Rudzik - bardzo pilnie szuka domu !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 24, 2010 11:14 Re: Rudzik - bardzo pilnie szuka domu !

Niestety, nie we wszystkich zwiazkach obie osoby sa na rownych prawach...wiem cos na ten temat z autopsji...a co do TZ, zgodzil sie na bycie DT dziwisz mu sie, ze po dwoch latach ma juz dosc?
Roode koty :mrgreen:

Ivcia

Od: Wto wrz 17, 2002 12:56

Post » Wto sie 24, 2010 11:15 Re: Rudzik - bardzo pilnie szuka domu !

Rudy po prostu przyszedł - był kotem mojej mamy i jak poszła do szpitala to musiałam go wziąść, no i został... Ale on już ma zapewniony DS.
A Chłynia wzięłam, bo tak... ale sytuacja z kasą się zmienila i muszę oddać.
A Chłynio nie ma problemów z kuwetą - po prostu jest czyścioszkiem :twisted: i musi mieć czyściutką kuwetę ;)
mamuśka

Post » Wto sie 24, 2010 11:28 Re: Rudzik - bardzo pilnie szuka domu !

mamuśka pisze:

Mamuśka, ale jak brałaś Chłynia, to TZ się temu sprzeciwiał.
Doskonale o tym wiedziałaś, zresztą dzieliłaś się tym na forum:(

Sytuacja nieciekawa:(
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Wto sie 24, 2010 11:31 Re: Rudzik - bardzo pilnie szuka domu !

mamuśka pisze:Rudy po prostu przyszedł - był kotem mojej mamy i jak poszła do szpitala to musiałam go wziąść, no i został... Ale on już ma zapewniony DS.
A Chłynio nie ma problemów z kuwetą - po prostu jest czyścioszkiem :twisted: i musi mieć czyściutką kuwetę ;)

Ale ja rozumiem, że musisz oddać.
To szukaj domu, aktywnie szukaj i nie pisz o schronisku, tylko odpowiedzialnie daj kotu szansę na doczekanie na dom u Ciebie.

A tak na marginesie, próbowałaś, dla odmiany, pójść do pracy?
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Wto sie 24, 2010 11:34 Re: Rudzik - bardzo pilnie szuka domu !

karolinah pisze:
mamuśka pisze:

Mamuśka, ale jak brałaś Chłynia, to TZ się temu sprzeciwiał.
Doskonale o tym wiedziałaś, zresztą dzieliłaś się tym na forum:(

Dokładnie
pisałaś beztrosko, że postawisz na swoim :|
może warto myśleć ZANIM się coś zrobi?
zwłaszcza, jak się ma dziecko i pracuje tylko jedno z rodziców - to jest standard, że sytuacja finansowa może się bardzo zmienić w takich okolicznościach :(
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Wto sie 24, 2010 11:35 Re: Rudzik - bardzo pilnie szuka domu !

Beliowen pisze:
mamuśka pisze:Rudy po prostu przyszedł - był kotem mojej mamy i jak poszła do szpitala to musiałam go wziąść, no i został... Ale on już ma zapewniony DS.

To szukaj domu, aktywnie szukaj i nie pisz o schronisku, tylko odpowiedzialnie daj kotu szansę na doczekanie na dom u Ciebie.

jeśli Zuzia będzie chodziła do przedszkola. Teraz jej nie przyjęli, znowu :roll:
mamuśka

Post » Wto sie 24, 2010 11:36 Re: Rudzik - bardzo pilnie szuka domu !

Niestety standardem jest podobna sytuacja, kiedy jedno z malzonkow nie pracuje :x

Kiedys zrobilam podobnie wbrew owczesnemu TZ, nie skonczylo sie to dobrze. Kto zarabia ten ma niestety argument nie do zbicia :roll:

Ivcia

Post » Wto sie 24, 2010 11:41 Re: Rudzik - bardzo pilnie szuka domu !

Ivcia pisze:Niestety standardem jest podobna sytuacja, kiedy jedno z malzonkow nie pracuje :x
[...] Kto zarabia ten ma niestety argument nie do zbicia :roll:

Nie jest to standardem.
Zdarza się, ale w normalnym, zdrowym związku nawet gdy jedna osoba z różnych powodów nie pracuje, szantaże finansowe nie są standardem.

Wspólne dyskusje o wydatkach, tak. Ale nie szantaże.
A tu niestety obie strony dały do pieca.
Mamuśka, bo kompletnie olała argumenty TZ, zrobiła tak jak ona chciała i TZ, bo wykorzystuje swoją przewagę na różne sposoby i teraz on chce postawić na swoim.
Tylko kotów żal...
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Wto sie 24, 2010 11:44 Re: Rudzik - bardzo pilnie szuka domu !

TŻ zgodził się na Chłynia bo dawaliśmy radę finansowo. Ale teraz jest więcej rachunków i mniej kasy. I niestety słowami TŻa "dwa darmozjady muszą zrobić wypad...". On nienawidzi kotów więc i tak długo wytrzymywał.
mamuśka

Post » Wto sie 24, 2010 11:45 Re: Rudzik - bardzo pilnie szuka domu !

mamuśka pisze:
Beliowen pisze:

jeśli Zuzia będzie chodziła do przedszkola. Teraz jej nie przyjęli, znowu :roll:

Pewnie
bo nie pracujesz, a pierwszeństwo w wielu przedszkolach mają dzieci, których oboje rodzice pracują
i koło się zamyka.

Spróbuj teraz jeszcze w przedszkolach w Twojej dzielnicy
ludzie wpisują przy rejestracji po kilka, niektórzy w tzw. międzyczasie z różnych względów rezygnują
może gdzieś jest miejsce?
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Wto sie 24, 2010 11:46 Re: Rudzik - bardzo pilnie szuka domu !

mamuśka pisze:TŻ zgodził się na Chłynia bo dawaliśmy radę finansowo. (...) On nienawidzi kotów więc i tak długo wytrzymywał.

Skoro o tym wiedziałaś, po co na siłę forsowałaś wzięcie kolejnego kota?
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Wto sie 24, 2010 11:47 Re: Rudzik - bardzo pilnie szuka domu !

Nie wiem, moze ja ja nieco inaczej oceniam, bo sama mialam podobna sytuacje...
Owszem kotow zal, ale ludzi tez, bo czlowiek naiwnie wierzy ze jak juz tego kota przytarga to tez cholerny TZ nie bedzie mial wyjscia i bedzie sie musial zgodzic...a tak sie nie dzieje...

Nie wiem co bedzie jesli TZ mamuski nie zgodzi sie jeszcze przez jakis czas przetrzymac Rudego - ja juz jestem zdecydowana ale nie mam gdzie go na razie zabrac (moi rodzice i tak juz ledwo znosza nas z jednym kotem...)

Ivcia

Post » Wto sie 24, 2010 11:48 Re: Rudzik - bardzo pilnie szuka domu !

Dziewczyny ale naskakiwanie na nia teraz nic nie da :roll: kotom nie pomoze

Ivcia

Post » Wto sie 24, 2010 11:50 Re: Rudzik - bardzo pilnie szuka domu !

Ivcia pisze:czlowiek naiwnie wierzy ze jak juz tego kota przytarga to tez cholerny TZ nie bedzie mial wyjscia i bedzie sie musial zgodzic

No tak, bo ma się gdzieś odczucia "tego cholernego TŻ-a", a potem nagle zaskoczenie, że on nie chce finansować egoistycznych fanaberii małżonki... ;)
karolinah ma rację, nigdy nie ma tak, że jedna strona jest winna
tylko dlaczego kot ma za to płacić? :|
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Wto sie 24, 2010 11:52 Re: Rudzik - bardzo pilnie szuka domu !

Ale jak ja mam zaczać pracę jeśli Zuzią nie ma kim się zająć ? to się eliminuje.
Jak dla mnie teraz najważniejsze jest znalezienie DT dla Chłynia a nie dyskusje prowadzące do nikąd. Dlaczego ogłoszeń nie ma i dlaczego nie były odświeżane te które już były? Bo nie mam kompletnie czasu. Głównie siedzę na telefonie więc nie da się tam robić ogłoszeń.
Ktoś wstawił listę stron gdzie można wstawić ogłoszenie. Może dziś znajdę czas. A teraz muszę zmykać na praktyki...
mamuśka

[poprzednia][następna]