakis czas trzeba zrobic....Moje nerkowce dostaja Renal suchy(mokrego nie ruszaja )....a z mieska tylko chudego indyka dajemy(według zaleceń weta0...One po najedzeniu sie suchego Renala sa syte i zadowolone...Moge smiało stwierdzic ,ze sa "tańsze'w utrzymaniu niz pozostałe, bo te wołowine jedza :lol: i mieszankki....
Polecam rudaska....i trzymam kciuki mocno :ok:

ja wiem i ty wiesz że koszt nie jest taki ogromny. Ale ludź inaczej patrzy na to.
Jak nie kocha, nie chce to będzie mnożył przeszkody. Jak chce to sam zajrzy do netu, dopyta...
Trzymam kciuki mocne!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sie 25, 2010 23:58 Re: Czy ktoś pokocha rudego staruszka, został na świecie sam ?

[/quote]
ja wiem i ty wiesz że koszt nie jest taki ogromny. Ale ludź inaczej patrzy na to.
Jak nie kocha, nie chce to będzie mnożył przeszkody. Jak chce to sam zajrzy do netu, dopyta...
Trzymam kciuki mocne![/quote]

co racja to racja

smarti

Post » Czw sie 26, 2010 23:39 Re: Czy ktoś pokocha rudego staruszka, został na świecie sam ?

A mnie sie wydaje, ze dla czesci ludzi to nie koszty sa problemem (chociaz pewnie w tym przypadku tak bylo), tylko obawa o szybka utrate zwierzaka i cierpienie z tym zwiazane. Sama szukalam kota w DT, nie w schronisku, bo mam zle doswiadczenia, po tym jak wzielam smiertelnie chorego szczeniaka... :( Czasami ludzie nie sa gotowi emocjonalnie...

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38

Post » Pt sie 27, 2010 13:17 Re: Czy ktoś pokocha rudego staruszka, został na świecie sam ?

dla części ludzi na pewno bo częśc ludzi jest dobra.. :)
ale dla innej części inne rzeczy są ważne :cry: :cry:

smarti

[poprzednia][następna]