Warszawa Potrzebny DS/DT dla małego, rudego kocurka.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 25, 2010 9:18 Re: Warszawa Potrzebny DS/DT dla małego, rudego kocurka.

a tak w ogóle to ile on dokładnie ma? wiadomo kiedy się urodził?
bo na zdjęciach nie wygląda na 4 mies., chyba że te zdjęcia nie są aktualne?
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Śro sie 25, 2010 13:00 Re: Warszawa Potrzebny DS/DT dla małego, rudego kocurka.

Zdjęcia podobno aktualne. Ja sama też tego kota jeszcze na oczy nie widziałam, ale podobno jak na swój wiek jest malutki. Dokładnego wieku ta babka też nie zna bo ona go znalazła porzuconego z rodzeństwem (już za TM) przez matkę.Dom docelowy ma dla niego Bibi (myślę, że się nic nie zmieni) z tym, że zanim kot do nich trafi musi być zaszczepiony i odrobaczony. Z tego co wiem na raz nie da się tego zrobić, więc potrzebny mu tymczas na ok. miesiąc?

paula82

Od: Pt kwi 23, 2010 10:56

Post » Śro sie 25, 2010 13:46 Re: Warszawa Potrzebny DS/DT dla małego, rudego kocurka.

a to ja odpadam.

myślałam, że mam go przyjąć na DT i mu szukać domu, ale skoro już ktoś się zadeklarował, to nie rozumiem po co mu DT. Ja też mam koty i mam je narażać, bo Bibi nie chce?

przepraszam, ale wycofuję się.
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Śro sie 25, 2010 14:19 Re: Warszawa Potrzebny DS/DT dla małego, rudego kocurka.

No to super. To teraz kociak ani dt ani ds nie ma :evil:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Śro sie 25, 2010 14:22 Re: Warszawa Potrzebny DS/DT dla małego, rudego kocurka.

Efcia, przecież podobno ma ds...
A ds może po prostu wziąć kociaka, odrobaczyć i zaszczepić...
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Śro sie 25, 2010 14:25 Re: Warszawa Potrzebny DS/DT dla małego, rudego kocurka.

Podobno - niepodobno, ds - nie ds. A kociak siedzi na wsi i wszystko wskazuje na to, że tam zostanie. Nie po mojemu to wszystko :roll:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Śro sie 25, 2010 14:30 Re: Warszawa Potrzebny DS/DT dla małego, rudego kocurka.

Ewcia, jeśli kot nie ma ds, ani dt, wezmę go i będę mu szukała domu.
Jeśli jest ktoś, kto oferuje mu ds, to niech szuka dt na własną rękę.
Wiem, że najbardziej cierpi na tym kot, ale nie podoba mi się postawa w stylu "ja zaklepuję rudzielca, wy mi go wychuchajcie, wydajcie własne pieniądze na szczepienia i całą resztę, a ja go takiego wychuchanego już sobie odbiorę. I nic więcej mnie nie interesuje".
Jeśli mam mu dać dt, poświęcić czas i pieniądze, to nie dlatego, że komuś innemu się nie chce.
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Śro sie 25, 2010 14:43 Re: Warszawa Potrzebny DS/DT dla małego, rudego kocurka.

Trochę Cię rozumiem, dlatego dla mnie ten rzekomy ds nie istniał. Ale z drugiej strony tak rozumując żadnego kota nie powinnam wziąć na dt, bo 1. narażam swoje koty, 2. większość ludzi chce wziąć kociaka po zabiegach profilaktycznych, których koszt ja muszę pokryć.

Większość z tych kociaków nie miałaby szansy na znalezienie domu, gdyby nie domy tymczasowe właśnie. Marchewa do Ciebie też z dt trafiła, prawda?

Dzisiaj zadzwonił do mnie facet, który chce wziąć rudzielca prosto ze wsi i sam go sobie odchucha. Także myślę, że dt nie będzie już potrzebny
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Czw sie 26, 2010 7:00 Re: Warszawa Potrzebny DS/DT dla małego, rudego kocurka.

Więc tak Bibi ok. tyg. temu prosiła o tel. bo ma dla niego DS u swojej rodziny. Z opisu wydaje się super, ale ten DS stawia warunki, że kot ma być odrobaczony i zaszczepiony. Nie bardzo mi się też to podobało bo ktoś chce przyjąć kota i nie może zapewnić mu podstawowych badań/szczepień :roll: (może mają jakieś uprzedzenia). W każdym razie nikt nikomu nic nie obiecywał na 100% (tel. nam przerwało) Myślę, że jeśli kot trafi do Ciebie do DT to TY będziesz decydować gdzie będzie mu lepiej i to Ty wybierzesz mu DS. Napisałam do Bibi PW już dwa dni temu i nie mam odpowiedzi, więc jeśli możesz proszę nie odmawiaj mu DT. On dzisiaj ma być u mnie, a ja naprawdę nie mam warunków na trzymanie kota, co ja bym miała z nim zrobić.?

paula82

Post » Czw sie 26, 2010 8:46 Re: Warszawa Potrzebny DS/DT dla małego, rudego kocurka.

Paula, rozmawiałam wczoraj z panem, który chce tego kociaka już. Daj mi znać jak kocio będzie już u Ciebie, zorganizujemy transport. Tylko będziesz musiała go jakoś do wieczora przetrzymać. Nie wzięłam z domu komóry więc w razie czego pisz tu jak kociak dotrze.
Do usłyszenia!
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Czw sie 26, 2010 10:02 Re: Warszawa Potrzebny DS/DT dla małego, rudego kocurka.

Obrazek

Obrazek

Jak widać jest już u mnie :D
Nie syczy, nie prycha, przytula się aż za bardzo (pazurkami). Jest na razie mocno wystraszony.

paula82

Post » Czw sie 26, 2010 10:38 Re: Warszawa Potrzebny DS/DT dla małego, rudego kocurka.

Śliczny jest! Tylko jakiś taki... sporawy! On ma na pewno trzy miesiące?!?
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Czw sie 26, 2010 10:42 Re: Warszawa Potrzebny DS/DT dla małego, rudego kocurka.

To samo miałam napisać :) Cudo, tylko dużawe :)

Efcia, jeśli Pan sprawdzony to ok, jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to ja oczywiście zapewnię mu DT.
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Czw sie 26, 2010 10:55 Re: Warszawa Potrzebny DS/DT dla małego, rudego kocurka.

Ja się na kotach za dobrze nie znam, ta babka raz mówi 3-4, innym razem 6m-cy. Na moje oko laika to dorosły nie jest na pewno, ale szybko się oswaja. Siedzi u mnie na kolanach, łapkami opiera się o szafkę i patrzy co ja tu z Wami wypisuję. :)
Ma śliczne białe skarpetki na wszystkich łapkach, biały krawat i podbrzusie, reszta ślicznie ruda jest i piękne wielkie kocie oczy.
:D
Zajrzałam mu w zęby to z przodu ma maleńkie, ale chyba już stałe, ja szacuję go na 4-5 m-cy.

paula82

Post » Czw sie 26, 2010 11:08 Re: Warszawa Potrzebny DS/DT dla małego, rudego kocurka.

Pan do końca sprawdzony nie jest, ale rozmawiałam z nim parę razy, wydaje się sensowny. No i przemawia za nim to, że chce kota "nieprzygotowanego". Pewnie będę się z nim dziś widzieć to jeszcze wszystko sprawdzę. No i mam nadzieję, że kotek nie okaże się dla nich za duży (chcieli malutkiego :| )
qlenka, bardzo dziękuję za tymczasik, jakby co, to będę do Ciebie dzwonić :D
Obrazek Obrazek

Efcia1

[poprzednia][następna]