Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski- odeszła...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon maja 17, 2010 16:33 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Dalej sie wloczy po ulicy latawica jedna? :twisted: :wink:

Ogonek juz dobrze?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie maja 23, 2010 15:08 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

:D Ogonek porasta futerkiem i katar jakby mniejszy ostatnio. Oczywiście jak jest pogoda to panienka baluje ale w te wściekłe ulewy spała grzecznie ze mną w pokoju.
:evil: Na pana od psa nawrzeszczałam i jakoś ostatnio omija nasz kawałek ulicy. I bardzo lepiej bo jakby nie pomogło to jeszcze miałam w planie napuścić na niego naszego szeryfa.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Sob lip 10, 2010 12:37 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Jak Malagusia się czuje w te upały?
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon sie 23, 2010 21:16 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Halo-halo, jest tu jeszcze Ktoś?
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro sie 25, 2010 0:29 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Sorry, nie ma mnie praktycznie na miau, więc i tu też ale z Malagą wszystko po staremu, tylko chyba nauczyła się uciekać przed psem ogonojadem :evil:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto sie 31, 2010 8:22 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

To dobrze, że ucieka :ok: a nie stoi jak glapa i czeka jak ją uchlają :evil:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob wrz 04, 2010 13:48 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

:cry: Lato się skończyło i Malaga ma znów gile do pasa. Poza tym nie czuje się dobrze. Jak tylko wróci nasza doc z urlopu to jedziemy ja pokazać. Niepokoi mnie poza wszystkim innym jeszcze to, że Malaga zagustowała w makaronie. Nigdy wcześniej nie zgłaszała takich preferencji. Martwię się o nią bo jest osowiała i smutna.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Sob wrz 04, 2010 18:01 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

To zimno i deszcze są niedobre i dla kotów i dla ludzi. U mnie Kuba podziębił się i ma kłopoty z pęcherzem.
:ok: za Malagę i S-kę.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pon wrz 06, 2010 20:45 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Pogoda jest paskudna i większość stada wraz z Malagą szuka sobie ciepłych miejsc w domu. Oczywiście zaczęłam palić w kominku i włączyłam grzanie kaloryferów. Zupełnie nie mam ochoty na kolejnego przeziębionego kota.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto wrz 07, 2010 8:05 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Olu, pozdrawiam!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto wrz 07, 2010 11:13 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

jopop pisze:Olu, pozdrawiam!

:1luvu: Miło, że jesteś
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Sob wrz 18, 2010 9:22 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Wymysliłam, że nigdy nie leczyłam Malagi gentamycyną. Znalazłam krople do oczu i zaczęłam jej wpuszczać i to był zupełnie niezły pomysł. Oczy są trochę mniej zafaflunione a z nosa nie leci zielono-czerwona breja tylko normalny biały katar. Nie mam złudzeń, że da się całkiem wyleczyć ale niech będzie trochę lepiej. Malaga jest niestety nadal smutna i osowiała. Ma zaciszną miejscówkę w sekretarzyku, grzecznie tam śpi w nocy i sporo czasu w dzień. Jest kolejnym kotem w kolejce do kontroli krwi.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Nie wrz 19, 2010 9:17 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

O tak, koniecznie trzeba zrobić badania. :(

Ja dawałam Gentamicine moim kotom i dobrze się sprawdza, nawet u białaczkowej Niuni-Cudnej. :wink:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto wrz 28, 2010 19:51 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Gentamycyna sie sprawdziła, chociaż nie do końca bo przy pomocy wpuszczania do oczu usiłowałam nią leczyć katar. W sumie jednak katar jest mniejszy i Malaga ma lepszy nastrój. Lata oczywiście jak kot z pęcherzem w tę i z powrotem aż drabinka podskakuje. Jak w nocy budzi mnie churgot kota spadającego z drabinki to znaczy, że właśnie Malaga wbiegła po niej do domu.Oczywiście nikt nie spada ale ja i tak sie budzę. DużyzBrodą obiecał mi, że jakoś drabinkę wzmocni bo jak już trzeba było pozamykać okna to kocia furtka wróciła do łask a jest tuż za drzwiami mojego pokoju.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Pt paź 01, 2010 19:22 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Dziś Malaga załapała się na badanie krwi i szczepienie przeciwko wściekliźnie. :ok: Kamień spadł mi z serca bo wszystkie parametry ma w normie. Nie ma w nich śladu jakiegokolwiek stanu zapalnego. Ten katar to chyba jej w nosie jacyś kosmici produkują :evil:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

[poprzednia][następna]