

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
SecretFire pisze:Juz tlumacze
Ciasto:
400 g maki
1/2 paczuszki proszku do pieczenia
200 g cukru pudru
1 jajko cale
50 g ciemnego kakao
200 g margaryny lub masla, zimne
Srodek:
250 g margaryny lub masla
200 g cuckru
1 torebeczke cukru waniliowego (ja zawsze i tak daje wiecej, bo uwielbiam)
1 torebke budyniu waniliowego
500 g twarogu glatkiego (on sie chyba aksamitny nazywa)
3 jajka cale
Ciasto wyrobic rekami i spory kawalek odlozyc do zamrazalki, reszta wylozyc forme - spod i boki.
Margaryne, cukiek i cukier waniliowy zmiksowac i dodac potem budyn, twarog i jajka, caly czas mieszajac. Wlac na ciemne ciasto, przykrywac reszta ciasta z zamrazalnika (moja mama zciera na grubej tarce) i piec okolo 45 minut na 200 °c
Smacznego
Mam nadzieje, ze idzie zrozumiec. Staram sie przepisy na szklanki przerobic, jak to w Polsce sie kiedys robilo, ale nie zawsze mi sie uda.Niemcy naszego sposobu nie kumaja.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Hana i 78 gości