Delikatna Trisia szuka DS! Lalunia i Chmurka już na swoim!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 24, 2010 23:37 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE- szukamy domku!!!

w ogóle to prośba aby zmienić tytuł wątku :) :) :)
bo ja nie umiem
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sie 25, 2010 11:09 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

Tytuł wątku zmieniony. Tak straszliwie się cieszę, że kicia już bezpieczna :)
Smarti - sprawdzę na pewno czy kotka czasami komuś nie zwiała, ale wydaje się to mało prawdopodone. Chodziłam na cmentarz naprawdę o różnych porach, nawet ok. 22 i kotka zawsze tam była. A dodatkowo ta pani która ją podkarmiała też raczej jest pewna, że to kocię bezdomne. Ale sprawdze dla spokoju ducha :)
Wymiziaj malutką ode mnie.
p.s. ja nawet nie zdążyłam dopiąć banerka :) :) :)
magdajedral

Post » Śro sie 25, 2010 11:35 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

łomatko, smarti :piwa:
ale u Ciebie to pierunem idzie!

(zazdraszczam TZ-a.... - mój ma problemsy z trzecim kotem a co dopiero 12)
Obrazek Obrazek

Chatte

Od: Śro kwi 02, 2003 8:46

Post » Śro sie 25, 2010 12:40 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

może ,,Chmurka,, super wieści.!!
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Near vacco

Od: Nie maja 02, 2010 22:39

Post » Śro sie 25, 2010 13:07 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

Chmurka, Sky, Sweety....
magdajedral

Post » Śro sie 25, 2010 13:22 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

no właśnie też myśleliśmy o Chmurce bo Obłoczek to ślicznie ale za długo do wołania. Tylko czy Chmurka to nie smutno :?: :roll:
Ja Cię o to prosze tylko dla spokoju sumienia bo wiem co znaczy zagubić ukochane ziwrzątko i jak się wtedy cierpi... :cry: :cry: :cry:
Moim zdaniem i zdaniem mojej wet. to NIE JEST dziki kot-ona musiała być ludzka-nie ma ani świeżba ani żadnich chorób bezdomnego kicia no i nie ma podobno żadnych śladów wygłodzenia z wcześniejszego czasu.Owszam rzuca się na żarełko i zjadłaby każdą ilość ale nie jest wychudzonym kiciem.
ona zaciążyła ok 50 dni temu więc moja wet mówi że albo ktoś jak się zorientował to ją zyrzucił,albo zwiała tuż przed starylką,zaciążyła i nie umiała wrócić.

jak kocurek Chatte był o 700m.od domu, gdzie dookoła lasy, ogródki i prawie żadnych wrogów :!: :mrgreen: i nie umiał wrócić przez 3 tygodnie mimo że był wygłodzony :kotek: 8O -to znaczy że mu te hormonki nieżle w makówce namieszały.
to może nasza Chmurka-Obłoczek-Kiwaczek tez się zapamiętała z miłości. :ryk: tak że drogę do domu zgubiła,a jest gdzieś z okolic..

A tak poza tym to u kici humorek świetny,na kolana,mimo kaftana się pakuje,apetycik dopisuje,no i to jest bardzo grzeczna kruszynka.. :1luvu: :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro sie 25, 2010 13:54 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

Rozumiem to Iwonko i na pewno popytam o koteczkę. A tak (chyba w imieniu wszystkich odiwedzających wątek) proszę o zdjęcia!!!! Ja wklejam ostatnie jakie jej zrobiłam w transporterku tuż przed przekazaniem jej Tobie. Ona ma takie mądre oczy...
Obrazek
magdajedral

Post » Śro sie 25, 2010 14:11 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

No i super :ok:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Śro sie 25, 2010 20:20 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

oj,jakie śliczne :D :D

ja ją widuje tylko w kaftaniku w którym wygląda też prześlicznie :1luvu:

w ogóle to apetycik dopisuje bardzo i wszelkie odżywki też się chętnie wciąga :D :D

czy Tobie się Madzia nie wydaje że ona ma od tyłu patrząc takie koślawe tylne łapeczki?
bo ja nie wiem czy ona ma taki przykurczyk na razie bo jej niewygodnie w kaftaniku,czy taka jej koślawa uroda :mrgreen: :mrgreen:

smarti

Post » Śro sie 25, 2010 20:30 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

Koślawy kot w kaftaniku to norma :)
Moja cmentarna Psotka też tak się zachowywała, w nerwach zdjęłam kaftan i okazało się, że wigor jej natychmiast powrócił. To jest w końcu kaftan bezpieczeństwa, dzięki któremu kot się nie liże i nie wykonuje żadnych akrobacji, które mogłyby zaszkodzić w rekonwalescencji.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro sie 25, 2010 21:54 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

Nie przypominam sobie u niej przykurczu tylnych łapek, a wręcz ich przeprosty w chwili gdy się ją głaskało, więc to raczej wynik "działania" kubraczka :) Ale okaże się na 100% po zdjęciu tego czegoś w co nie chciała się wpakować :) A że łapinki ma takie mizerne to może i dodatkowo takie wrażenie robią.
magdajedral

Post » Śro sie 25, 2010 22:55 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

Jeśli kotka była domowa, to zapewne miała jakieś imię. Może spróbuj rożnie na nią wołać i popatrz, na jakie dźwięki najlepiej reaguje. Sama sobie wybierze imię :)

mziel52

Post » Śro sie 25, 2010 23:13 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

Smarti :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Gratuluję dokocenia,a kotka prześliczna.Miałam kiedyś podobną małą kicię na tymczasie,Tż nazwał ją Mariolka.

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

Post » Śro sie 25, 2010 23:23 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

łatwo powiedzieć :mrgreen: to spójrz na jej zdjęcie i zaproponuj coś.. :) możliwości mogą być setki :roll:

ale nie boi się odkurzacza i flesza..

smarti

Post » Czw sie 26, 2010 0:05 Re: Kotka z cmentarza - już po sterylce i w DS!!!!!!

Tu lista imion:
http://www.cats.alpha.pl/imiona.htm
Mnie by do niej pasowało Mysia albo Klara - bo taka jasnopopielata miła koteczka.

mziel52

[poprzednia][następna]