Delikatna Trisia szuka DS! Lalunia i Chmurka już na swoim!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 23, 2010 19:16 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE- szukamy domku!!!

Nie wiem czy kotka była domowa, ale w każdym bądź razie bardzo garnie się do ludzi. Przylepa straszna, a mruczy....... Wystarczy ją dotknąć. Bardzo chciałabym znaleźć jej dom, nawet wychodzący, bo wydaje mi się jednak, że do tego jest przyzwyczajona, ale wszystko jest możliwe. Niestety nie potrafię robić banerków (MOŻE KTOŚ BY SIĘ TYM ZAJĄŁ??????!!!!!), z ogłoszeniami zaraz zacznę. Smarti ma porobić jej trochę lepszych zdjęć jak kicia dojdzie do siebie, bo teraz "PIJANA" po narkozie to efektownie raczej nie wygląda.
magdajedral

Post » Pon sie 23, 2010 19:22 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE- szukamy domku!!!

No to trzymamy :ok: za kociczkę, oby jak najszybciej doszła do siebie i skradła serducho jakiejś wspaniałej osobie.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto sie 24, 2010 0:33 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE- szukamy domku!!!

kto może pomóc w zrobieniu banerka kici? :?: :?: :?:

ona zasługuje na dobry dom-jest naprawdę wyjątkowo grzeczna i przymilna. :1luvu: :1luvu:
cały czas ociera się o nogi,buczy,jest słodka :1luvu: :1luvu: :1luvu:

teraz już przetrzeżwiała i dała sobie bez problemu założyć kaftanik :mrgreen: :1luvu: :mrgreen:

jest nieduża i szczupła(ale nie wychudzona),jest mniejsza od mojej rocznej kociczki :kotek:
przez najbliższy tydzień troszkę ją podpasę,bo jest spragniona dobrego żarełka :P
to ciemniejsze umasczenie to nie takie beżowe jak na zdjęciu wyszło ale błękitne, a więc naprawdę piękne. :1luvu:

szkoda jej z powrotem na ten cmentarz-ona lgnie do ludzi,nie może żyć bez swojego ludzia :cry: :cry: :cry:

niech ktoś da jej szansę :roll: :roll: :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto sie 24, 2010 0:43 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE- szukamy domku!!!

Tu poproście o banerek:
viewtopic.php?f=8&t=107912&start=930
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto sie 24, 2010 8:25 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE- szukamy domku!!!

myślę, że jednak nie wchodzi w rachubę wypuszczenie takiej kici na to cmentarzysko :evil:

dom się znajdzie, MUSI!!!
tylko trzeba troszkę pomóc :lol:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto sie 24, 2010 13:32 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE- szukamy domku!!!

Nareszcie banerek :)
Obrazek

Kod do skopiowania w podpis:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tnij.org/_mc][img]http://tnij.org/_mcb[/img][/url]

W banerkowie: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=6337962#p6337962
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Wto sie 24, 2010 13:51 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE- szukamy domku!!!

magdajedral,ale ja jestem fujara :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
to przecież Ty wzięłaś obie Sonie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

śledziłam to od początku,wiedziałam że skądś znam Twój nick ale dopiero teraz zajarzyłam :oops: :oops: :oops: :oops:

magda,bo jeżeli Ty jesteś w stanie,lub MUSISZ rozstać się z Soniami to może jakoś "przekieruj " tych państwa co chcieli wziąć kicię "cmentarną"...

bo ja oświadczam wszem i wobec że ja się już z tą kicią nie rozstanę :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
wszystko już przemyślałam i "damy radę" :mrgreen:

a kicia jest po prostu taka cudowna że szok,wiele kotów już znałam i wszystkie są słodkie ale u niej to jakaś wielka kumulacja słodyczy jest :!: :!: :!: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

oczywiście magda serdecznie zapraszam,gdybyś chciała kicię czasem odwiedzić :)
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto sie 24, 2010 14:01 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE- szukamy domku!!!

i dziewczyny,
zwróćcie,prosze uwagę na wątek p.t."SHIBA zagładza się w schronisku...."
może chociaż po grosiku byście dorzuciły :) :) :) :) :) :1luvu: :1luvu: :1luvu:

smarti

Post » Wto sie 24, 2010 15:37 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE- szukamy domku!!!

Iwona po prostu rozwaliłaś mnie tym postem. Siedzę i ryczę ze szczęścia przed kompem!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: Mam nadzieję, że szef wybaczy mi zapluty monitor :mrgreen:

Oczywiście, że skorzystam z zaproszenia i kiedyś na pewno przyjadę do kici. No i do Ciebie bo za taką akcję to trzeba browara się napić :piwa:
magdajedral

Post » Wto sie 24, 2010 15:41 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE- szukamy domku!!!

Sonie pokochałam jak swoje, ale na pewno będę musiała się z nimi rozstać bo budynek w którym są jest nieogrzewany, a w domu nie mam możliwości ich trzymania. Mam nadzieję, że i one znajdą taki super domek jak kicia cmentarna. Też pomyślałam aby pogadać z tymi ludźmi co chcieli ją wziąć... zobaczymy, jedna nie jest wysterylizowana, ale nie bardzo wiem która..... i tym tez muszę się zająć, ale tutaj nie ma pośpiechu, bo na ciążę to raczej szans nie miała.
Wie może ktoś jak sprawdzić u kotki czy była robiona sterylka??
magdajedral

Post » Wto sie 24, 2010 15:53 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE- szukamy domku!!!

smarti pisze:bo ja oświadczam wszem i wobec że ja się już z tą kicią nie rozstanę :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
wszystko już przemyślałam i "damy radę" :mrgreen:

a kicia jest po prostu taka cudowna że szok,wiele kotów już znałam i wszystkie są słodkie ale u niej to jakaś wielka kumulacja słodyczy jest :!: :!: :!: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

smarti, powaliłaś mnie na łopaty !!! :1luvu:

pozostaje pogratulować dokocenia.

Wszystkiego dobrego dla Was wszystkich :lol:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto sie 24, 2010 16:08 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE- szukamy domku!!!

hej :1luvu: dzięki :1luvu:
ja też jestem szczęśliwa że ją biorę bo pokochałam ją od pierwszej chwili :1luvu: to taka słodka kruszynka jest :1luvu: :1luvu:
magdajedral pisze: zobaczymy, jedna nie jest wysterylizowana, ale nie bardzo wiem która..... i tym tez muszę się zająć, ale tutaj nie ma pośpiechu, bo na ciążę to raczej szans nie miała.
Wie może ktoś jak sprawdzić u kotki czy była robiona sterylka??

a ja Ci w sterylce mogę pomóc metodą "koteryjną"-to całkiem fajna opcja jest.
ale wczoraj właśnie w koterii mi "anika" mówiła że oni znaczą sterylizowane kotki obcinając sam koniuszek lewego uszka,(malutka też tak ma),bo czasem tak ładnie blizna zarasta że jej nie widać.

ale tak myślę że na usg to chyba powinno być widac,nie :?: 8O

a piwa koniecznie trzeba się napić :piwa: :piwa:

Jak byś magda dała kici na imię :?: bo mój mąż zaproponował Kiwi od tego że wczoraj była po narkozie taki kiwaczek..chyba ładnie nie :?: :?:

smarti

Post » Wto sie 24, 2010 19:09 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE- szukamy domku!!!

Kiwi - brzmi fajno. Ona to mi się z obłoczkiem kojarzy jakoś, bo taka delikatna i prawie, że błękitna........
magdajedral

Post » Wto sie 24, 2010 20:54 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE- szukamy domku!!!

no to Blue :?:
tak jakoś za memłowato,nie:?:

magdzia,mam prośbę jeszcze dla spokojnego sumienia-sprawdż,proszę w Twojej okolicy i w okolicy cmentarza czy jej nikt nie szuka.
wiem co to znaczy cierpieć jak koteczka zaginie(znalazłam się tu szukajac mojej zaginonej Kropki :1luvu: 25-go lipca-szczęśliwie odnalezionej :D :D ),
bo jesli komuś zaginęła i ten ktoś jej szuka to jedyna opcja abym ją oddała.

a co do sterylki to już wiem że trzeba sie udać na usg.do dra Marcińskiego i on powie czy kicia miała sterylkę.to jedyna metoda oprócz naocznego sprawdzenia :mrgreen: :mrgreen:

smarti

Post » Wto sie 24, 2010 21:03 Re: Ciężarna kotka sypiająca na GROBIE- szukamy domku!!!

To juz mogę sobie odpiąć banerek z podpisu, badz szczęsliwa koteczko :1luvu:
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

[poprzednia][następna]