SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 24, 2010 22:00 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Jeżeli ktoś będzie jutro w schronisku zwróćcie uwagę na mamuśkę Spidiego(białą kotke na kociarni)! W niedziele była w miare kontaktowa ,wczoraj Janka dała znać że jest osowiała i dziś Ewa to potwierdza więc nie jest dobrze :roll:

Mara jeżeli z kotką pójdziesz do Eli wpisz leczenie na nasze konto jakoś pokryjemy koszty.Jezeli Ela bedzie potrzebowała potwierdzenia otwarcia debetu zadzwoń do mnie.

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro sie 25, 2010 7:01 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Czarna kotka zaczęła rzygać żółcią, coraz marniej dba o małe. Jak na moj gust to klasyczny syf schroniskowy, który przetrwać potrafią tylko najsilniejsze koty...

Boże błagam niech ktoś przechowa Sonyego choćby na dwa dni w jakiejs szopie z możliwościa wyjscia na dwór bo go uduszę :!: :!: :!:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro sie 25, 2010 9:56 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Od dzisiaj zabrano mi dostęp do strony schroniska, wszelkie informacje i zdjęcia o kotach proszę przesyłać na e-mail Pani Janiny Muzyczyszyn, która na razie oficjalnie prowadzi stronkę.
Zapewne kontakt jest podany na stronie fundacji.

Marto gdybym Cię zatem mogła prosić, na razie nie przysyłaj mi zdjęć nowych kotów, bo i tak nic nie jestem w stanie zrobić.
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Śro sie 25, 2010 9:59 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Rybka_39 pisze:Od dzisiaj zabrano mi dostęp do strony schroniska, wszelkie informacje i zdjęcia o kotach proszę przesyłać na e-mail Pani Janiny Muzyczyszyn, która na razie oficjalnie prowadzi stronkę.
Zapewne kontakt jest podany na stronie fundacji.

Marto gdybym Cię zatem mogła prosić, na razie nie przysyłaj mi zdjęć nowych kotów, bo i tak nic nie jestem w stanie zrobić.

Rybko, dziękujemy za dotychczasowe wsparcie, gdybyśmy mogli liczyć na pomoc w ogłaszaniu kociastych na portalach byłoby super.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro sie 25, 2010 10:03 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Jasne, ale tylko we wrześniu, bo od października nie wiem czy bym dawała radę.
Tylko muszę wiedzieć, czy kocisko było już ogłaszane czy nie, no i do kogo dawać kontakt.
Jako osoba prywatna mogę pomagać również, jeżeli moja pomoc będzie potrzebna.
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Post » Śro sie 25, 2010 10:39 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Czarna mama ze schronu była u weta (Abacus) - gorączki brak, świerzb + bakterie w uszach, odwodnienie, wszystkie błone śluzowe blade jak cholera, bolesność brzucha.
Dostała PWE, Shotapen, witaminy, Tolfine i chyba coś na C, że by nie rzygała w ciągu 24h. Obcięto pazurki a wszystko policzono zniżkowo.
Wet swierdził, że sutki zasuszone i mleka nie ma.
Jesli ma byc leczona to na razie musi dostawać nadal te kroplówy i w ogóle trza sie będzie postarać i mocnego kopa jej dać. Wenflon w łapie jest, pojechała do Kociej Chatki.

Kotka ze schronu - biało-czarna przyjechała i wylądowała na miejscu czarnej czyli w klacie u mnie w kuchni. Kotka jest chętna do karmienia, rozkłada się ale małe obsrańce-darciuchy na razie nie zakumały, że to nowe źródło mleka i raczej próbowały dziubanie mokrego. Liczę, że jednak zakumają bo jak wychodziłam to niektóre coś próbowały przy jej sutkach kombinować. Świerzba też raczej mają bo się drapią po uszach.

W kuchni syf masakra a do tego chyba poszła mi rura pod brodzikiem w łazience :/, Sony wyje bez zmian...

Mara S

Post » Śro sie 25, 2010 11:06 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Mara S pisze:Czarna mama ze schronu była u weta (Abacus) - gorączki brak, świerzb + bakterie w uszach, odwodnienie, wszystkie błone śluzowe blade jak cholera, bolesność brzucha.
Dostała PWE, Shotapen, witaminy, Tolfine i chyba coś na C, że by nie rzygała w ciągu 24h. Obcięto pazurki a wszystko policzono zniżkowo.
Wet swierdził, że sutki zasuszone i mleka nie ma.
Jesli ma byc leczona to na razie musi dostawać nadal te kroplówy i w ogóle trza sie będzie postarać i mocnego kopa jej dać. Wenflon w łapie jest, pojechała do Kociej Chatki.

Kotka ze schronu - biało-czarna przyjechała i wylądowała na miejscu czarnej czyli w klacie u mnie w kuchni. Kotka jest chętna do karmienia, rozkłada się ale małe obsrańce-darciuchy na razie nie zakumały, że to nowe źródło mleka i raczej próbowały dziubanie mokrego. Liczę, że jednak zakumają bo jak wychodziłam to niektóre coś próbowały przy jej sutkach kombinować. Świerzba też raczej mają bo się drapią po uszach.

W kuchni syf masakra a do tego chyba poszła mi rura pod brodzikiem w łazience :/, Sony wyje bez zmian...

Mara dzięki - moze coś z tego będzie. Sony ogłoszony na FB i u mnie w pracy też cisnę zeby ktoś go wziął chociaz na tymczas ale do ogrodu

Filomen

Post » Śro sie 25, 2010 13:11 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

dziś w schronie Alienor, ja na szybciutko podejdę wieczorkiem zobaczyć czy cos nie doszło :wink:
w niedzielę Teresa podejdzie, ja moze po południu w sobotę
a czy ktoś zadeklarowałby się na czwartek lub piątek?

Filomen

Post » Śro sie 25, 2010 13:15 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Filomen pisze:dziś w schronie Alienor, ja na szybciutko podejdę wieczorkiem zobaczyć czy cos nie doszło :wink:
w niedzielę Teresa podejdzie, ja moze po południu w sobotę
a czy ktoś zadeklarowałby się na czwartek lub piątek?

w piątek do południa zgłosiła się Dorotka :P

Filomen

Post » Śro sie 25, 2010 13:26 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Kto pierwszy idzie do ogłoszeń?

Rybka_39

Post » Śro sie 25, 2010 13:48 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Rybka_39 pisze:Kto pierwszy idzie do ogłoszeń?

na FB jest zdjecie tej nowej dorosłej czarnej kotki (Piotrek trzyma na rękach) no i mały dzielny pregusek Bruce, który się nie poddaje i żyje na przekór wszytkiemu to mozna ich wrzucić

Filomen

Post » Śro sie 25, 2010 16:44 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Maluchy chyba zakumały :ok: Ktoś wyjadł mokre z miseczke a to była chyba nowa mamuśka. Niestety jeden z maluchów ciągle piszczy i ciągle się wspina. Własnie wróciłam i był poza klatą - wyspinał sie chyba jakoś na zewnątrz bo nie sądze byśmy go z Piotrkiem zostawili luzem. Mamuśka to oaza spokoju :ok:

Mara S

Post » Śro sie 25, 2010 16:45 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Mara S mówisz o tych maluszkach od tej czarnej kotki? :1luvu:
Tam jest taki piękny jasny rudzik o niebieskich oczach :1luvu:

Rybka_39

Post » Śro sie 25, 2010 16:53 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Tak to on :ok:

Mara S

Post » Śro sie 25, 2010 19:12 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

byłam na sekundę :? w schronie podać witaminki kotom, coś tam wrzuciłam do paszczy drącym choć raczej jedzenie jeszcze było w miseczkach, Alienor była rano :D

i tak - kociarnia duża
buraska z zieloną obrózką, oczy ok ale się boi i je tylko jak się jej wsadzi miskę do budki - podrapała mnie franca :evil:
buraska obr.czerwona ok, je, buraska bez obróżki - rządzi wszytkimi szefowa
Spidi lata jak popyrtany osioł ze Shreka jakby mógł to by krzyczał weź mnie! weź mnie!
Biała mamusia niestety, ledwo oddycha. Leży na boku i ledwo reaguje. :cry:

Kwarantanna -
Maluch Bruce ok, kupa ładna, oczy ok.
Trójka maluchów czarnych z białym ok. Czarny kotek z KK ok.
Czarna kotka (dorosła) drze się, kopała długo w kuwecie, macałam jej brzuch ale ma miękki i niebolesny. Może z rozpaczy się wydziera.
Piątka maluszków – rozrabia i ma apetyt
Dwie ok., 3 -4 miesięczne białe z czarnym – kichają nadal i takie trochę mniej energiczne, oczy ok.
Jedna młoda pręguska – trochę osowiała, ale nie widać choroby :?:

Filomen

[poprzednia][następna]